marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

House of Cards: un pariu de 100 de milioane de $, serialul cu Kevin Spacey care schimba regulile in industria americana de entertainment

Netflix, una dintre cele mai mari si populare platforme de vizionare filme si TV online din lume, si-a propus sa schimbe regulile in industria americana de entertainment fiind primul serviciu american de filme online cu continut original si propriu.

House of Cards: un pariu de 100 de milioane de $, serialul cu Kevin Spacey care schimba regulile in industria americana de entertainment

House of Cards este primul serial care este transmis exclusiv pe Netflix (adica online) si face parte din noua strategie a companiei specializate pe furnizarea de continut video on demand (online si inchirieri de DVD-uri) in lupta ei cu competitori ca Amazon sau iTunes dar si cu canale americane pay-per-view ca HBO, Showtime sau Starz.


Serialul al carui producator este David Fincher este un pariu ce a costat 100 de milioane de $ al celor de la Netflix si schimba toate regulile in materie de productie de seriale. House of Cards este un serial despre itele politicii americane primit cu recenzii laudative de critica de peste Ocean in ultimele zile. Analistii financiari raman insa sceptici daca filmul va reusi sa faca din Netflix noul HBO sau AMC asa cum s-a pozitionat gigantul de video streaming online.


Personajul principal din House of Cards este interpretat de Kevin Spacey, intors dupa 20 de ani intr-un serial. Acesta incearca sa ajunga secretar de stat in SUA, insa misiunea nu se dovedeste deloc usoara, ci plina de decizii radicale.

 


Toate cele 13 episoade ale primului sezon din serialul House of Cards sunt disponibile in acelasi timp abonatilor Netflix incepand cu 1 februarie. Este pentru prima data in istorie cand un serial aflat la debut isi lanseaza toate episoadele in acelasi timp. Detinatorii de Smart TV pot face streaming pentru mii de filme si fara a folosi un PC. "Vrem sa inchidem o portiune de America pentru 24 de ore" au glumit producatorii serialului. Un abonament la Netflix costa 8 dolari pe luna si ai acces la peste 20.000 de show-uri TV si filme, insa continutul nu este disponibil peste tot si in Europa (in 2012 a fost lansat in Marea Britanie si Irlanda.)


In aprilie 2011, Netflix avea 23 de milioane de abonati in Statele unite si 30 de milioane de abonati in toata lumea. In 2010 profiturile companiei au atins 1.5 miliarde de $, insa in toamna anului trecut s-au inregistrat pierderi de 88% pe al treilea trimestru. Fondatorul sau  - Reed Hastings are planuri marete de integrare a lui Netflix in Facebook. In acest an vor lansa o aplicatie pe Facebook in SUA ce va afisa pe wall-urile utlizatorilor de Facebook istoricul de video-streaming dupa modelul "Frank urmareste The Hangover".


Cand Kevin Spacey, David Fincher si scenaristul Beau Willimon (The Ides of March) creeaza un serial despre culisele politicii nord-americane nu te astepti decat la rezultate spectaculoase. House of Cards este inspirat de o miniserie BBC creata dupa romanul lui Michael Dobbs. Serialul il urmareste pe Francis Underwood , ucat de Kevin Spacey, un congressman cu acces la multe dintre secretele politicienilor si care este dispus sa le tradeze pe toate pentru a ajunge secretar de stat. Atunci cand noul presedinte al SUA alege un alt secretar de stat decat Francis Underwood (Kevin Spacey), un democrat din Carolina de Sud care ravnea acest post, Francis decide sa se razbune si sa gaseasca o noua modalitate de ascensiune politica cu ajutorul sotiei sale fara scrupule Claire (Robin Wright), a unei reporterite ambitioase (Kate Mara) si a unui congressman plin de probleme (Corey Stoll). Din distributie mai fac parte: Robin Wright, Sakina Jaffrey, Jaclyn Jones. David Fincher a regizat primele doua episoade ale serialului.

 


"Daca Netflix a vrut sa se lanseze putenric ca furnizor de continut nou si original a facut o alegere stralucita cu House of Cards" au scris cei de la Hollywood Reporter. Regizorul Steven Soderbergh a fost atat de impresionat de House of Cards incat l-a numit recent intr-un interviu "cel mai frumos lucru pe care l-am vazut pe TV" exprimandu-si dorinta a de a face si el un serial.


"House of Cards este un serial ambitios, despre ambitie,  e vrea sa faca din Netflix o destinatie pop culture cum a facut The Sopranos din HBO sau Mad Men din AMC" - au scris cei de la TIME. "Este cel mai remarcabil serial nou de drama din acest an" au scrie cei de la The Telegraph. Cei de la New York Times spun ca serialul aduce dedesubturile deja familiare ale politicii, insa "este o placere sa-l vezi pe Kevin Spacey aratand ca un sfant in timp ce-l joaca pe diavol."
 

Netflix a dat unda verde pentru inca un sezon din House of Cards.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies