marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2013: rolul celui mai iubit sociopat din lume, favorit la marele premiu. 5 staruri care se lupta pentru cel mai bun actor intr-un serial de drama

5 actori mari si 5 interpretari fantastice. Duminica noapte vom avea parte de o batalie stransa pentru ravnitul Glob de Aur la categoria cel mai bun actor intr-un serial TV - drama. Oricine va pleca acasa cu acest premiu, nu il va obtine doar pentru ca merita (toti cinci il merita pe deplin). Globurile de Aur tin sa ia in considerare si buzzul creat in jurul rolului respectiv. 

Globurile de Aur 2013: rolul celui mai iubit sociopat din lume, favorit la marele premiu. 5 staruri care se lupta pentru cel mai bun actor intr-un serial de drama

Cea de-a 70-a editie a Galei Globurilor de Aur este transmisa LIVE TEXT de www.procinema.ro, duminica noapte de la ora 03.00. Gala se va desfasura in Beverly Hilton Hotel, Los Angeles si va fi prezentata de actritele Tina Fey si Amy Poehler.
 


Steve Buscemi - Boardwalk Empire (2010)

In varsta de 55 de ani, lui Steve Buscemi i se potriveste ca o manusa rolul mafiotului Nucky Thompson. Serialul i-a adus 2 premii ale Sindicatului actorilor Americani, un Glob de Aur si 2 nominalizari la Premiile Emmy. Boardwalk Empire serialul creat de Terence Winter (scenaristul din spatele Clanului Soprano) si produs de Martin Scorsese si Mark Wahlberg il aduce pe Steve Buscemi in rolul liderului incontestabil din Atlantic City, atat ca politician, cat si ca gangster. Seria realizata de HBO e o drama bazata pe figura istorica a politicianului corupt Enoch L. Johnson din Atlantic City, New Jersey. In epoca prohibitiei, stapanul incontestabil al Atlantic City-ului – o statiune pe plaja din sudul orasului New Jersey – era trezorierul orasului, Enoch Nucky Thompson, deopotriva politician si gangster. Datorita pozitiei sale strategice la malul marii, la cateva minute de Philadelphia, cateva ore de New York si mai putin de o zi cu masina de Chicago, orasul era intersectia perfecta pentru traficantii de bautura, iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.


Bryan Cranston - Breaking Bad (2008)

De trei ori nominalizat la Globurile de Aur pentru rolul fantastic din Breaking Bad, Bryan Cranston spera la 56 de ani sa obtina ravnitul premiu. Creat de Vince Gilligan, serialul prezinta povestea lui Walter H. White, un profesor de chimie ce preda la liceu si care este diagnosticat cu cancer la plamani in faza terminala. Ajuns la limita din cauza frustrarilor din viata de zi cu zi, Walter decide sa inceapa o viata de infractor, amenajandu-si un laborator pentru a produce metadona si isi lanseaza propria afacere cu droguri. Nominalizat in acest an la Emmy categoria cel mai bun serial de drama, Breaking Bad a pierdut in fata lui Homeland.
 



Jeff Daniels - The Newsroom (2012)

De ce nu este America cea mai mareata natiune din istorie? Cum ar putea ajunge astfel? Jeff Daniels ne arata ca moralitatea stirilor nu a murit in razboiul cu audientele. La 57 de ani actorul a primit a patra nominalizare la Globurile de aur. Cea mai noua drama a lui Aaron Sorkin, produsa de HBO, aduce in prim plan un prezentator de stiri (Jeff Daniels) care, impreuna cu producatorul sau executiv (Emily Mortimer), colegii de redactie si seful lor, are misiunea patriotica si vizionara de a realiza stirile cat mai bine posibil dincolo de obstacolele ce apar din cauza corporatiei, din motive comerciale sau, uneori, chiar din cauza incurcaturilor din viata personala.

Jon Hamm - Mad Men (2007)


Jon Hamm ( 41 de ani)  a fost nominalizat la Globurile de Aur  de 5 ori consecutiv de carnd serialul a debutat in 2007 pe micile ecrane (a castigat o singura, in 2008). Mad Men, drama difuzata de AMC si plasata in anii 60, in care Jon Hamm joaca rolul unui puternic lider in industria publicitatii de pe Madison Avenue a reusit sa se impuna de atunci ca unul dintre cele mai inteligente si fascinante seriale create in ultimul deceniu.



Damian Lewis - Homeland (2011)

Actorul britanic, in varsta de 41 de ani a explodat pur si simplu in 2011 cu rolul unui sergent american recuperat de ai sai dupa ce a fost prizonier al-Qaeda multa vreme. Difuzat de postul Showtime, serialul Homeland este povestea lui Carrie (Claire Danes), o agenta CIA care, in timpul unei vizite in Irak, afla de la o sursa ca cel mai periculos terorist din lume, Abu Nazir, a reusit sa recruteze si sa converteasca un soldat american (Damian Lewis), pe care il trimite acasa intr-o misiune criminala. Urmeaza un joc de-a soarecele si pisica. "Atentatele de la 11 septembrie au schimbat lumea. Cand oamenii nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor cu totii am reactionat prost: americanii... britanicii, dar acum facem ce putem mai bine dupa o atrocitate care a schimbat lumea" a declarat Damian Lewis, premiat in 2012 cu Emmy pentru cel mai bun actor in serial de drama. Serialul a creat dependenta printre fani datorita tensiunii sale si cautarii continue a unui raspuns la intrebarile: "Este sau nu Brody un terorist?" si "Vor reusi americanii sa treaca de frica declansata de atacurile teroriste din 2001?". Damian Lewis a primit acest rol fara auditie, producatorii fiind impresionati de rolul sau din Keane. Actorul a fost numit pe lista celor mai influente celebritati din 2012 de vh1.com pentru ca joaca "rolul celui mai iubit sociopat din lume".

 


Galerie foto


Modifică setările cookies