marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de la Berlin. Filmul "Ilegitim", al lui Adrian Sitaru, primit cu aplauze:  pelicula, cu un subiect indraznet,  i-a cucerit pe cinefili

Lungmetrajul independent "Ilegitim", in regia lui Adrian Sitaru, a fost primit cu aplauze prelungite, sambata seara, la premiera mondiala din cadrul celei de-a 66-a editii a Berlinalei.

Festivalul de la Berlin. Filmul Ilegitim , al lui Adrian Sitaru, primit cu aplauze: pelicula, cu un subiect indraznet, i-a cucerit pe cinefili

Chemata pe scena salii de la Zoo-Palast, la finalul proiectiei, dupa ce s-a tras tras cortina, echipa "Ilegitim"- Adrian Sitaru, Ana-Maria Antoci, producatorul filmului, Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu si Adrian Iacov - a dialogat cu spectatorii, acestia fiind interesati inclusiv de bugetul productiei.

Sitaru a dezvaluit modul in care pelicula a fost produsa cu un buget mic si felul in care a fost realizat proiectul, pornind de la propunerea de scenariu a Alina Grigore si pana la un proces de creatie indelung, care a facut ca filmarile propriu zise cu actori profesionisti sau cu neprofesionisti de la scoala de actorie InLight sa fie realizate in doua saptamani.

El a marturisit ca nu stie ce sa spuna la intrebarea unei spectatoare care dorea sa-i cunoasca parerea despre modul in care va fi primit "Ilegitim" in Romania. "Dati-mi un e-mail mai tarziu. Sincer, nu stiu!", a glumit regizorul, aplaudat din nou la scena deschisa.

"A fost foarte bine. Nu-mi dau seama. S-a aplaudat la final, ceea ce e bine. Cred in reactia oamenilor. Sa vedem ce va scrie critica despre specialitate", a declarat Sitaru pentru AGERPRES.

 

Regizorul considera "o provocare" intalnirea cu publicul romanesc. "Totdeauna publicul local e cel mai dificil si sper sa fie primit bine, sa vina lumea sa-l vada, sa vorbeasca de el", a spus Adrian Sitaru.

"Publicul a fost interesat de film, dat fiind ca a pus intrebari", a declarat pentru AGERPRES Alina Grigore, scenarista si interpreta unuia din rolurile principale, Sasha Anghelescu, in timp ce Robi Urs a remarcat "energia" pe care a primit-o de la public. Si Cristina Olteanu (Gilda Anghelescu, unul din personajele secundare), a spus ca primirea publicului a fost "senzationala", iar Bogdan Albulescu a marturisit ca a "tremurat tot filmul".

Criticul de film si traducatorul Irina Margareta Nistor a declarat ca filmul are mai mult umor decat se astepta. "A fost o surpriza extrem de intensa si e cu totul altceva decat ne-am putea imagina de la distanta, asa ca incercati sa nu veniti cu idei preconcepute", a spus Nistor.

Ea a elogiat "titlul foarte bine ales", jocul "remarcabil" al actorilor, "formidabili fiecare in parte", ca si modul "foarte uman, de la un capat la altul", al filmului, care propune "un cu totul alt fel de cinema" si nu in ultimul rand "reactiile din sala, foarte puternice", care veneau nu neaparat de la romanii prezenti la Zoo-Palast.

Despre modul in care va fi primit in Romania, criticul a spus ca "depinde foarte tare de modul cum o sa-l lanseze". "As schimba afisul, pentru ca e inselator si o mare parte din public n-o sa mearga sa-l vada. O sa li se para un incest mersul la cinema", a mai spus Irina Margareta Nistor.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies