marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Cannes 2014: cele mai spectaculoase aparitii ale editiei din acest an. Starurile care au impresionat pe covorul rosu

Intre 14-25 mai are loc cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai mediatizat festival din lume aduce o selectie impresionanta de filme, de la productii americane cu starui ca Channing Tatum si pana la productii europene intens asteptate de cinefili. Insa, pe langa filme, toti ochii vor fi atintiti si catre covorul rosu, acolo unde sunt asteptate cele mai mari vedete din lumea cinematografica.

Festivalul de Film de la Cannes 2014: cele mai spectaculoase aparitii ale editiei din acest an. Starurile care au impresionat pe covorul rosu

 

GALERIE FOTO Cele mai frumoase imagini de la Cannes 2014

 


Ziua 10

 

Kristen Stewart  a revenit la Cannes anul acesta cu un film in care a reusit sa ii convinga pana si pe cei mai duri critici ai sai. Actrita joaca alaturi de Juliette Binoche in "Cloud of Sils Maria",  o drama contemporana despre zbuciumul lumii artistice, conflictele si jocurile din spatele acesteia.

 

 

Judecat dupa intriga, ultimul film al lui Olivier Assayas ar putea inregistra un real succes in competitia de la Cannes. Juliette Binoche joaca rolul lui Mariei Enders, o actrita aflata in declin ce devine prada unei crize atunci cand un model mai tanar ii ia locul in cel mai bun rol al sau de pana atunci. Regizorul este un obisnuit al festivalelor, ultimul sau film "Something in the Air" ce a rulat la Venetia, este considerat unul dintre cele mai bune ale sale. Din distributie face parte si Kristen Stewart.

 

Pe covorul rosu, Kristen Stewart a arata foarte bine intr-un costum nude-auriu, alaturi de cele doua acrite colege de platou, Juliette Binoche si Chloe Grace Monetz. Fosta vedeta a seriei Twilight a mai fost si acum 2 ani, cand promova On The Road. Anul acesta a fost prezent si fostul ei iubit, Robert Pattinson, care are doua filme in aceasta editie. Cei doi au facut tot posibilul sa se evite si sa nu se intalneasca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 9:

 

La 56 de ani Sharon Stone reuseste si acum sa intoarca toate privirile cu silueta ei demna de invidiat. Actrita a fost prezenta la aceasta editie, unde a fost vazuta la mai multe premiere de film, evenimente, dar si petreceri. Zilele acestea, au continuat proiectarile de filme exceptionale. Unul dintre cele care s-a remarcat este Leviathan, descris de cei de la The Guardian ca "o noua capodopera cinematografica ruseasca".
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 8:

 

Berenice Bejo a revenit la Cannes cu un film regizat de sotul ei, Michel Hazanavicius. Cei doi au cunoscut succesul cu multi premiatul The Artist, care acum 3 ani devenea primul film mut din ultimii 100 de ani care obtinea Oscarul. Cei doi s-au intors pe Croazeta cu drama The Search, in care Berenice Bejo joaca rolul principal. Regizorul filmului The Artist, premiat cu Oscar, revine in atentia cu o drama tulburatoare, plasata intr-o Cecenia aflata in razboi. O angajata a Guvernului gaseste un baietel separat de familia sa si incearca sa-i regaseasca familia si sa-l aduca din nou alaturi de mama lui. The Search este un film de urmarit atat prin prisma subiectului, dar si a regizorului. Acum 3 ani, Hazanavicius venea pe Croazeta cu un film mut, alb-negru, caruia nimanui nu ii dadea speranta. In scurt timp, a devenit filmul cu cele mai mari aprecieri, premiat peste tot, inclusiv cu Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun actor sau cel mai bun regizor. In rol principal, va juca sotia sa, Berenice Bejo, care a aparut si in The Artist.

 

 

 

 

Marion Cotillard

 

 

 

 

Rosie Huntingon-Whiteley

 

Irina Shayk

 

Irina Shayk

 

 

 

 

Ziua 7:

 

Ryan Gosling s-a intors in forta la Cannes, unde si-a lansat primul sau film in calitate de regizor. Lost River a avut debutul aseara pe Croazeta, si a fost primit in general cu aplauze. Insa, au existat si critici cu privire la modul in care este expusa povestea, ce aminteste mult de stilul regizorului Nicolas Winding Refn, alaturi de care actorul canadian a lucrat la doua filme aclamate: Drive si Only God Forgives. Insa, cei de la TIME au fost impresionati, declarand ca "de obicei, debutul regizoral al unui actor bun este modest. Dar Ryan Gosling aduce forta si vitalite acestui film deosebit". E clar ca Goslgin nu alege filme usoare sau simple, si de fiecare data reuseste sa debusoleze criticii si sa ii divizeze.

 

Un alt film asteptat la Cannes a avut premiera aseara: Two Days, One Night, al fratilor Dardenne. Pana acum, este considerat filmul favorit la marele premiu Palme d'Or. Actrita Marion Cotillard a impresionat, fiind si ea favorita la premiul pentru cea mai buna actrita in acest an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sophie Marceau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cheryl Cole

 

 

 

 

 


Ziua 6:

 

Unul dintre filmele care a impresionat la Cannes pana acum este Foxcatcher, drama regizata de Bennett Miller, cunoscut pentru filme ca "Moneyball" sau "Capote". Primele reactii pentru Foxcatcher sunt la nivelul asteptarilor. Presa straina scrie ca acesta este un film revelatie pentru cele doua staruri, Channing Tatum si Steve Carell. Primul este cunoscut mai mult pentru aspectul sau fizic si popularitatea din filmele de actiune, in timp ce Carell este cunoscut pentru rolurile sale de comedie splendide. Insa, in acest film ambii demonstreaza ca sunt mult mai versatili, creand personaje complexe, atat emotional, psihic , cat si fizic.Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide. Primele recenzii sunt foarte bune, Foxcatcher anuntandu-se drept un candidat solid la Oscar in sezonul viitor, iar Steve Carell este considerat un favorit pentru cel mai bun actor tot la premiile Oscar.

 

Pe covorul rosu la premiera au fost vedetele filmului, Channing Tatum si Steve Carell, dar si vedete din showbiz, ca Cheryl Cole sau Eva Longoria. Actrita a atras toate privirile cu o rochie nude, cu  un decolteu adanc, care aproape i-a creat probleme pe covorul rosu.

 

 

 

Channing Tatum

 

 

Ziua 5:

 

Din ce in ce mai multe filme bune si din ce in ce mai multe vedete au ajuns pe Croazeta. De data asta a venit randul lui Robert Pattinson sa le incante pe fane. Actorul si-a lansat doua filme anul acesta: The Rover, o colaborare cu Guy Pearce si Maps to The Stars, al doilea film regizat de David Cronenberg in care apare fosta vedeta din Twilight. Primul film a primit recenzii mixte, dar Maps To The Star, descris ca o satira la adresa Hollywood-ului, a primit recenzii foarte bune.

 

Hillary Swank s-a intors pe covorul rosu cu o aparitie de senzatie. Ea joaca in The Homesman, film regizat de Tommy Lee Jones. 

 

Si Jessica Chastain a impresionat la premiera noului ei film, The Disappearance of Eleanor Rigby, in care joaca alaturi de James McAvoy. Actrita roscata a impresionat intr-o tinuta spectaculoasa, o rochie albastru intens, ce ii punea in valoare pielea si ochii. La aceeasi premiera, a atras toate privirile si top modelul Adriana Lima, intr-o rochie cu o crapatura generoasa si cu umerii goi.

 

 

Jessica Chastain

 

 

Adriana Lima

 

 

Robert Pattinson

 

Ziua 4: 


Ziua a patra de la Cannes a adus in prim plan o serie noua de vedete, printre care s-au numarat Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, dar si Blake Lively si Rosario Dawson. Actorii francizei The Hunger Games au fost prezenti la un eveniment de promovare al urmatoarei parti a seriei, The Hunger Games: Mockingjay Part 1, in timp ce Blake Lively si Rosario Dawson au impresionat cu aparitiile lor de pe covorul rosu de la premiera filmului Captives. 

 

Blake Lively

 

 

 


 

Actorii din The Hunger Games

 

Ziua 3:


Ziua a treia de la Cannes a adus in prim plan premiera filmului How To Train Your Dragon 2, ocazie cu are si-au facut aparitia pe covorul rosu vedete precum Cate Blanchett, America Ferrera sau Jay Baruchel. Prezenta echipei nu a fost lipsita de incidente, Vitalii Sediuk, celebrul jurnalist ucrainian reusind sa fie in centrul atentiei. Sediuk, cel care a mai fost protagonistul mai multor incidente in care au fost implicati Will Smith, Bradley Cooper sau Adele, a profitat de neatentia fortelor de ordine si a ajuns pe covorul rosu, ascuzandu-se sub rochia vaporoasa a Americai Ferrera. Primele zile au fost pline de vizionari spectaculoase, cel mai slab fiind chiar filmul din deschidere, Grace of Monaco, pus la zis de critici.

Cate Blanchett


 


Incidentul cu America Ferrera


 

Ziua 2:

 

Ziua a doua a adus la Cannes si mai multe vedete. Blake Lively a reusit din nou sa impresioneze pe covorul rosu cu o tinuta spectaculoasa, intr-o rochie alba, cu paiete si decoltata. O alta aparitie ce e atras atentia a fost cea a lui Julianne Moore. Conform presei straine prezente la Cannes, festivalul aduce in aceasta editie foarte multe bune filme. Primele zile au fost pline de vizionari spectaculoase, cel mai slab fiind chiar filmul din deschidere, Grace of Monaco, pus la zis de critici. Pana acum, pelicula care a strans cele mai multe laude si aprecieri este "Mr. Leigh", regizat de Mike Leigh, un film biografic despre pictorul J.M.W. Turner. Actorul Timothy Spall a fost ridicat in slavi de critici pentru interpretarea sa magistrala in rolul celebrului pictor.

 

 

Blake Lively

 

 

 

Julianne Moore

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua 1

A inceput Festivalul de FIlm de la Cannes, si asa cum era de asteptat, ceremonia de deschidere a fost una eleganta si fastuoasa, la care au participat nume importante din industria filmului, dar si vedete mondene. Filmul care a deschis aceasta editie a fost "Grace of Monaco", in regia lui Olivier Dahan, cu Nicole Kidman in rol principal, in rolul printesei Grace Kelly. Din pacate, filmul nu a fost primis chiar cu bratele deschise, fiind in centrul controverselor chiar dinainte de lansare, pentru ca familia regala a contestat filmul. Primele recenzii sunt dezastruoase, presa de speciliatate punand la zid pelicula pentru maniera saracacioasa in carte este regizata, dar si din cauza prestatiei lui Nicole Kidman, care nu poate salva un film menit esecului.

 

 

 

 

 

Cei de la The Guardian au scris ca "Grace of Monaco" este "ca o reclama lunga la Dior, dar fara profunzime si subtilitate. Credeam ca Naomi Watts a stabilit o stacheta inalta pentru filme dezastruoase cu printese, dar acum Nicole Kidman a depasit performanta asta." Criticul de film Peter Bradshaw a oferit filmului o stea din cinci. Actiunea filmului este plasata in 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Filmul prezinta cum si-a sacrificat cariera de actrita pentru a salva Monaco. Nicole Kidman declara intr-un interviu pentru ''Paris Match" ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerile si slabiciunile sale.
 

 

 

 

 

Dar rezultatul este considerat un dezastru de proportii. Cei de la The Guardian merg mai departe si critica extrem de dur filmul si prestatia australiencei. "Printesa de Monaco este jucata de Nicole Kidman, care se invarte gratios prin Palatul impunator, dar abia isi deschide buzele cand vorbeste, ceea ce o face sa arata ca Bambi la maturitate, dupa ce a baut cateva cocktailuri si brusc isi aduce aminte de moartea brutala a mamei lui in paduri."

Actrita Nicole Kidman a incercat sa isi apere filmul si sa declare ca filmul nu a vrut sa fie o jignire la adresa nimanui. "Bineinteles ca sunt trista, deoarece filmul nu are nicio rea intentie fata de aceasta familie, mai ales fata de Grace si Rainier. Am un mare respect pentru modul in care se simt (urmasii acestora, n.r.) si as vrea sa le spun ca am interpretat acest rol cu multa dragoste", a afirmat Nicole Kidman

 

Pe covorul rosu la premiera au fost vedete ca Nicole Kidman, Tim Roth, Paz Vega, Audrey Tautou, Blake Lilely. Nicole Kidman a fost o adevarata printesa, intr-o rochie albastra senzationala, insa presa tabloida n-a ezitat sa o critice pentru modul in care i s-a transformat chipul, in urma operatiilor cu botox suferite in trecut. Intr-adevar, chipul actritei pare de ceara, dupa ce si-a eliminat absolut toate ridurile. In trecut, actrita a declarat ca regreta operatiile chirurgicale pe care si le-a facut si ca nu ar mai folosi Botox niciodata.

 

 

Adele Exarchopoulos

 

Blake Lively

 

 

 

Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies