marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul ,,Ana, mon amour”, de Calin Peter Netzer, selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin  

Cel mai asteptat film romanesc al anului 2017, ,,Ana, mon amour“, in regia lui Calin Peter Netzer, a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin (9-19 februarie) si va putea fi vizionat in cinematografele din Romania din 3 martie, la scurt timp dupa premiera internationala.
Filmul ,,Ana, mon amour , de Calin Peter Netzer, selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin

Dupa ce a castigat „Ursul de Aur” cu pelicula „Pozitia copilului”, regizorul Calin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce exploreaza dinamica celor mai importante relatii din viata unui om. „Ana, mon amour” este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu.


Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.



Conform regizorului, filmul nu exploreaza erodarea relatiei lui Toma cu Ana, ci mai degraba imposibilitatea de a construi in mod corespunzator o relatie. ,,Ana, mon amour" este o poveste despre incercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a vazut, ceea ce nu a spus, chiar si ceea ce nu a gandit i-au format viata.


Rolurile principale sunt interpretate de catre Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti. Cunoscuta publicului pentru rolurile sale din „Amintiri din epoca de Aur-2“ si din serialele de televiziune ,,Cu un pas inainte" si „O saptamana nebuna“, actrita Diana Cavallioti se afla la prima sa colaborare cu regizorul Calin Peter Netzer.


Revelatia acestui film este Mircea Postelnicu, care odata cu prestatia sa din filmul ,,Ana, mon amour“ marcheaza primul sau rol principal intr-un lungmetraj, dupa ce a jucat in piese de teatru precum: ,,Biloxi Blues“  (regia Iarina Demian), ,,One nite stand“  (regia Dan Vasile), ,,Revanşa“ (regia Vlad Cristache) si ,,Cum vă place“ (regia Vlad Cristache).


Alaturi de ei interpreteaza indragitii actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tanase, Vasile Muraru, Tania Popa si Igor Caras Romanov.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies