marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Batman Vs. Superman: Zorii Dreptatii, cel mai bun debut din istorie al unui film cu supereroi. Incasarile uriase inregistrate in primul weekend la nivel global

Ecranizarea Warner Bros. Pictures prezinta confruntarea legendarilor eroi, oferind un castigator, in timp ce cucereste audientele si doboara recorduri la nivel mondial.

Batman Vs. Superman: Zorii Dreptatii, cel mai bun debut din istorie al unui film cu supereroi. Incasarile uriase inregistrate in primul weekend la nivel global

Filmul de actiune ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptatii” s-a bucurat de un weekend plin de succes, care conform primelor estimari i-a adus incasari de aproximativ 424.1  milioane de dolari, devenind astfel cea mai profitabila lansare cu supereroi din istoria cinematografiei si doborand deopotriva recorduri locale si internationale. Anuntul a fost facut de catre Sue Kroll, Presedintele Diviziei Internationale de Marketing si Distributie si Veronika Kwan Vandenberg, Presedintele Diviziei de Distributie Globala, in cadrul Warner Bros. Pictures. In Romania, ,,Batman Vs. Superman” a fost lider incontestabil de box office, in urma lansarii sale din acest weekend fiind vizionat de 128.687 spectatori, care au generat incasari in valoare de 2.760.640 lei.
 

Mult-asteptata confruntare dintre cei doi supereroi a generat castiguri in valoare de 170.1 milioane de dolari in box office-ul din Statele Unite ale Americii, cifra care ii garanteaza statutul de cea mai profitabila lansare cinematografica marca Warner Bros. Pictures din istorie, devenind totodata filmul distribuit in cel mai mare numar de cinematografe, inainte de lansarile din luna mai (4.242 locatii) si cel mai vizionat film in avanpremiera de joi, inainte de sarbatorirea Pastelui catolic, cand a insumat venituri de 27.7 milioane de dolari.

 
Cu o lansare in 66 de teritorii pe langa cea din Statele Unite ale Americii, box office-ul international a fost estimat la 254 de milioane dolari in weekend, fiind lansat intr-un numar record de peste 40.000 de ecrane. Totodata filmul marcheaza cea mai profitabila lansare Warner Bros. din toate timpurile in China (cu venituri de 57.3 milioane de dolari), Mexic si Brazilia. Este de asemenea si cea mai de succes lansare Warner Bros. de peste Ocean (dupa ultimul film din seria ,,Harry Potter”).

 
Atat pe plan local, cat si international, ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptatii” s-a bucurat de titlul de cea mai buna lansare din luna martie din toate timpurile si cea mai profitabila premiera din 2016 si din weekend-ul de Paste, precum si de: cel mai profitabil film DC Comics; cel mai rasunator debut pentru un film regizat de Zack Snyder; cel mai bun rezultat pentru un film cu Ben Affleck si cel mai profitabil film cu Henry Cavill.
 

 


La nivel global, filmul a doborat recordul unei lansari in IMAX pentru weekend-ul Pastelui catolic, cu venituri de 36 milioane de dolari din 945 de ecrane IMAX, cel mai semnificativ numar de ecrane de acest tip obtinut vreodata. In America de Nord, filmul a doborat recordul lansarilor in IMAX in afara perioadei de vara si Craciun cu incasari de 18 milioane, iar pe plan international a insumat de asemenea 18 milioane de dolari, din care 7 milioane de dolari au fost inregistrati doar in China.
 

In momentul anuntului oficial, Sue Kroll a declarat ,,Suntem de-a dreptul incantati de succesul global al acestui film. Cu siguranta unul dintre cele mai asteptate filme de catre fani, ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptatii” s-a bucurat de o notorietate incredibila. Acest impresionant rezultat de box office este un tribut adus universului cinematografic realizat de Zack Snyder pentru a-i aduce impreuna pe acesti eroi legendari, iar reactiile pozitive ale publicului sunt pur si simplu cea mai buna recompensa”.


 
Veronika Kwan Vanderberg a spus ,,Suntem fericiti de cifrele fenomenale inregistrate de ,,Batman Vs Superman”, care a doborat recorduri atat in SUA cat si pe intreg mapamondul. Rezultatele sunt o dovada vie a celebritatii acestor supereroi, precum si a devotatilor realizatori si talentatilor actori. Aceasta lansare excelent setata ne permite sa profitam de vacanta de primavara si sa ne bucuram de o fereastra de 5 saptamani pana la urmatorul film cu supereroi. Pornind de la parerile pozitive ale fanilor, ne asteptam la o viata lunga si prospera a productiei in cinematografe”.
 
Greg Silverman, Presedintele Warner Bros. Pictures al Departamentelor de Creatie si Productie Globala a adaugat: ,,Zack Snyder, Chuck Rover si Deborah Snyder alaturi de echipele lor creative au setat premisele expansiunii universului cinematografic DC Films, iar succesul inregistrat de ,,Batman Vs. Superman” ne spune nu doar ca fanii sunt nerabdatori ci si ca filmul este unul de calitate. Ii felicitam pe ei si pe actorii nostri de pe marile ecrane, in frunte cu Ben Affleck si Henry Cavill, precum si pe partenerii nostri de la DC Entertainment pentru succesul filmului si suntem entuziasmati sa aducem pe marile ecrane si mai multe personaje legendare pentru publicul din lumea intreaga”.
 

Regizorul Zack Snyder („Man of Steel: Eroul”) revine in „Batman vs Superman: Zorii Dreptatii” alaturi de cei mai cunoscuti supereroi, interpretati de Ben Affleck ca Batman/ Bruce Wayne si Henry Cavill ca Superman/ Clark Kent.
 

Temandu-se ca actiunile eroului cu puteri nelimitate vor avea consecinte de necontrolat, legiuitorul orasului Gotham decide sa ia masuri si ii declara razboi noului zeu al orasului Metropolis. In acest timp, omenirea incearca sa stabileasca cel fel de supererou ar fi mai potrivit pentru a-i garanta protectie neconditionata. Cu Batman si Superman in lupta unul impotriva celuilalt, raufacatorii au suficienta libertate sa puna la cale un plan care va ameninta siguranta intregii planete.
 


Pe langa Henry Cavill si Ben Affleck, din distributia filmului mai fac parte: Amy Adams („Teapa in stil american”) ca Lois Lane, Jesse Eisenberg („Reteaua de socializare”) in rolul lui Lex Luthor, Diane Lane („Infidela”) ca Martha Kent si Laurence Fishburne in rolul lui Perry White. Castigatorul premiului Oscar Jeremy Irons il interpreteaza pe Alfred, iar distributia este completata de Holly Hunter ca senatoarea Finch si Gal Gadot in rolul surprinzatoarei Wonder Woman.
 


Scenariul filmului este scris de Chris Terrio si David S. Goyer, inspirat din benzile desenate DC Comics, incluzandu-i pe Batman, creat de Bob Kane si Bill Finger, dar si Superman, creat de Jerry Siegel si Joe Shuster. Filmul este produs de Charles Roven si Deborah Snyder, iar Wesley Coller, Geoff Johns si David S. Goyer semneaza in calitate de producatori executivi.
 


Echipa de creatie cu care a colaborat Zack Snyder este alcatuita din: directorul de imagine Larry Fong („300: Eroii de la Termopile”), scenograful Patrick Tatopoulos („300: Ascensiuniea unui imperiu”), editorul David Brenner, designerul de costume Michael Wilkinson si realizatorul efectelor speciale John „DJ” DesJardin. Coloana sonora este asigurata de compozitorul premiat cu Oscar, Hans Zimmer („Regele Leu”, „Man of Steel: Eroul”) si de Junkie XL („Mad Max: Drumul Furiei”).

 


Galerie foto


Modifică setările cookies