marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Cannes: filme cu Kristen Stewart, Robert Pattinson sau Ryan Gosling, intra in competitie in 2014. Vezi lista completa aici

S-au anuntat oficial productile care vor fi vizionate la Cannes si filmele care intra in competitie in editia din acest an. Festivalul de Film de la Cannes se va desfasura intre 14-25 mai iar filmul care va deschide editia este Grace of Monaco, cu Nicole Kidman in rolul lui Grace Kelly, regizat de Olivier Dahan.

Festivalul de Film de la Cannes: filme cu Kristen Stewart, Robert Pattinson sau Ryan Gosling, intra in competitie in 2014. Vezi lista completa aici

Filme in competitie


"Captives" (Canada) dir. Atom Egoyan

"Foxcatcher" (SUA.) regie: Bennett Miller

Filmul Foxcatcher il va purta inca o data pe Bennett Miller (nominalizat la Oscar) regizorul filmelor "Capote" si "Moneyball" pe urmele unei povesti adevarate, de data asta despre un subiect mai bizar. Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. In 1996, el l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), un prieten vechi de-al sau, despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.


 

"Goodbye To Language" (Franta) regie: Jean-Luc Godard

"The Homesman" (SUA/Franta) regie: Tommy Lee Jones


 

"Jimmy's Hall" (Marea Britanie) regie: Ken Loach

Ken Loach este un alt rasfatat al Festivalului de Film de la Cannes, fiind constat prezent in competitii. Acesta a anuntat ca dupa fillmul Jimmy's Hall, intentioneaza sa se retraga si sa se ocupe de documentare. Filmul surprinde un irlandez comunist ce se intoarce acasa dupa un exil lung de un deceniu pentru a-si redeschide sala de dans.
 

 

"Leviathan" (Rusia) (regie: Andrey Zvyagintsev)


"Maps To The Stars" (Canada) regie: David Cronenberg

David Cronenberg a descoperit in Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film impreuna, dupa Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce "Wild Palms" Wagner, filmul prezinta aparent universul egoist al vedetelor, intr-un joc al manipularilor si al consecintelor nefaste. Alaturi de Robert Pattinson vor mai juca actori precum Julianne Moore, John Cusack si Mia Wasikowska.

 

 

 


"The Marvel" (Italia) regie: Alice Rohrwacher

"Mommy" (Canada) regie: Xavier Dolan

"Mr. Turner" (Marea Britanie) regie: Mike Leigh

"Phoenix" (Germania) regie: Christian Petzold

"Saint Laurent" (Franta) regie: Bertrand Bonello

"The Search" (Franta) regie:. Michel Hazavanicius)


"Sils Maria" (France) regie: Olivier Assayas

Judecat dupa intriga, ultimul film al lui Olivier Assayas ar putea inregistra un real succes in competitia de la Cannes. Juliette Binoche joaca rolul lui Mariei Enders, o actrita aflata in declin ce devine prada unei crize atunci cand un model mai tanar ii ia locul in cel mai bun rol al sau de pana atunci. Regizorul este un obisnuit al festivalelor, ultimul sau film "Something in the Air" ce a rulat la Venetia, este considerat unul dintre cele mai bune ale sale. Din distributie face parte si Kristen Stewart.

 


"Still The Water" (Japonia) regie: Naomi Kawase)


"Two Days One Night" (Belgia) regizor: Jean-Pierre & Luc Dardennes

Cannes este locul unde fratii Dardenne sunt intodeauna primiti cu bratele deschise, acestia castigand Palme d'Or de doua ori. Filmata, ca de obicei, intr-un mic oras belgian, productia o are in rolul principal pe actrita Marion Cotillard, ce interpreteaza rolul unei femei speriate ca isi va pierde locul de munca.

 


"Wild Tales" (Argentina) dir. Damian Szifron)

"Winter Sleep" (Turcia) regie: Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan este un cineast turc cu care festivalul de la Cannes s-a obisnuit deja. Orice film realizat de acesta incepand cu 2012 a fost ales sa intre in competitie si a castigat un premiu important, motiv pentru care se crede ca si anul acesta se va intampla la fel cu Winter Sleep. Povestea este tinuta secreta, insa se anunta a fi un spectacol despre natura umana.

 

Filmul din deschidere:

"Grace Of Monaco" (SUA/Franta) dir. Olivier Dahan

Actiunea filmului este plasata in 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Nicole Kidman intr-un interviu pentru ''Paris Match" spunea ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerirele si slabiciunile sale. Aceasta productie este asteptata cu nerabdare, ca orice alt subiect despre flamboianta familie princiara Grimaldi.

In afara competitiei:

"Coming Home" (China) dir. Zhang Yimou

Les Gens du Monde, Yves Jeuland


"How To Train Your Dragon 2" (U.S.A.) dir. Dean DeBlois

Sectiunea Un Certain Regard:

"Amour Fou" (dir. Jessica Hausner)
"Bird People" (dir. Pascale Ferran)
"The Blue Room" (dir. Mathieu Amalric
"Charlie's Country" (dir. Rolf De Heer)
"Eleanor Rigby" (dir. Ned Benson)
"Fantasia" (dir. Wang Chao)
"A Girl At My Door" (dir. July Jung)
"Harcheck mi Headro" (dir. Keren Yedaya)
"Jauja" (dir. Lisandro Alonso)
"Lost River" (dir. Ryan Gosling)
"The Misunderstood" (dir. Asia Argento)
"Party Girl"
"Run" (dir. Philippe Lacote)
"Salt Of The Earth" (dir. Wim Wenders & Juliano Ribeiro Salgado)
"Snow In Paradise" (dir. Andrew Hulme)
"Titli" (dir. Kanu Behl)
"Tourist" (dir. Ruben Ostlund)
"Unhappy Youth" (dir. Jaime Rosales)
"Xenia" (dir. Panos Koutras)

Midnight Screenings:

"The Rover" (dir. David Michod)
"The Salvation" (dir. Kristian Levring)
"The Target" (dir. Chang)

Vizionari speciale:

"Bridges Of Sarajevo" (anthology film)
"Caricaturists: Fantasies Of Democracy" (dir. Stephanie Valloatto)
"Eau Argentee" (dir. Mohammed Ossana)
"Les Gens Du Monde" (dir. Yves Yeuland)
"Maidan" (dir. Sergei Loznitsa)
"Red Army"  (dir. Polsky Gabe)

 


Galerie foto


Modifică setările cookies