marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

FOTO 15 femei care au dat lovitura la Hollywood: filmele cu care au devenit simboluri!

Inainte sa devina embleme cinematografice sau adoratele publicului, actritele de mai jos au fost anonime. Debutul lor pe marile ecrane a fost de impact, ceea ce a determinat o cariera de succes si o filmografie impresionanta in palmaresul personal. 

FOTO 15 femei care au dat lovitura la Hollywood: filmele cu care au devenit simboluri!

Audrey Hepburn
Hepburn s-a afirmat in cinematografie cu rolul din comedia romatica “Roman Holiday” din 1953. A castigat Oscarul jucand rolul de printesa plictisita care se indragosteste de un ziarist.
Au urmat: “Sabrina”, “Breakfast at Tiffany's”,”Charade” si statutul sau de fashion icon.

Barbra Streisand
Streisand era deja cunoscuta pentru rolurile sale de pe Broadway, dar si pentru muzica sa. Dupa ce a jucat rolul lui Fanny Brice in “Funny Girl” si a castigat un Oscar, a devenit actrita de cinema.
Au urmat: “Hello, Dolly”, “What's Up, Doc?”, “The Way We Were”, “Yentl”

Marilyn Monroe
Dupa ce a jucat rolul de amanta a unui criminal in filmul “The Asphalt Jungle” (1950), nu numai ca a castigat o multime de fani, ci a atras si atentia regizorului Joseph Makiewicz care a distribuit-o in filmul “All About Eve” in acelasi an.
Au urmat: “Gentlemen Prefer Blondes”, “How to Marry a Millionaire”, “Some Like It Hot”, “The Seven Year Itch”

Claudette Colbert
Actrita de origine franceza a vazut cum cariera sa o ia la goanna cand trei dintre filmele sale au devenit celebre: “Cleopatra”, “Imitation of Life”, “It Happened One Night”. Ultimul, in regia lui Frank Capra, a devenit sursa de inspiratie pentru comediile romantice ulterioare.

Grace Kelly
In 1952 Kelly era cunoscuta pentru aparitiile sale tv, dar a castigat notorietate odata cu rolul din “High Noon” alaturi de Gary Cooper.
Au urmat: “Mogambo”, ”Dial M for Murder”, ”Rear Window”, ”To Catch a Thief”



Dorothy Dandridge

A fost un star glam intr-un spectacol al unui club de noapte ambulant, dar dupa ce a jucat in musicalul “Carmen Jones” actrita a facut istorie la Hollywood: a devenit prima femeie de culoare care a fost nominalizata la Oscar.
Au urmat: “Island in the Sun”, “Porgy and Bess”

Ginger Rogers
“Girl Crazy” montata pe Broadway a transformat-o pe Ginger in senzatia teatrului, dar in 1933 a devenit un icon al ecranului cu filmul “42nd Street”.
Au urmat: musicalul “The Gay Divorce” cu Fred Astaire, “Swing Time”, “Top Hat” si un Oscar pentru “Kitty Foyle”



Ava Gardner

Inainte de “The Killers” Gardner mai aparuse in peste 20 de filme. Insa rolul de femeie fatala care-l seduce pe Burt Lancaster a adus-o in atentia publicului.
Au urmat: “Mogambo”, “The Barefoot Contessa”, “The Snows of Kilimanjaro”



Jane Fonda

Fiica legendei cinematografice Henry Fonda, Jane, in varsta de 28 de ani, si-a dobandit identitatea in westernul comic “Cat Ballou”.
Au urmat: “Barefoot in the Park”, “Barbarella”, “Klute”



Vivien Leigh

Aclamata ca actrita in tara de origine, Anglia, sotia lui Laurence Olivier a devenit un star international in 1939 odata cu rolul vietii sale in pelicula “Gone With the Wind”.
Au urmat: “That Hamilton Woman”, “A Streetcar Named Desire”



Elizabeth Taylor

La numai 12 ani, Taylor si-a castigat faima in rolul fetitei iubitoare de cai in filmul “National Velvet”.
Au urmat: “Father of the Bride“,“A Place in the Sun“,“Giant“,“Cat on a Hot Tin Roof“ si alte filme celebre.

Judy Garland
MGM a facut din Garland un star pe cand era o adolescent distribuind-o alaturi de Mickey Rooney in cateva musicaluri de success printre care si “Love Finds Andy Hardy”.
Au urmat: “The Wizard of Oz“,“ Meet Me in St. Louis“,“Easter Parade“ si “A Star Is Born“

Mia Farrow
Deja celebra datorita rolului din serialul difuzat in prime time “Peyton Place”, Farrow a debutat pe marile ecrane cu rolul din “Rosemary’s Baby” in regia lui Roman Polanski. 
Au urmat: “The Great Gatsby” si cateva colaborari cu partenerul de pe atunci, Woody Allen printre care “Hannah and Her Sisters” si “Husbands and Wives”

Jodie Foster
Fostul star Disney a debutat la numai 13 ani in filmul “Taxi Driver”. Ceea ce a socat si surprins este rolul pe care l-a realizat impecabil, o prostituata care-l fascineaza si obsedeaza pe Travis Bickle (Robert De Niro).
Au urmat: “Foxes” , “The Accused”, “The Silence of Lambs”



Faye Dunaway

A devenit celebra in urma rolului lui Bonnie Parker in filmul cu gangsteri “Bonnie and Clyde”. 1967 a fost primul sau an pe marile ecrane.
Au urmat: “The Thomas Crown Affair“,“Chinatown“, “Three Days of the Condor“, “Network“, “Mommie Dearest”

Sursa: life.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies