marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015. "Un etaj mai jos", filmul regizorului Radu Muntean, apreciat pe Croazeta. Cum l-au primit criticii si de ce l-au laudat

Filmul lui Radu Muntean, "Un etaj mai jos/One Floor Below", a avut premiera la Cannes, unde romanul a reusit sa faca o figura frumoasa. Primele impresii sunt pozitive iar criticii au laudat stilul regizoral al lui Muntean.

 

Cannes 2015. Un etaj mai jos , filmul regizorului Radu Muntean, apreciat pe Croazeta. Cum l-au primit criticii si de ce l-au laudat

"Un etaj mai jos" este un thriller dramatic, in care personajul principal Patrascu (Teodor Corban)  are ghinionul de a fi unicul martor la o altercatie domestica ce se sfarseste cu o crima. Apoi, el trebuie sa infrunte doi vecini foarte apropiati: unul este bizarul ucigas, celalalt este propria sa constiinta.

Criticii de la Cannes au laudat pelicula romanului, admirand cum subiecut politist se imbina cu dilema morala a protagonistului. "Filmul lui Muntean este un anti-thriller, mai mult o drama construita pe fundalul vietii de zi cu zi a eroului, din care nu lipseste suspansul".


Criticii au laudat si modul in care a fost filmat, admirand cadrele de aproape, care surprins trairile personajului. "Muntean a lucrat din nou cu colaboratorii sai (Tudor Lucaciu si Alexandru Radu) dobandind un grad de minimalism care nu pare niciodata fortat sau lipsit de esenta" au mai scris cei de la Variety.

 

 

 

"Acest film rupe formula stilistica din ultimii ani din Noul Val in cinematografia romaneasca. Daca <<Moartea Domnului Lazarescu>>, <<Dupa dealuri>> sau <<Pozitia Copilului>> erau remarcabile prin dialog constant, in care drama avea accente puternice de umor negru, <<Un etaj mai jos>> este diferit, fara sa arate in mod evident trairile personajului decat in final.


Cei de la Variety l-au laudat si pe actorul roman Teodor Corban, pentru modul in care construieste personajul si reuseste sa transmita trairile, fara sa falseze niciodata sau sa exagereze.
 

"Un etaj mai jos" a fost prezentat la Cannes in sectiunea Un Certain Regard.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies