marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015: pozele "selfie", interzise la cel mai fastuos festival de film din lume. De ce nu au voie vedetele sa se pozeze pe covorul rosu

Peste cateva zile incepe o noau editie a Festivalului de Film de la Cannes, considerat cel mai stralucitor si prestigios festival de profil din lume.

Cannes 2015: pozele selfie , interzise la cel mai fastuos festival de film din lume. De ce nu au voie vedetele sa se pozeze pe covorul rosu

Cele mai mari staruri din lume sunt asteptate pe Croazeta, intre 13 si 24 mai, cand va avea loc editia cu numarul  68. Insa, invitatii vor avea parte de o surpriza, dupa ce directorul festivalului, Thierry Fremaux, a anuntat o noua regula: pozele selfie vor fi interzise pe covorul rosu. "Cel mai urat arati intr-o poza selfie. Este ridicol si grotesc" a spus acesta la conferinta de presa in care a anuntat regulile din acest an. Acesta considera ca fenomenul "selfie" trebuie oprit si ca eclipseaza adevarata importanta si esenta a acestui eveniment.

 

Anul acesta, printre vedetele asteptate pe covorul rosu se numara Salma Hayek, Michael Fassbender, Marion Cotillard, Rachel Weisz, Jane Fonda, Cate Blanchett, Rooney Mara, Emma Stone, Rosie Huntington-Whiteley, Michael Caine, Vincent Cassel, Joaquin Pheonix, Benicio del Toro, Natalie Portman, Tom Hardy, Charlize Theron si multi altii.
 

 

 

In anii trecuti, impatimiti ai "selfie-urilor" pe covorul rosu la Cannes s-au numarat Rosario Dawson, Hilary Swank sau Alec Baldwin, pana si Pablo Trapero, director in sectiunea Un Certain Regard.
 

 

Dar, cu toate astea, invitatii nu pot fi impiedicati sa nu faca poze selfie. "Nu vrem sa interzicem total acest obicei, ci doar sa-l rarim. Speram ca odata cu acest anunt, invitatii vor lua la cunostinta si se vor abtine" a spus Thierry Fermaux. Gala de deschidere a festivalului a devenit din ce in ce mai haotica, intrucat este greu de organizat. Cu cat vedetele raman blocate si se creeaza aglomeratie pentru ca multe staruri stau la poze sau isi fac selfie-uri, scriu cei de la Hollywood Reporter. Dar, pentru ca este un loc elegant, pana si paznicii vor fi instruiti sa se poarte frumos inclusiv cu fotografii amator.

 

 

 

Editia din acest an are loc intre 13 si 24 mai si ii are ca presedinti ai juriului pe fratii Joel si Ethan Coen. Printre cele mai asteptate filme prezentate se numara "Macbeth", "Mad Max:Fury Road", "Chronic", "The Lobster", "Carol" etc.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies