marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce filme vrea sa regizeze Sergiu Nicolaescu la 81 de ani!

Sergiu Nicolaescu face azi 81 de ani, si anunta ca doreste sa realizeze cele doua filme pe care le are in plan, primul dintre acestea, "Candele de zapada", urmand sa intre in productie, cel mai probabil, in a doua jumatate a anului.

Ce filme vrea sa regizeze Sergiu Nicolaescu la 81 de ani!

articole relationate

Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Supravietuitorul (2008)

Supravietuitorul (2008)

Despre cel de-al doilea film pe care planuieste sa il realizeze, Sergiu Nicolaescu a spus ca "nu stie foarte multe".

Sergiu Nicolaescu isi va petrece ziua de nastere la Senat si apoi va da o petrecere restransa la sediul Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, scrie Mediafax.

Regizorul s-a nascut pe 13 aprilie 1930 la Targu Jiu. A devenit cunoscut prin filme istorice de mare anvergura ca "Dacii" (1966) si "Mihai Viteazul" (1970), iar cea mai recenta creatie cinematografica a sa este comedia "Poker" (2010). In prezent este presedintele Comisiei de cultura din Senat.


Legendarul comisar Miclovan, devenit apoi Moldovan, cu care Sergiu Nicolaescu afirma ca a atins celebritatea ca actor, s-a nascut in 1972, dupa ce Titus Popovici si Petre Salcudeanu le-au propus lui Nicolaescu, Manole Marcus si Iulian Mihu realizarea unui serial politist. Personajul sau, un vechi politist, avea un rol secundar in serialul in care acesta apare alaturi de Ilarion Ciobanu (Roman).


Urmeaza, pentru Sergiu Nicolaescu, o perioada profesionala prolifica, intre anii 1970-1980, timp in care a infiintat prima scoala de cascadori din Romania si o alta de recuzita. Este o perioada in care realizeaza cam doua filme si jumatate pe an, documentandu-se, in paralel, pentru alte proiecte.


Filmografia lui Sergiu Nicolaescu cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), " Cu mainile curate" (1972), "Osanda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Marin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul mortii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravietuitorul" (2008), "Poker" (2010).

Daca filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea in rolul principal - creatie de referinta in istoria filmului romanesc.


Sergiu Nicolaescu a fost nu doar unul din actorii Revolutiei din 1989, dar a si scris pe aceasta tema cateva carti. Cea mai recenta a fost lansata anul acesta si se numeste "Mamaliga a explodat. Decembrie 1989".
 

“Ma sperii cand mi-aud varsta, asa cum spui dumneata acum, "optzecisiunu". Sincer iti spun: nu mi-am simtit, nu mi-am constientizat varsta pana la 80 de ani. Acum, am inceput sa fiu mai realist. Totusi, e o varsta, nu? Parca impune nitel respect.

O sa-ti spun mai intai ca fizic sunt aproape neschimbat fata de alte vremuri. Poate de aceea nu-mi simt, de fapt, varsta. Am aceeasi viata activa, muncesc pana la epuizare, fac gimnastica zilnic si, zic eu, mi-am pastrat chiar talia din tinerete. Dar dimineata cand ma rad, in baie, ma uit in oglinda si ma intreb: „Oare cine e tipul asta pe care-l barbieresc?". Eu n-am crezut niciodata ca voi apuca sa traiesc atat de mult” a declarat Nicolaescu itr-un interviu pentru www.libertatea.ro.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies