marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GALERIE FOTO / Cei mai cool 10 preoti din filme!

Cine a spus ca preotii nu pot fi hot sau cool? Ei bine, un barbat in straie preotesti poate fi mai interesant decat un erou care salveaza lumea de o invazie extraterestra, nu? Iata-i pe cei mai tari 10 dintre ei! Tu la care te-ai spovedi?

GALERIE FOTO / Cei mai cool 10 preoti din filme!

10.  Preotul - “Priest” (2011)

Nu a fost suficient pentru Paul Bettany sa joace rolul calugarului albinos care se automutileaza in numele Domnului in “Codul lui Da Vinci” si nici rolul Arhangelului Mihai in “Legion”, acum a imbracat straie preotestesti si ucide vampiri in cel mai recent film al sau, filmul de groaza, “Priest.

9. Calugarul - “Bulletproof Monk” (2003)

Filmul este bazat pe benzile animate underground si spune povestea unui calugar tibetan, fara nume, care devine mentorul unui copil al strazii. Acesta-l invata cum sa pastreze un pergment mistic prin metode kung-fu.



8. Jacob Fuller – “From Dusk Till Dawn” (1996)

E folositor sa-ti redescoperi credinta tocmai cand o gasca de vampiri infometati vor sa-ti manance copiii. Mai intai doi criminali (Tarantino si Clooney) ii rapesc familia, ca mai apoi acestia sa cada prada unei hoarde de vampiri. Intr-un moment genial Jacob Fuller transforma batalia cu pistoale intr-o lupta cu crucifixuri.

7. Reverendul Graham Hess – “Signs” (2002)

Oamenii pot gasi credinta in cele mai ciudate locuri, cum ar fi intr-o Pennsylvania rurala invadata de extraterestrii. Reverendul Hess cauta divinitatea in timp ce fratele retardat incearca sa-si descopere pasiunea pentru baseball.

In cele din urma Hess se impaca cu Dumnezeu si se vindeca dupa pierderea sotiei sale intr-un accident de masina. Nimic nu se compara cu o invazie extraterestra care te trimite direct in genunchi inchinandu-te. Sau cel putin asa vede Shyamalan lucrurile.



6. Parintele Drake – “5ive Girls“ (2006)

Preotul interpretat de Perlman incearca sa curete cateva suflete ale unor fete care apartin Legiunii demonilor, dar lucrurile merg prost. Exorcizarea se transforma in pedepsirea acestuia prin inteparea cu crucifixuri de aur. Dar pana la final isi atinge scopul si invinge adolescentele demonice.

5. Parintele McGruder – “Braindead” (1992)

Mama unui tanar este muscata de un animal – soarecele-maimuta Sumatran - (un hibrid inventat de regizorul Peter Jackson in comedia sa horror) moare si revine pe pamant sub forma de zombie.

Cunoscut ca si Preotul Kung Fu, McGruder este cel care se lupta acestia, dar pana la urma este si el muscat ca la final sa fie tatal unui bebelus zombie. Un film extravagant si sangeros cu un super preot.



4. Parintele John Flaherty – “Monsignor” (1982)

Tagline-ul spune totul: “Iarta-ma Doamne caci am pacatuit. Am ucis pentru tara mea, am furat pentru Biserica mea, am iubit o femeie si sunt preot.” A uitat sa mentioneze ca prin femeie se refera la maicuta. Poate cel mai original preot din toate filmele, nu?

3. Nacho Libre – “Nacho Libre” (2006)

In care Biblie e mentionat ca un calugar n-are voie sa poarte colanti? Trebuie sa admitem ca Jack Black este de fapt un bucatar intr-o manastire, dar el se implica in lupte de wresling pentru a salva vietile orfanilor. Poate n-ar fi asa de nasol daca ar fi fost un luptator bun. Bine ca macar poarta o masca.

2. Parintele Cortez – “Machete” (2010)

Rodriguez e un fetisist. Parintele din “Machete” poarta, pe langa hainele popesti, si un shotgun de toata frumusetea, cu care-si face propriile legi. Dar rebeliunea sa nu trece nepedepsita, cine iubeste violenta are parte de ea asa ca pana la urma Cortez sfarseste rastignit.

1. Parintele Karras – “The Exorcist” (1973)

Au fost multi exorcisti pe lista, dar a ramas cel mai bun dintre toti. Chinuitul terapist cleric a trebuit sa infrunte cel mai mare cosmar al sau, exorcizarea unei fetite posedate de cel mai aprig demon. Si parintele Merrin a dat o mana de ajutor, dar Karras isi lasa trupul posedat de demon inainte ca acesta sa zburde pe scarile deja celebre.


Sursa: virginmedia.com/



Modifică setările cookies