marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Cafe Society", filmul lui Woody Allen, reactii mixte din partea criticilor. Primele reactii de la Cannes

Woody Allen a deschis festivalul de film de la Cannes cu "Café Society", o comedie romantica, in general, bine primita de critici, desi nu toti au fost impresionati. Este a treia oara cand prolificul regizor da startul sarbatorii filmului pe riviera franceza.


 

Cafe Society , filmul lui Woody Allen, reactii mixte din partea criticilor. Primele reactii de la Cannes

De obicei, foarte bine primit la Cannes, anul acesta, Woody Allen a primit reactii mixte din partea criticilor. "Cafe Society" a deschis editia din acest an si a fost proiectat in afara competitiei.

 

Dupa 40 de ani de la "Annie Hall", Woody Allen revine in lumea fascinanta a Los Angelesului din perioada epocii de aur, din anii '30.  Dar criticii ar fi asteptat altceva, mai intesn, din partea lor, in schimb spun ca "Allen face din nou o comedie romantica, dulce-amaruie", asa cum a scris Todd McCarthy in recenzia sa pentru Hollywood Reporter.

 

 

Pentru romani, unul din momentele importante ale festivalului se va consuma joi dupa-amiaza, cand filmului lui Cristi Puiu, Sierra Nevada, va fi proiectat in competitia oficiala. Festivalul se desfasoara in conditii de securitate sporita, iar frumoasele filmului au pasit pe covorul rosu sub privirile unor lunetisti, in timp ce jandarmii i-au verificat temeinic pe curiosi.
 

Cel mai discutat moment al serii a fost oferit de Catherine Deneuve si maestrul de ceremonii, actorul Laurent Lafitte. El s-a aplecat spre ea cerand fara vorbe un sarut, iar actrita de 72 de ani i-a intrecut asteptarile.

Este a 14-ea oara cand Woody Allen participa la festivalul de la Cannes, ca de fiecare data, in fata competiei. Iar "Cafe Society", o poveste de dragoste romantica, desfasurata intre Hollywood-ul si New Yorkul anilor '30, este al 46-lea film din bogata lui cariera. Intrebat ce face ca sa se mentine in forma la cei 80 de ani ai sai, Allen a raspuns cu umorul lui caracteristic: "Tatal meu a trecut de varsta de 100 de ani, mama s-a apropiat si ea de 100 de ani. In materie genetica, ce sa spun, am tras lozul cel mare. Ma simt tanar. Sunt sigur ca intr-una din zile, dupa ce ma voi trezi dimineata, voi suferi un atac vascular cerebral si voi ajunge intr-un scaun cu rotile si, cand ma voi vedea, oamenii vor spune: "Il vedeti, el a fost la un moment dat Woody Allen. Uitati-va acum la el, cum face...Insa pana cand se va intampla asta, voi continua sa fac filme, atata timp cat se va gasi cineva destul de naiv sa imi finanteze proiectele."


Joi seara va fi prezentat in afara competitiei "Money Monster", o drama in regia lui Jodie Foster, cu George Clooney si Julia Roberts in rolurile principale.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies