marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Grace of Monaco, inca o poveste despre o printesa celebra transformata intr-un fiasco: filmul din deschidere de la Cannes este facut praf de catre critici

Astazi are loc premiera mondiala a filmului Grace of Monaco, cu Nicole Kidman in rolul celebrei Grace Kelly. Filmul regizat de Olivier Dahan a fost pus sub semnul insuccesului inca de la inceput, dupa ce a Harvery Weinstein a si vrut sa abandoneze proiectul, iar urmasii lui Grace Kelly au contestat filmul. Insa, primele recenzii de la Cannes sunt mai dure decat se astepta oricine,

Grace of Monaco, inca o poveste despre o printesa celebra transformata intr-un fiasco: filmul din deschidere de la Cannes este facut praf de catre critici

 

Cei de la The Guardian au scris ca "Grace of Monaco" este "ca o reclama lunga la Dior, dar fara profunzime si subtilitate. Credeam ca Naomi Watts a stabilit o stacheta inalta pentru filme dezastruoase cu printese, dar acum Nicole Kidman a depasit performanta asta." Criticul de film Peter Bradshaw a oferit filmului o stea din cinci.
 

 

 

Actiunea filmului este plasata in 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Filmul prezinta cum si-a sacrificat cariera de actrita pentru a salva Monaco. Nicole Kidman declara intr-un interviu pentru ''Paris Match" ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerile si slabiciunile sale.
 

 

Dar rezultatul este considerat un dezastru de proportii. Cei de la The Guardian merg mai departe si critica extrem de dur filmul si prestatia australiencei. "Printesa de Monaco este jucata de Nicole Kidman, care se invarte gratios prin Palatul impunator, dar abia isi deschide buzele cand vorbeste, ceea ce o face sa arata ca Bambi la maturitate, dupa ce a baut cateva cocktailuri si brusc isi aduce aminte de moartea brutala a mamei lui in paduri."

 

 

 


 

"Nu a trecut asa mult de cand am vazut o alta adaptare biografica dureroasa, Diana, cu Naomi Watts. De ce trebuie sa induram inca un film prost scris, prost regizat si prost interpretat? Ar fi putut iesi un film complex despre o femeie talentata si ambitioasa, care a incercat sa faca ce e bine, fiind prinsa intr-o casnicie imperfecta."
 

 

Si cei de la IndieWire s-au aratat dezamagiti de film. "Filmul are putine momente reusite, este amuzant intr-un mod neintentionat si foarte plictisitor. Dar ce e mai trist, e ca filmul pare facut de un amator, total neprofesionist, cu cadre cu potential ce sunt ruinate de mana regizorului si directorului de imagine. Tind sa ii dau dreptate lui Harvey Scissorhands (n.r Harvey Weinstein, producatorul, cunoscut pentru modul brutal in care se implica si taie filmele sale) si as fi curios sa vad si versiunea lui; nu cred ca poate fi mai rea de atat" a scris Oliver Lyttelton pentru IndieWire.

 


 

Pelicula nu a fost ocolita de scandaluri, iar producatorul Harvey Weinstein a incercat sa-l convinga pe regizor sa schimbe filmul, cu un final alternativ pentru americani. Regizorul Oliver Dahan are insa o alte versiune: "E normal sa te lupti pentru filmul tau, dar cand dai peste un distribuitor american ca cei de la The Weinstein CO, asta ca sa nu dau nume, nu prea ai ce sa faci...Acum exista doua versiuni ale filmului: a mea si una pe care eu o gasesc catastrofica".

Oliver Dahan mai este cunoscut pentru La Vie en Rose, filmul biografic despre viata celebrei Edith Piaf. Marion Cotillard a castigat Oscarul portretizand-o pe legendara cantareata.

 

 

Sursa foto: Getty

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies