marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fetita din bratele lui Brad Pitt a ajuns una dintre cele mai iubite actrite. Cum a dezgustat-o cel mai dorit actor din lume pe Kirsten Dunst

Kirsten Dunst a reusit sa devina una dintre cele mai apreciate actrite, cu o cariera inceputa la o varsta frageda. Actrita de 32 de ani a aratat cat de mult a evoluat de la primul ei rol important  - cel din Interviu cu un vampir unde il saruta cu foc pe Brad Pitt desi avea doar 11 ani.

Fetita din bratele lui Brad Pitt a ajuns una dintre cele mai iubite actrite. Cum a dezgustat-o cel mai dorit actor din lume pe Kirsten Dunst

Dupa ce s-a antrenat cu o serie de roluri scurte la inceputul anilor '90, Kirsten Dunst uimea la 11 ani cu un rol excelent in filmul care avea sa o faca celebra - Interview with the Vampire (1994).


Desi juca alaturi de Brad Pitt, Tom Cruise sau Antonio Banderas, Kirsten nu s-a lasat intimidata iar interpretarea ei a atras multe aplauze: juca rolul Claudiei, o fetita transformata in vampir cu mentalitatea unui adult. Filmul i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur iar actrita a continuat sa straluceasca cu roluri ca cele din Little Women, Jumanji, Wag the Dog, Small Soldiers sau The Virgin Suicides.

Pentru rolul din "Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles", actrita a invins-o pe Christina Ricci,  insa filmarile nu au fost tocmai usoare pentru ea. Una din scenele memorabile ale filmului cuprinde un sarut destul de pasional intre ea si Brad Pitt. Actrita a declarat in repetate randuri ca momentul a dezgustat-o complet: chiar daca pe atunci Brad Pitt era unul dintre cei mai sexy barbati din lume, Kirsten era inca o minora.


"A fost scarbos.Am urat acea scena. Brad si Tom erau ca niste frati mai mari pentru mine la acele filmari asa ca scena mi s-a parut dezgustatoare" a povestit actrita. Nici pentru Brad Pitt filmarile nu au fost usoare. Starul a declarat de multe ori ca cel mai nefericit moment din cariera sa a fost cel in care l-a jucat pe Louis de Pointe du Lac in thrillerul regizat de Neil Jordan.


Timp de 6 luni cat au durat filmarile, actorul s-a plans ca a trebuit sa poarte foarte mult machiaj, lentile de contact si nici raportul cu rolul lui Tom Cruise nu prea i-a convenit. L-a sunat imediat pe prietenul si producatorul David Geffen pentru a-l intreba cat il va costa sa iasa din film. Raspunsul acestuia a fost scurt: 40 de milioane de dolari.

Kirsten Dunst  in Interview with the Vampire (1994).

 

 


Cariera lui Kisten Dunst a evoluat cu viteza luminii dupa ce a pus mana pe rolul lui Mary Jane Watson in franciza Spider-Man, toate cele 3 filme in care a jucat din 2002 pana in 2007 facand incasari de peste 1.3 miliarde de dolari. Actrita a mai impresionat in filme ca Mona Lisa Smile ( 2003) si Marie Antoinette ( 2006), iar in 2011 a fost recompensata cu trofeul pentru cea mai buna actrita la Cannes pentru rolul din Melancholia lui Lars von Trier.


Kirsten Dunst la Globurile de Aur in 1995.


Nascuta in New Jersey in 1982, Kirsten a invatat sa se descurce in fata camerelor de filmat inca de la varsta de 3 ani, cand a aparut in diverse reclame TV, ajungand la un impresionant numar de 70.


In 1994,  revista People o plasa intre cei 50 de cei mai frumosi oameni. Actrita activeaza in numeroase organizatii caritabile destinate ajutorarii copiilor bolnavi de SIDA. In 2012 a fost premiata la Cannes pentru rolul magistral din filmul Melancholia, in regia lui Lars von Trier.




Modifică setările cookies