marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The luckiest punk around. Care e cel mai rau personaj din cinematografie?

Cum ar zice Florin Piersic: care e al mai rau dintre ai rai? Sau cum ar intreba Clint Eastwood: who's the luckiest punk around? Cainele din Rezervor a alcatuit o lista scurta de candidati, majoritatea colectivi, dar asteapta si completarile voastre cat mai creative.

Candidatul nr. 1

Marele rechin alb, teroristul adancurilor

Ce-l face periculos
In primul rand e cat se poate de adevarat. Si traieste de vreo 350 de milioane de ani ceea ce dovedeste ca se descurca de minune la nivel de specie. Si cum sa nu te descurci cand ai circa 300 de dinti aranjati in mai multe randuri cu care nu-ti mesteci hrana, ci o rupi in bucati si o inghiti direct? Brrrrrr (m-a trecut un frison).

Punctul lui slab
Cu exceptia unor mutatii scenaristice cam dubioase, rechinul nu poate sa opereze decat in mediul acvatic

Unde l-ati vazut in filme
Sunt zeci de filme cu rechini (e drept nu intotdeauna vorbim de Marele Alb) in rolul principal, dar niciunul nu se compara cu Jaws (1975), lucrarea lui Spielberg care a revolutionat cinematografia americana.

Candidatul nr. 2

Extraterestrul cel rau, maleficul venit din alte lumi

Ce-l face periculos
Indiferent de caracteristicile fizice imaginate de mintea producatorilor, extratrestrul cel rau (sa-l deosebim clar de fratele sau vitreg, cel bun, care ne mai viziteaza si el cinematografic din cand in cand) are in fata noastra doua avantaje: elementul surpriza si cel tehnologic. Apare cand nu te astepti si loveste in forta.

Punctul lui slab
Nu pare sa invete nimic din experientele nereusite ale celorlati calatori in spatiu care au venit sa ne dovedeasca, dar au plecat cu coada intre picioare.

Unde l-ati vazut in filme
Scurta selectie de titluri: seria Alien. Independence Day. District 9. The Invasion. War of the Worlds si The Thing – in varianta originala sau remake.

Candidatul nr. 3

Nazistul in uniforma, detestabilul de serviciu

Ce-l face periculos
Fie ca vorbim de un ofiter SS oarecare, fie ca vorbim de Fuhrer insusi, din portretul cinematografic al nazistului nu lipseste niciodata sentimentul de ura viscerala, uneori dusa pana la nebunie, fata de umanitate si  de valori create de aceasta. Si asa se ajunge la lagare de concentrare si biblioteci arse.

Punctul lui slab
Dragostea e oarba, dar in acelasi timp si orbeste. Asa ca uneori nazistul indragostit nu-si mai da seama de nimic din jurul lui, iar Rezistenta si aliatii au drumul liber spre victorie.

Unde l-ati vazut in filme
Indiana Jones a avut de-a face cu el in anii ’80 in doua dintre filmele seriei, iar cel mai recent exemplu vine de la Inglourious Basterds si colonelul Hans Landa interpretat de Cristoph Waltz.

Candidatul nr. 4

Diavolul aka Necuratul, Satana, Lucifer, Raul Suprem

Ce-l face periculos
Lucreaza prin numerosi intermediari incercand sa destabilizeze ordinea lumii. Isi poate schimba chipul, face oferte din cele mai tentante, promite multe pentru, in aparenta, foarte putin. Se straduieste din rasputeri sa-si aduca pe lume un fiu care sa-i puna in aplicare planurile neprietenoase. Castiga un pic cate un pic, dar are tot timpul din lume.

Punctul lui slab
Doua cuvinte: liberul arbitru. Oricate puteri ar avea, diavolul e nevoit sa astepte intotdeauna pasul gresit al omenirii.

Unde l-ati vazut in filme
Desi de multe ori nu apare propriu-zis in filmele din care face parte tematic, Necuratul a primit chip de Al Pacino  in 1997 in Devil’s Advocate. Tot acolo a primit si un discurs memorabil.

Candidatul nr. 5

Bill, imblanzitorul de serpi

Ce-l face periculos
A trecut prin cele mai bune scoli: a fost antrenat in arta manuirii sabiei de Hatori Hanzo si in kung fu de Pai Mei. E liderul unei trupe de asasini nemilosi care-l urmeaza pana la capat. E asasinul asasinilor, nemilos, crud si razbunator. Nimic nu trece pe sub radarul sau.  

Punctul lui slab
E al naibii de ghinionist. Cine ar fi crezut ca dupa ce ii trage un glont in cap, Mireasa o sa vina sa il caute sa-si regleze conturile? In plus, Bill are si o inclinatie pentru vorbaria filozofica in care-si pierde o parte din energie.

Unde l-ati vazut in filme
Nimic mai simplu: Kill Bill, volumele 1 si 2 cu interpretarea oferita de David Carradine.


Modifică setările cookies