marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Eddie Redmayne si rolul care i-a schimbat viata: a castigat Globul de Aur la prima nominalizare. Sacrificiile pe care le-a facut pentru a-l juca pe Stephen Hawking

Actorul britanic Eddie Redmayne are toate motivele sa fie fericit, dupa ce aseara, a luat Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un film de drama. El il joaca pe Stephen Hawking in "The Theory of Everything", iar modul in care reuseste sa se piarda in personajul sau este incredibil. Recent, britanicul a castigat Globul de Aur pentru acest rol, iar la finalul anului trecut a fost desemnat cel mai elegant britanic de catre publicatia GQ.

Eddie Redmayne si rolul care i-a schimbat viata: a castigat Globul de Aur la prima nominalizare. Sacrificiile pe care le-a facut pentru a-l juca pe Stephen Hawking

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DE LA GLOBURILE DE AUR 2015

La 33 de ani, britanicul Eddie Redmayne are un viitor stralucit in fata. Cunoscut cel mai bine din "Les Miserables" si acum din "The Theory of Everything", Redmayne a devenit un candidat solid pentru Oscar, peste o luna. Cand a urcat pe scena sa isi ridice trofeul, acesta a fost coplesit si a multumit tuturor celor care l-au ajutat in parcursul sau, dar mai ales lui Stephen Hawking "pentru ca m-a lasat sa fac parte din viata lui".

 

The Theory of Everything se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru reprezentatiile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. 

 

Redmayne a crescut in Anglia, unul dintre primele roluri fiind in productia Oliver!, la varsta de 11 ani, unde nu a avut de spus decat o singura replica, pe care inca si-o aminteste. "Cartile pe care le-ati comandat pentru biblioteca, domnule?'. A studiat istoria artelor la Cambridge, iar in 2007 a jucat impreuna cu Julianne Moore in Savage Grace. "Eddie a venit la auditii cu Julianne, s-au uitat unul la altul si si-au spus: 'De ce ar mai trebui sa deranjam pe altcineva?'", si-a amintit regizorul productiei, Tom Kalin. Dupa colaborarea cu actrita care joaca in Still Alice, Redmayne a marturisit ca nu i-a mai fost jena de felul in care arata si de culoarea parului sau. 

 

 

 

Timp de patru luni, Eddie Redmayne a studiat viata lui Hawking, un proces care a necesitat multe cautari, vizionari de clipuri pe Youtube si analize documentele scrise de marele savant. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului, actorul britanic a lucrat cu un coregraf si cu un profesor de sport pentru a-si putea controla muschii corpului si a imita cat mai bine evolutia bolii lui Hawking. "Lucram patru ore pe zi si ii filmam miscarile pentru a le putea analiza", a spus Alexandra Reynolds, coregrafa cu care a colaborat la acest proiect.

 

"M-am intalnit cu fosti elevi de-ai lui si am strans cat de multe fotografii am putut pentru a le arata specialistilor maniera in care a evoluat corpul lui Hawking pentru a ma ajuta sa fac fata provocarii", a declarat starul intr-un interviu acordat pentru cei de la Indiewire.

 

 

 

 

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu ALS la varsta de 21 de ani, o maladie care s-a aflat in atentia publicului in ultima perioada datorita actiunii Ice Bucket Challenge, actiune care a avut ca scop strangerea de fonduri pentru cei diagnosticati cu aceasta boala. La fiecare doua saptamani, Eddie a vizitat o clinica neurologica din Londra, unde a vorbit cu pacienti, dar si cu medici specializati in ALS pentru a intelege cat mai bine cum se manifesta si cum evolueaza maladia.

 

Cu cateva zile inainte de a incepe filmarile, adevaratul si "viitorul" Stephen Hawking s-au intalnit la Universitatea Cambridge. "A fost complicat, pentru ca pana atunci doar facusem cercetari despre el", a marturisit actorul care s-a declarat incantat si multumit de faptul ca s-au vazut, acest lucru ajutandu-l pe parcursul productiei: "Mi-a spus ca vocea lui era neclara. Are una dintre cele mai expresive chipuri. Nu poti juca relaxat". Si asa s-a ajuns la secventele in care Felicity traduce o parte dintre cuvintele pe care Stephen le spune in timpul intalnirii cu Jonathan, cel care avea sa-i devina sot tinerei interpretate de Felicity Jones. Unul dintre lucrurile care  au ajutat la autenticitatea povestii, dar si la imbunatatirea perceptiei pe care Redmayne o avea despre marele savant. "In timpul filmarilor, am folosit o voce sintetizata, destul de apropiata de a lui. Dupa ce a vazut productia, Stephen ne-a oferit 'vocea' lui. A fost extraordinar pentru mine, deoarece a reprezentat un pas inainte spre atingerea perfectiunii", a povestit acesta. 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies