marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la adolescentii necunoscuti la vedetele mondiale de astazi. Vezi cum s-au transformat in 6 ani actorii din Twilight

In 2008, cand a luat nastere fenomenul cinematografic inspirat de cartile autoarei americane Stephenie Meyer putini ii cunosteau pe cei 3 actori principali Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner care aveau sa ajunga vedete internationale pe parcursul celor 5 ecranizari.

De la adolescentii necunoscuti la vedetele mondiale de astazi. Vezi cum s-au transformat in 6 ani actorii din Twilight

GALERIE FOTO: Cele mai frumoase imagini cu Robert Pattinson si Kristen Stewart!


Iubit si criticat in aceeasi masura, faimosul trio din poveste format din Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner era necunoscut pe plan international in urma cu 5 ani. Astazi cei trei sunt in topurile celor mai populare si mai bine platite vedete de la Hollywood. Initial, autoarea Stephenie Meyer i-a dorit pe Emily Browning in rolul Bellei Swan si pe Henry Cavill in rolul lui Edward Cullen. Kristen Stewart a fost aleasa de regizoarea Catherine Hardwicke la recomandarea actorului Emile Hirsch alaturi de care a jucat in "Into the Wild". Fara ea, franciza nu ar mai fi fost la fel.


Kristen Stewart, fiica unor producatori/ scenaristi australieni, avea 18 ani cand a inceput filmarile la Twilight si era singura din grup cu experienta mai indelungata pentru ca a debutat in filme de la 10 ani. Primul rol important al lui Kristen a fost in filmul "Camera de refugiu/ Panic Room" (2002), unde a jucat rolul unei fete diabetice a carei mama era interpretata de Jodie Foster. Prestatia ei a fost foarte apreciata de critici iar de atunci cariera ei a inflorit. Astazi are milioane de fani, este considerata una dintre cele mai frumoase tinere actrite de la Hollywood iar filmele ei fac milioane de dolari incasari. Daca mai era posibil, aventura ei cu regizorul Rupert Sanders a facut-o si mai populara.

GALERIE FOTO: 80 de imagini din viata lui Kristen Stewart


Spre deosebire de ea, Robert Pattinson s-a facut cunoscut pe marile ecrane la varsta de 19 ani, cand s-a alaturat francizei Harry Potter in filmul "Harry Potter si Pocalul de Foc" (2005), in rolul lui Cedric Diggory. Actorul si-a dorit rolul din Twilight in 2008 pentru ca visa sa joace alaturi de Kristen Stewart pe care a admirat-o in drama "Into the Wild". Pattinson s-a luptat cu alti 5000 de aspiranti pentru acest rol si a dat "proba de foc" improvizand cu Kristen Stewart o scena  faimoasa din roman chiar in apartamentul regizoarei Catherine Hardwicke. Cu milioane de fani in intreaga lume, Robert Pattinson a fost ales de curand cel mai sexy actor de la Hollywood de revista Glamour, este in topul celor mai bine platite tinere vedete si nici macar despartirea de Kristen Stewart nu i-a putut stirbi din popularitate.


Cum au evoluat Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner in toate cele 5 filme ale seriei: "Twilight" - "Amurg", de Catherine Hardwicke, "Saga Amurg: Luna Noua", in regia lui Chris Weitz, "Saga Amurg: Eclipsa", de David Slade, si "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I si Partea II", de Bill Condon


 

Probabil cel mai lipsit de experienta dintre toti, in 2008, Taylor Lautner a dat auditii pentru rolul iconic de varcolac - Jacob Black . Odata cu succesul brusc si neasteptat al filmului, Taylor, impreuna cu colegii de distributie Robert Pattinson si Kristen Steward, a fost propulsat intr-o lume care i-a schimbat pentru totdeauna viata si cariera.


Cand Stephenie Meyer a inceput sa scrie Amurg in 2003, nu si-a imaginat niciodata ca opera sa s-ar putea transforma intr-o serie cinematografica. "Sa te implici in productie de filme este un lucru foarte ciudat si neasteptat," recunoaste Meyer.

"Cand faci aceleasi lucruri zi de zi, te obisnuiesti sa iti aduni fortele si sa te intorci la munca, dar apoi faci un pas inapoi si spui 'facem un film care va aparea pe marele ecrane.' Ma relaxez apoi stand de vorba cu Kristen, iar asta e minunat. Te opresti si te gandesti ca este unul din cele mai mari staruri de cinema din lume la ora actuala, iar eu stau cu ea la povesti. Asa ca ai un moment cand spui 'wow, asta e ciudat.' Este o zi ciudata azi la filmari pentru ca filmam scena nuntii. Sa vezi sute de oameni pregatindu-se pentru a merge la nunta Bellei cu Edward este induiosator. Sa faci asta timp de 3 ani si jumatate iti schimba viata. Este o experienta diferita la care nu ma asteptam."

 

Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner in 2008

Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner in 2012


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies