marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

7 soti, 8 casatorii - Iubirile lui Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor este cunoscuta pentru filmele, parfumurile si pentru casatoriile sale. S-a casatorit de opt ori cu sapte barbati diferiti, de la colegi de munca la politicieni sau muncitori in constructii.

7 soti, 8 casatorii - Iubirile lui Elizabeth Taylor

Actori Relationati

Prima casatorie – Nicky Hilton First

Se spune ca nuntile care au loc in luna mai aduc ghinion. Poate ca asta s-a intamplat cu prima casatorie a actritei, din data de 6 mai 1950. Avea 18 ani si doar ce terminase filmarile la “Father of the Bride”. Viitorul sot era fiul milionarului Conrad Hilton si unul dintre cei mai vanati burlaci ai momentului. Da, este vorba de acea familie Hilton. Luna de miere nu a fost idilica, s-a raportat mai tarziu ca Nicky era violent.
Cei doi au divortat dupa sapte luni, iar fostul sot a murit in 1969.


A doua casatorie -  Michael Wilding si doi copii

Pe Michel Wilding l-a cunoscut pe platourile de filmare a peliculei “Ivanhoe”, el fiind un star in Anglia la acea vreme. Cei doi s-au casatorit pe 21 februarie 1952, pe cand ea avea 19 ani.

Primul fiu, Michael Howard, s-a nascut in ianuarie 1953 si al doilea, Christopher Edward, doi ani mai tarziu. Casatoria celor doi s-a destramat oficial in 1956, dar inainte de aceasta Liz Taylor l-a intalnit pe viitorul sot. Michael Wilding a murit in 1979. In acea perioada a filmat “Giant”.

Casatoria cu numarul trei – Mike Todd

Actrita s-a casatorit cu producatorul Mike Todd in februarie 1957. Fiica lor, Elizabeth Frances, s-a nascut in august 1957. In timpul casatoriei, cei doi au promovat filmul lui, “Around the World in 80 Days”. In martie 1958 acesta a murit intr-un accident de avion. Taylor avea 26 de ani si fusese casatorita timp de 13 luni. Dupa moartea lui actrita a incheiat filmarile la “Cat on a Hot Tin Roof”.

Patru: Scandalul Liz-Eddie-Debbie

Liz a fost devastata dupa moartea subita a sotului. A plans o vreme pe umarul prietenului de familie Eddie Fisher, care era casatorit in acea vreme cu Debbie Reynolds. Se pare ca cei doi au inceput o relatie care a devenit publica si scandalul a fost prezent in toate ziarele.

Reynolds si Fisher au divortat in mai 1957, iar Taylor s-a recasatorit pentru a patra oara in aceeasi zi in care viitorul sot divorta, in Las Vegas. In timpul casatoriei cu Fisher, ea a realizat patru filme: “Suddenly”, “Last Summer”, “Butterfield 8” si “Cleopatra”.

Relatia celor doi era deja subreda cand au inceput filmarile la “Cleopatra” si s-a terminat cu divortul atunci cand actrita a inceput o relatie publica cu actorul Richard Burton – casatorit cu Sybil Burton. Aventura a continuat, Fisher si Taylor au anuntat ca divorteaza in aprilie 1962, chiar daca destramarea oficiala s-a produs in martie 1964. Taylor a primit custodia fiicei adoptate, Maria.


Richard Burton a avut parte de doua casatorii
, cu numerele cinci si sase

Prima data s-au casatorit in 1964, la putin timp dupa ce s-a pronuntat divortul. Nunta a avut loc in apartamentul matrimonial al hotelului Ritz Carlton din Montreal. Cei doi au lucrat la “Night of the Iguana” inainte de nunta si la “The Sandpiper”,”Who’s Afraid of Virginia Woolf?”, “The Taming of the Shrew”, “Boom!” si  “Hammersmith is Out”, printre altele, in timpul casatoriei. Certurile publice au fost sursa de barfa pentru presa o perioada buna de timp.

Dependenta de droguri si de alcool le-a ingreunat si mai mult situatia, astfel ca au divortat in 1974. Cei doi nu si-au spus adio de tot si, in octombrie 1975, s-au recasatorit, dar n-au rezistat niciun an impreuna. In 1976 au divortat, de data aceasta definitiv si irevocabil. Richard Burton a murit in 1984.

Norocosul numar sapte: John Warner

Actrita a renuntat la relatiile din bransa si s-a casatorit in 1975 cu fostul Secretar al Marinei Militare SUA, John William Warner Jr. In timpul casatoriei aceasta l-a ajutat cu campania politica pentru a obtine un  loc in Senatul de Virginia. In acest timp si-a facut debutul pe Broadway cu “The Little Foxes”. S-au despartit in decembrie 1981.

Michael Jackson o conduce la altar – casatoria cu numarul opt

In decembrie 1983 familia actritei a facut o interventie pentru a o salva din ghearele alcoolismului si a dependentei de droguri. S-a internat intr-o clinica de reabilitare si in 1988, la o vizita medicala ulterioara, l-a cunoscut pe sotul cu numarul sapte. S-a casatorit cu lucratorul in constructii, Larry Fortensky, in 1991. Michael Jackson a condus-o la altar si tot el a fost gazda nuntii prietenei sale, ceremonia avand loc la ferma sa, “Neverland Valey”.

Cuplul s-a despartit oficial dupa cinci ani de convietuit impreuna.

La varsta de 64 de ani Elizabeth Taylor incheia ultima sa casatorie oficiala.

Moare la varsta de 79 de ani lasand in urma sa o filmografie de succes, 4 copii si noua nepoti, dar si milioane de fani din intreaga lume care o plang pe marea actrita a Americii.

Sursa: suite101.com


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies