marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Amalia Enache, gazda Premiilor Gopo: "Daca viata mea ar fi transformata in film, mi-ar placea ca rolul meu sa fie jucat de Marion Cotillard"

Amalia Enache se pregateste intens pentru Gala Premiilor Gopo, pe 24 martie. Alaturi de Cabral si Radu Iacoban, cei trei vor fii alaturi de cele mai mari nume din cinematografia romaneasca atat pe covorul rosu, cat si la gala de decernare a premiilor. Editia din acest an marcheaza a opta gala a premiilor supranumite Oscarurile romanesti.

Amalia Enache, gazda Premiilor Gopo: Daca viata mea ar fi transformata in film, mi-ar placea ca rolul meu sa fie jucat de Marion Cotillard

Amalia Enache este intotdeauna o prezenta placuta si o prezentatoare de exceptie. Insa noi am vrut sa aflam si ce gusturi are in materie de filme, ce actrita i-ar placea sa o joace intr-un film si cum s-ar numi un film inspirat din viata ei. Amalia ne-a raspuns la fel de jucaus si asa am descoperit ca i-ar fi placea ca Charlize Theron sau Marion Cotillard sa o portretizeze pe marele ecran :)

 


Gala Premiilor Gopo 2014, luni, 24 martie in direct si in exclusivitate la PRO CINEMA si pe procinema.ro, incepand cu ora 19:00


 

Daca s-ar ecraniza viata ta, ce actor ti-ar placea sa-ti interpreteze rolul?

Amalia Enache: Marion Cotillard, daca ar fi un film european, care m-ar cauta in profunzime. Charlize Theron, daca ar fi un film produs la Hollywood, usor siropos si Uma Thurman daca as avea noroc chior cu actita care ma joaca. Si Penelope Cruz, daca l-ar regiza Almodovar, sa ma ia peste picior cu umorul ingaduitor cu care portretizeaza el femeile.

 

 

Cu ce personaj de film/supererou te identifici?

Amalia Enache: Ceva intre Sophie  (jucata de Marion Cotillard), din Jeux D'Enfance (Love me if you dare), Pi Patel din Life of Pi si Amelie. Toate, pentru fantezie, capacitatea de a spune povesti, de iubi si de a trai,  ca intr-un joc.

 

 

Care este filmul /actorul preferat?


Amalia Enache: Ohoho, am o lista intreaga, nu unul singur. Imi plac in egala masura De rouille et D'Os-Jacques Audiard, Breaking the Waves-Lars von Trier, La Vita e Bella-Roberto Benigni, mai multe filme a lui Almodovar, Tarantino, ale fratilor Coen si Darren Aronofsky. Actori imi plac Jared Leto, Javier Bardem, Gael Garcia Bernal si Johnny Depp.

 
Daca ai fi super erou ce super putere ai vrea sa ai?

Amalia Enache: Ceva legat de libertate.

 
 
Care este ultimul film romanesc vazut?

Amalia Enache: Cred ca este Cainele Japonez.
 
Care este ultimul film strain vazut si de ce te-a impresionat?

Amalia Enache: Nymphomaniac, partea 1. Scena cu Uma Thurman este una dintre cele mai reusite pe care le-am vazut eu intr-un film, vreodata.

 
 
Ce regizor ti-ar placea sa regizeze un film despre viata ta ? Cum s-ar numi acel film?

Amalia Enache: Oricare dintre Lars von Trier, Pedro Almodovar, Quentin Tarantino sau fratii Coen. II las pe epigoni sa puna titlul dupa opera vietii mele :)

 


Gala Premiilor Gopo 2014, luni, 24 martie in direct si in exclusivitate la PRO CINEMA si pe procinema.ro, incepand cu ora 19:00


 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies