marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015. The Sea of Trees, un film cu o tema filosofica, huiduit de public. Cum isi apara filmul regizorul Gus Van Sant si starul Matthew McConaughey

Regizorul Gus Van Sant, un veteran la Cannes si castigator al Palme d'Or-ului cu "Elephans", in 2003, s-a intors pe Croazeta in acest an cu un film deosebit, o calatorie fantastica si suprarealista, "The Sea of Trees", dar care nu pare sa fi fost pe gustul cinefililor.

Cannes 2015. The Sea of Trees, un film cu o tema filosofica, huiduit de public. Cum isi apara filmul regizorul Gus Van Sant si starul Matthew McConaughey

"The Sea of Trees" a avut premiera la Cannes, si, desi era asteptat cu nerabdare, filmul a dezamagit. Ba mai mult, cei prezenti au huiduit la final in semn de nemultumire.Nici recenziile jurnalistilor prezenti la Cannes nu sunt mai bune. Peter Bradshaw de la The Guardian i-a oferit o stea filmului, numindu-l "un film deloc onest, enervant si cersetor de lacrimi".
 

Insa, starul filmului, Matthew McConaughey isi apara cu o eleganta desavarsita filmul: "Oricine are dreptul atat sa huiduie, cat si sa ovationeze" a declarat acesta la conferinta de presa, conform The Guardian.

 

 

In Sea of Trees, Matthew McConaughey joaca rolul unui american cu tendinte suicidale, care incearca sa isi puna capat zilelor. Insa, chiar in padurea densa si indepartatea unde alege sa faca acest gen, intalneste un barbat japonez ratacit (Ken Watanabe) cu care se imprieteneste. Naomi Watts va juca rolul sotiei lui Matthew McConaughey.Presa americana  a facut o paralela intre acest rol si cel din True Detective, incarcat de simboluri si filosofie. "Sunt doua proiecte diferite total, dar personajele sunt la fel de poetice. In acest film, avem povestea unei supravietuiri, a unui om care cauta izbavirea" a spus McConaughey conform IndieWire.

 

Filmul lui Gus Van Sant nu incearca sa trimita un mesaj, ci abordeaza tema spiritualitatii, lasandu-l pe privitor sa inteleaga ce doreste din calatoria cinematografica.
 

 


"Oricine poate fie sa il huiduie, fie sa il admire. Eu sunt fericit si multumit de acest film. M-am bucurat foarte mult cand am auzit ca va fi prezentat la Cannes si ca voi putea sustine echipa alaturi de care am realizat acest film. Indiferent de reactii, va multumim ca suntem aici, este extraordinar" a spus Matthew McConaughey la conferinta de presa, unde au mai participat colega sa de platou Naomi Watts si regizorul Gus Van Sant.

Gus Van Sant e un veteran la Cannes si chiar a obtinut marele trofeu Palme d'Or, in 2003, cu filmul "Elephants". Cinefilii au remarcat dintotdeauna stilul neconventional al regizorului, comparat cu Terrence Malick pentru modul in care imbina filosofia si spiritualitate cu teme umane.  "Acest film  e propriul lui stapan. Am citit o recenzie ampla si nu e prima data cand filmele mele divizeaza publicul. Mi-aduc aminte ca si cu <<Elephants>> a fost la fel, discutii intregi despre daca este sau nu bun filmul.
 

 


Criticii, pana acum, n-au fost impresionati de film, pe care l-au descris ca banal si plin de sine, dar fara o consistenta reala. Altii n-au fost deloc blanzi cu filmul, de exemplu,Justin Chang, unul dintre criticii de la Variety a numit pelicula chiar "o insulta culturala".
 

Gus Van Sant a dat de inteles in conferinta de presa ca e posibil ca publicul asiatic va rezona mult mai bine cu tema filmului sau, mai ales cu varianta pe care filmul o prezinta asupra vietii de apoi.  Temele centrale, viata si moartea, au fost motivele pentru care McConaughey a fost atras de film. "Pentru mine are sens. Eu inca pastrez o relatie cu persoane care nu mai sunt printre noi. Am vazut acest film ca o calatorie supranaturala, o alta metafora a Purgatoriului" a mai spus McConaughey.

Tinand cont de evolutia din ultimii ani a lui Matthew McConaughey, incununata cu Oscarul pentru cel mai bun actor in "Dallas Buyers Club" si poate una dintre cele mai bune interpretari din istoria televiziunii in "True Detective", nu merita ocolit "The Sea of Trees", macar pentru a vedea inca un rol interesant marca Matthew McConaughey.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies