marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Barkhad Abdi: actorul somalez premiat cu BAFTA si nominalizat la Oscar in acest an este falit, drama prin care trece starul din Captain Phillips

Desi a devenit unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood datorita rolului din Captain Phillips pentru care a si primit o nominalizare la Oscar, Barkhad Abdi nu are o viata tocmai fericita.

Barkhad Abdi: actorul somalez premiat cu BAFTA si nominalizat la Oscar in acest an este falit, drama prin care trece starul din Captain Phillips

Actorul din Somalia care a scris istorie pentru tara sa, fiind primul care a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea din thriller-ul lui Paul Greengrass, a fost platit cu 65.000 de dolari acum doi ani, iar de atunci nu a mai primit nici un ban.

 

Astfel, Abdi a ajuns sa stea in locuinte modeste, sa poarte haine imprumutate la evenimentele la care a participat, iar la galele unde a fost prezent in calitate de nominalizat a fost dus de un prieten care este taximetrist.

 

Barkhad Abdi (28 de ani) intentioneaza sa se mute in Los Angeles, fiind in negocieri pentu a primi rolul principal intr-un film despre atletul sud-african Willie Mtolo, care a concurat la maratonul din New York, in 1992. Cu toate acestea, de cand a incheiat filmarile pentru Captain Phillips, Abdi a revenit la vechiul sau loc de munca, vanzator de telefoane mobile alaturi de fratele sau in Minneapolis.

 

 

Totusi, Abdi, care a castigat premiul BAFTA pentru rolul din Captain Phillips, a renuntat la slujba sa chiar in ziua premierii filmului. "M-am gandit asa: 'Cand filmul va fi lansat, recenziile vor fie bune, fie rele. Oricum ar fi, nu mai pot sa lucrez aici'", a declarat pentru New Yorker.

 

Cu un buget de 55 de milioane de dolari, Captain Phillips a avut incasari de peste 220 de milioane de dolari, primind sase nominalizari la Oscar, printre care si cea pentru cel mai bun film. 

 

La 28 de ani, Barkhad Abdi a debutat pe marile ecrane in stil grandios, alaturi de legendarul Tom Hanks, in Captain Phillips, film inspirat din evenimente reale: in 2009, un grup de pirati somalezi au pus stapanie pe o nava maritima americana Maersk Alabama, primul cargobot jefuit in ultimii 200 de ani. Acesta este primul sau rol intr-un film si pe langa numeroase nominalizari, inclusiv la Globul de Aur, i-a adus si cea mai importanta realizare: nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, dar si premiul BAFTA.

 

 

 

 

Barkhad Abdi a avut un trecut tumultos si a fost arestat de mai multe ori. In 2012, acesta a fost in centrul unui scandal, impreuna cu niste prieteni, dupa ce a consumat o planta suspecta numita Khat, impreuna cu o cutie de Tylenol. Combinatia l-a facut pe Barkhad sa devina violent si agitat, moment in care politistii i-au dus la sectie pe toti.

 

Nu a fost primul incident, in 2004 el a stat 90 de zile in puscarie si a fost eliberat conidtionat dupa ce s-a folosit de o identitate falsa. In 2005, Barkhad a fost arestat pentru frauda cu carduri. Insa, norocul i-a suras odata cu realizarea filmului Captain Phillips, in care il joaca pe capitanul piratilor somalezi. Pentru rolul lui Abduwali Muse, acesta s-a zbatut din rasputeri si a invins sute de candidati.

 

La auditie, Abdi a fost mai increzator ca niciodata: "Numele meu este  Barkhad Abdi. M-am nascut in Mogadish si EU sunt omul pentru acest rol" isi aduce aminte Abdi despre auditie.


Galerie foto


Modifică setările cookies