marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Captain America: The Winter Soldier: spionaj si super eroi

Captain America este unul dintre cele mai importante personaje din universul Marvel si chiar daca nu este la fel de popular ca Iron Man sau Thor, fanii inraiti ai benzile desenate inteleg rolul esential pe care il are acesta in dezvoltarea personajelor Marvel. Ei bine, al doilea film, Captain America: The Winter Soldier ii aduce povestea in prezent, dar intr-o maniera diferita fata de celelalte filme lansate in ultimii ani.

Captain America: The Winter Soldier: spionaj si super eroi

articole relationate

Noah: Potopul lui Russell Crowe

Noah: Potopul lui Russell Crowe

Marvel aduce inapoi in acest an pe marile ecrane unul dintre cei mai iubiti super eroi, Captain America. Al doilea film din serie, Capitanul America: Razboinicul iernii, este total diferit, o reusita atat pentru genul filmelor cu super eroi, cat si la nivel de film de spionaj. Marvel nu renuntat la cascadoriile spectaculoase sau la scenele explozive, insa asta e o trasatura specifica acestui gen de film, dar la ce altceva te poti astepta din partea unui film cu super eroi?


Dupa evenimentele din The Avengers, Steve Rogers (Chris Evans) traieste in Washington, incercand sa-si afle locul in lumea moderna dupa ce a petrecut decenii inghetat in vesnicele zapezi ale Arcticii. Dar, dupa ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeste implicat intr-un mister ce ar putea pune in pericol intreaga lume. Alaturi de Black Widow (Scarlett Johansson), eroul incearca sa dezlege itele pana cand nu este prea tarziu, iar asta il va arunca impotriva unui redutabil si in acelasi timp familiar adversar, Razboinicul iernii (Sebastian Stan).
 

 

 

Punctul forte al acestui film reprezinta tranzitia foarte bune intre genuri,  de la un simplu film cu super eroi la un thriller retro despre spionaj, cu trimiteri directe la contextele politice si sociale ce definesc societatea actuala. Povestea este putin mai bine dezvoltata fata de productiile anterioare, personajele sunt construite atent si in continuitate cu evenimentele petrecute in primul film cu Captain America.
 
 

 

 


Acum, Steve Rogers incearca sa isi gaseasca locul dar si scopul: este Captain America pregatit sa infrunte o lume intreagasi amenintarile lumii moderne? Elementul surpriza vine din povestea eroului negativ, Razboinicul Iernii. El est de fapt Bucky Barnes, bunul prieten al lui Steve Rogers in primul film. In prima parte se lasa de inteles ca el moare in razboi, insa acum vom afla ca a fost si el criogenat si inclus intr-un program de spalare pe creier si transformat in inamic. Nu va spu mai mult pentru ca va lasam sa descoperiti singuri misterele, insa daca povestea va respecta ce se intampla in benzile desenate, atunci Bucky Barnes are un rol esential in viitorul filmelor Marvel. (nu degeaba a semnat Sebastian Stan un contract pentru 9 filme Marvel).
 
 
 
M-am bucurat sa-l vad pe actorul de origine romana, Sebastian Stan, in plina actiune: el este una dintre cele mai electrizante aparitii: nu iti poti lua ochii de el, ajutat fiind si de costumul fioros, si desi are putine replici, romanul reuseste sa se faca usor observat, cu o prezenta letala. De remarcat si aparitia legendarului Robert Redford, care aduce din aura filmelor thriller de altadata, intr-un rol care o sa va surprinda. Scarlett Johansson si Anthony Mackie (Falcon) sunt foarte buni in roluri secundare, sustinand cu brio povestea filmului.

 

 

Per total, Capitanul America: Razboinicul iernii este un film Marvel  bun: in spatele scenele de actiune, generate CGI, al distrugerilor si exploziilor obsinuite pentru un astfel de blockbuster, veti descoperi si un film de spionaj, cu o poveste militara si politica interesanta, un scenariu de razboi infricosator, dar fezabil pentru societatea moderna.

 

Verdict: 8.5/10

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies