marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

50 de filme pe care trebuie sa le vezi in 2014: productiile care vor defini anul

Anul 2014 a debutat in forta in Romania cu filme ca 12 Years a Slave sau The Wolf of Wall Street. Cinefilii vor avea ocazia in acest an sa vada super productii asteptate de ani de zile ca Guardians of The Galaxy sau X-men:Days of Future Past, dar si filme cu potential la Oscar ca The Monuments Men. Britanicii de la Total Film au ales 50 de filme pe care trebuie sa le vedem in 2014.

50 de filme pe care trebuie sa le vezi in 2014: productiile care vor defini anul

50. Dumb And Dumber To

Dupa douazeci de ani de la primul film, Lloyd Christmas si Harry Dunne revin cu noi aventuri amuzante. Tinand cont ca fratii Farrelly, Jim Carrey si Jeff Daniels isi vor relua rolurile din prima parte, Dumb and Dumber To are toate ingredientele pentru a se transforma intr-o comedie savuroasa.

 

 

49. Paranormal Activity: The Marked Ones

Spin-off-ul francizei de succes pare sa se ridice la nivelul asteptarilor, tinand cont si de secventele horror oferite in trailer. 

 

 

48. Non-Stop

Liam Neeson continua seria transformarilor, de aceasta data interpretand rolul unui ofiter din armata americana care incearca sa elimine un criminal aflat intr-un avion. Non-Stop il readuce in centrul actiunii, iar carisma lui Neeson este de ajuns ca fanii sa se uite la noul sau film.

 


47. The Expendables 3

Inainte de lansarea variantei feminine a seriei, baietii-rai revin in actiune. De aceasta data, apare Kelsey Grammer ca aliat, iar Mel Gibson este personajul negativ. Insa, formula a ramas fara un actor important, Bruce Willis, dupa ce s-a certat cu Sylvester Stallone din cauza banilor.

 


46. Lone Survivor 

Bazat pe cartea lui Marcus Luttrell, adapatarea il urmareste pe Mark Wahlberg (Luttrell), un membru SEAL care pleaca intr-o misiune mortala pentru a prinde un terorist taliban.

 

 

45. Need For Speed

Inspirat din jocurile video, filmul se anunta a fi spectaculos, dar si cu o poveste interesanta. Primele trailere au fost deja lansate si fanii s-au bucurat sa-l vada pe Aaron Paul, starul din Breaking Bad. Filmul ajunge si in Romania, in luna martie.

 

 

44. Sabotage

Arnold nu renunta la filme si revine cu inca un thriller, in care este un agent DEA, care merge pe urmele unui cartel de droguri. Suprinzator, filmul este inspirat de un roman scris in 1939, de Agatha Christie, "And There Were None", insa in foarte mica proportie. Pana acum, ultimele filme ale lui Schwarzenneger nu au mai avut succes, ba chiar au fost in topul rusinii, cu incasari dezastruoase. Ramane de vazut daca noul sau film va avea succes.

 

 

43. Out Of The Furnace

Scott Cooper, regizorul lui Crazy Heart, revine cu o drama cutremuratoare din care fac parte Christian Bale, Woody Harrelson si Zoe Saldana. Bale joaca rolul unui muncitor in mana, care pleaca in cautarea  fratelui sau disparut, jucat de Casey Affleck, insa va avea de infruntat un criminal periculos, jucat de Woody Harrelson. Subiectul, distributia si regia fac din acest film unul de neratat in 2014.

 

 

42. Her

Her a fost unul dintre cele mai apreciate filme ale anului la festivaluri si diverse competitii. Povestea neobsinuita de dragoste, in care Joaquin Pheonix se indragosteste de un program pe calculator, a carui voce este asigurata de Scareltt Johansson, a fost pusa de multi in fruntea listelor cu cele mai bune filme ale anului. Regia ii apartine lui Spike Jonze.

 

 

41. Minions (data a fost mutata pentru 10 iulie 2015)

Dorinta a milioane de fani se implineste in 2014, cand simpaticii minioni galbeni capata propriul film. Dupa doua filme Despicable Me, minionii vor avea sansa sa fie in centrul atentiei total, intr-un film care ne explica originile lor. Minionii vor fi iarasi ghidusi, mici si veseli.

 

 

40. Pompeii

Kit Harington, cunoscut din Game of Thrones si Emily Browing sunt eroii filmului regizat de Paul W.S, Anderson, despre distrugerea catastrofala a orasului antic Pompeii.

 

 

39. That Awkward Moment

Michael B. Jordan, Zac Efron si Miles Teller patrund in lumea de nepatruns a romantismului si a intalnirilor. Este filmul in trailer-ul caruia Zac Efron apare gol pe o toaleta. Cu Jodan care a facut furori cu drama indie Fruitvale Station, va fi interesant de vazut cum abordeaza o asemenea comedie.

 

 

38. I, Frankenstein

Aaron Eckhart isi dezvaluie muschii si cicatricile de pe fata pentru a intruchipa monstrul lui Frankenstein intr-o adaptare a romanului grafic a lui Kevin Grevioux. Un pic diferit de povestea originala, intriga acestui film de actiune surprinde monstrul prins intr-un razboi intre doua rase nemuritoare.

 

 

37. The Book Thief

Bazat pe cea mai vanduta carte a lui Markus Zusack, filmul urmareste povestea tinerei Liesel (Sophie Nelisse) care este trimisa sa stea cu un cuplu din Munchen (Geoffrey Rush si Emily Watson) in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Va fi interesant de vazut cum regizorul Brian Percival va transpune pe ecran contemplarea dintre viata si moarte, asa cum este prezentata in roman.

 

 

36. Noah

Russell Crowe interpreteaza rolul profetului Noe, care are o premonitie despre un mare potop si decide sa construiasca o barca pentru a supravietui iminentului pericol. Dupa ce Darren Aronofsky a renuntat la The Wolverine, acesta a hotarat sa se ocupe de acest proiect, promitand o drama intunecata si tulburatoare.

 


35. RoboCop

Joel Kinnaman imbraca armura stralucitoare a celebrului politist in reboot-ul francizei lui Jose Padilha. Daca la inceput ideea de a reface clasicul lui Paul Verhoeven nu a fost primita foarte bine, trailer-ul a schimbat opinia criticilor.

 

 

34. Grudge Match

Cunoscut si sub titulatura de Rocky vs Raging Bull, filmul ii aduce fata in fata pe Sylvester Stallone si pe Robert De Niro intr-o productie in care cei doi vor urca in ring ca adversari.

 

 

33. Teenage Mutant Ninja Turtles

Eroii testoasa se intorc. De aceasta data, profitand de noua tehnologie, protezele vechi sunt inlocuite cu costume noi de ninjas. Megan Fox va aparea ca reporter de stiri, iar Will Arnett va fi cameramenul ei. 

 

 

32. Divergent

Primul film al unei noi serii propuse de YA, Divergent o aduce in prim plan pe Shailene Woodley (The Descendants) care descopera ca viitoarea societatea aparent perfecta din Chicago este o minciuna. 

 

 

31. The Equalizer

Regizorul Antoine Fuqua prezinta un thriller american bazat pe serialul de televiziune din anii '80. Denzel Washington interpreteaza rolul ofiterului retras care devine vigilent atunci cand decide sa ajute o tanara prostituata (Chloe Grace Moretz).

 

 

30. Jupiter Ascending

Mila Kunis este urmarita de Regina Universului care prezice ca ea va fi cheia pentru decaderea sa. Tinand cont ca de regia filmului se ocupa fratii Wachowksis, nu ne putem astepta decat la un thriller futurist, plin de suspans si surprize.

 

 

29. Transcendence

Wally Pfister, directorul de imagine preferat al lui Christopher Nolan isi face debutul ca regizor cu Transcendence, un thriller SF. Johnny Depp interpreteaza rolul unui barbat a carui constiinta este transferata intr-un computer de cercetatorul Rebecca Hall atunci cand moare. 

 

 

28. The Maze Runner

Productia reprezinta adaptarea unul roman cu lupte si include elemente care ar trebui sa creeze un film minunat cu monstrii. Dylan O'Brien, starul din Teen Wolf, interpreteaza rolul unui tanar care se trezeste intr-un labirint plin cu capcane.

 

 

27. Hercules: The Thracian Wars

Filmul reprezinta adaptarea seriei Radical Comics, film in care Dwayne Johnson interpreteaza rolul legendarului razboinic grec. The Rock nu a facut niciodata un secret din faptul ca acesta este unul dintre rolurile la care a visat toata viata.

 

 

26. Neighbours

Zac Efron se imbraca precum Robert De Niro in rolul din Taxi Driver si isi scoate evidenta muschii intr-o comedie care il are ca regizor pe Nicholas Stoller. Efron interpreteaza rolul unui student care le face viata un calvar noilor sai vecini, lui Mac (Seth Rogen) si Kelly (Rose Byrne), un cuplu casatorit. Este primul film regizat de Stoller dupa The Five-Year Engagement.

 

 

25. Labour Day

Adaptarea romanului lui Joyce Maynard o aduce pe Kate Winslet in rolul unei mame singure care il ingrijeste intr-un week-end de vara pe condamnatul ranit Josh Brolin. 

 

 

24. Jack Ryan: Shadow Recruit

Al cincilea film al seriei, regizat de Kenneth Branagh, se concentreaza asupra lui Jack Ryan (Chris Pine), un fost soldat devenit analist financiar pe piata economica din Moscova, care descopera un complot murdar pus la cale de angajatorul sau pentru a subrezi economia Statelor Unite ale Americii.  

 

 

23. The LEGO Movie

Phil Lord si Chris Miller, regizorii Cloudy With A Chance Of Meatballs, creeaza un film adaptat dupa celebrele jocuri LEGO. Channing Tatum, Morgan Freeman si Liam Neeson sunt doar trei dintre actorii care ofera vocile. Printre personajele care vor prinde viata sunt Batman, Superman, Wonder Women.

 

 

22. Edge Of Tomorrow

Tom Cruise face echipa cu Emily Blunt intr-un SF futurist in care poarta echipamente de lupta greoaie si sunt in razboi cu extraterestrii Mimics. 

 

 

21. The Monuments Men

Aflat pentru a cincea oara in spatele camerei, George Clooney realizeaza un film care ii reuneste pe John Goodman, Bill Murray, Matt Damon si Cate Blanchett. Actiunea este plasata in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand un pluton de militari incearca sa recupereze obiecte de arta pretioase de la nazisti.

 

 

20. Transformers: Age Of Extinction

Michael Bay nu renunta la ideea de a continua franciza Transformers, astfel ca in acest an apare cel de-al patrulea film in care joaca Mark Wahlberg. 

 

 

19. How To Catch A Monster

Descris ca o fantezie intunecata si visatoare, acest film este regizat si scris de Ryan Gosling. Christina Hendricks este o mama singura al carei fiu descopera un drum spre o alta lume. Din distributie mai fac parte Matt Smith, Soairse Ronan si Eva Mendes.

 

 

18. Muppets Most Wanted

Dupa revenirea de succes din 2011, Muppets se intorc pentru noi aventuri, de aceasta data in Europa, alaturi de personajele negative Ricky Gervais si clona lui Kermit, Constantine. Bret McLenzie a castigat un Oscar pentru primul film, Man or Muppet si s-a intors cu muzica noua pentru acest sequel.

 

 

17. How To Train Your Dragon 2

DreamWorks Animation au realizat o continuare a adaptarii de succes a romanului. Plasat la cinci ani dupa actiunea primului film, How To Train Your Dragon 2 il prezinta pe Hiccup mai in varsta si mai intelept mergand in cautarea misteriosului Dragon Rider.

 

 

16. Dawn Of The Planet Of The Apes

Rise Of The Planet Of The Apes a fost un prequel neasteptat de bun al francizei Apes, astfel ca sequel-ul este unul foarte asteptat. Plasat la multi ani dupa Rise, Dawn urmareste armata de maimute a lui Caesar luata cu asalt de supravietuitorii umani intr-o lume post-apocaliptica.

 

 

15. 300: Rise Of An Empire

Adaptarea productiei lui Frank Miller aduce o varianta noua in care Eva Green conduce armata, iar din trailer se anunta a fi o productie plina de actiune si de scene pline de suspans.

 

 

14. Maleficent

Angelina Jolie joaca rolul principal in varianta updatata a povestii Sleeping Beauty. Bazata pe celebrul basm, productia este prezentata din perspectiva malefica.

 

 

13. Jump Street

Ofiterii Schmidt (Jonah Hill) si Jenko (Channing Tatum) sunt implicati intr-un alt caz sub acoperire, de aceasta data intrand in pielea unui studenti de colegiu care vor sa distruga o fratie corupta.

 


12. Exodus

Christian Bale si regizorul Ridley Scott fac echipa pentru un film epic ce va aduce povestea glorioasa a lui Moise, profetul care a condus israelitii afara din Egipt si este considera fondatorul iudaismului. Prima data, filmul trebuie regizat de Steven Spielberg insa a ajuns in mainile lui Scott. Filmul se anunta la fel de glorios ca Gladiator, film reprezentativ pentru cariera lui Scott.

 

 

 

 

11. Sin City: A Dame To Kill For

Dupa filmul din 2005, Robert Rodriguez si Frank Miller creeaza a doua adaptare cu povesti pacatoase, de aceasta data alaturi de Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt si Juno Temple.

 

 

10. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Cel de-al treilea frilm al francizei bazata pe romanele lui Susanne Collins se anunta a fi unul de succes garantat, tinand cont ca Jennifer Lawrence si restul echipei au creat doua succese de box-office din primele parti.

 

 

9. The Hobbit: There And Back Again

Excursia finala a lui Bilbo (Martin Freeman) reprezinta ultima parte a trilogiei create de Peter Jackson. Fanii vor vedea astfel deznodamantul celei mai scumpe trilogii din istorie, plasata in universul mitic care a fascinat lumea in Lord of The Rings.

 

 

8. Captain America: The Winter Soldier

Caps (Chris Evans) pleaca in cea de-a doua excursie pe cont propriu, stabilita dupa evenimentele din Adunarea Avengers. Asociat cu Black Widow (SCarlett Johansson), Caps lupta impotriva lui Winter Soldier (Sebastian Stan) si gaseste un posibil nou aliat in Falcon (Anthony Mackie).

 

 

7. The Wolf Of Wall Street

Leonardo DiCaprio interpreteaza rolul broker-ului Jordan Belfort care a fost la inchisoare pentru inselatorie intr-un caz in care este expusa coruptia de pe Wall Street. Productia reprezinta o noua colaborare intre Martin scorsese si Leonardo DiCaprio, ultima data cand cei doi au lucrat impreuna fiind pentur Shitter Island. 


 


 

6. 12 Years A Slave

A treia colaborare dintre Michael Fassbender si regizorul Steve McQueen, de aceasta data cei doi prezentand o calatorie chinuitoare in care Fassbender interpreteaza rolul unui sofer sclav care este tinut captiv de Chiwetel Ejiofor.. 

 

 

5. Interstellar

Christopher Nolan a renuntat la povestea lui Batman si si-a indreptat atentia spre un alt tip de roluri, fiind implicata intr-un proiect SF despre explorarea din spatiu. Din distributie fac parte Matthew McConaughey, Jessica Chastain si Anne Hathaway.

 

 

4. The Amazing Spider-Man 2

Continuarea reboot-ului lui Marc Webb il prezinta pe Andrew Garfield inapoi in costumul sau, aflat in urmarirea lui Electro (Jamie Foxx) si a Rhino (Paul Giamatti).

 


3. X-Men: Days Of Future Past

O continuare a X-Men: First Class si X-Men: The Last Stand, adaptarea benzilor desenate ii prezinta pe Professor X si restul echipei prinsi intr-un razboi impotriva Santinelelor robotizate care ar putea duce la distrugerea tuturor mutantilor. Filmul va fi cu atat mai interesant cu cat Bryan Singer va reuni noua echipa cu versiunea lor mai veche. 

 

 

2. Godzilla

Regizorul Gareth Edwards aduce acest reboot al francizei in care Aaron Taylor-Johnson interpreteaza rolul unui soldat cae se lupta impotriva acestui monstru fioros. Edwards a optat pentru un aspect traditional al reptilei-gigant, lucru care face ca filmul sa fie si mai interesant.

 

 

1. Guardians Of The Galaxy

Marvel ies cu eroii lor pentru prima data in spatiu, intr-un film in care joaca Chris Pratt ca Star-Lord, cel care va conduce echipa gardienilor universului. Elementul surpriza il reprezinta Rocket Raccoon, descris de Pratt drept cel mai tare personaj din film. Vocea ii apartine lui Bradley Cooper



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies