marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jessica Chastain si-a lipit in casa poze cu teroristii din al-Qaeda, de ce a plans actrita pentru rolul care i-a adus nominalizare la Globurile de Aur

Jessica Chastain este una dintre cele mai active si apreciate actrite ale momentului. In ultimele 18 luni actrita a lansat filme pe banda rulanta, insa Zero Dark Thirty este filmul care i-a schimbat viata. Rolul femeii care l-a vanat si a dus la uciderea lui Bin Laden a solicitat-o enorm pe actrita de 35 de ani. Cu acest rol a primit a doua nominalizare la Globurile de Aur din cariera si recunoastere din partea cinefililor din intreaga lume.

Jessica Chastain si-a lipit in casa poze cu teroristii din al-Qaeda, de ce a plans actrita pentru rolul care i-a adus nominalizare la Globurile de Aur

 

Cu 4 nominalizari la Globul de Aur, inclusiv pentru cea mai buna actrita si ridicat in slavi de toata lumea, Zero Dark Thirty, regizat de Kathryn Bigelow, este considerat de multi cel mai bun film din acest an, insa a creat si discutii intense din cauza  sceneler de tortura.

 

In Zero Dark Thirty, Jessica Chastain joaca rolul agentului CIA pe nume Maya, o femeie rece, calculata, insa eleganta si ambitioasa, care are un singur tel in viata: sa-l captureze pe cel mai periculos terorist din lume, Osama bin Laden. Actrita n-a avut ocazia sa o cunoasca in realitate pe adevarata agenta CIA din spatele misiunii, insa spune ca a gasit metode pentru a intra in minte personajului ei. Jessica Chastain a apelat chiar la o metoda mai dura: si-a lipit pozele teroristilor din al-Qaeda pe peretii camerei ca sa isi intre mai bine in rol.

 

 

Chastain a spus intr-o conferinta de presa, tinuta la New York ca acesta e cel mai greu rol din cariera ei, cat de mult a solicitat-o, de ce a avut momente in care a cedat, plans si injurat, dar si de ce i-a schimbat viata acest film ."Am fost nevoita sa expun prin dialog, prin mimica, prin modul cum arat ca fiecare subtilitate a personajului. Intreaga transformare care are loc in cei 10 ani de misiune: parul mi se schimba, fata mi se schimba si modul in care interactionez cu oamenii. Aici, interpretarea mea a fost cea mai complexa, pentru ca trebuit sa fiu cat mai subtila" a spus Jessica.


Desi in Zero Dark Thirty numele agentei secrete este Maya, in realitate nu se numeste asa. Femeia nu a avut insa o perioada plina de succes dupa ce a avut un rol cheie in uciderea liderului terorist. A fost trecuta cu vedere de superiorii ei pentru o promovare pe care multi cred ca o merita tinand cont de rolul jucat in faimoasa misiune a servicilor secrete americane. Desi i s-a acordat un prestigios premiu pentru munca depusa in aceasta misiune, aceasta s-a luptat adesea cu colegii ei pentru a primi integral meritul succesului in misiune. Potrivit fostilor si actualilor oficiali CIA aceasta ar fi trimis un mail colegilor ei in care sustinea ca nu este corect sa imparta premiul cu alti agenti.

 

 


Una dintre scenele care a socat-o cel mai mult pe actrita roscata a fost cea in care personajul ei, Maya are o confruntare dura cu sefii ei. Scena a ingrozit-o pentru ca nu se considera capabila sa exprime atat de multa furie. Chastain spune ca este o persoana foarte emotionala si si sensibila.


Insa, momentul care  a ingrozit-o in Zero Dark Thirty este scena de tortura, pentru care a vizitat o saptamana o inchisoare din Iordania. Respectiva scena, in care Khalid Sheikh Mohammed, liderul numarul 3 din  al-Qaeda, este torturat pentru a oferi informatii despre Osama, a starnit deja o sumedenie de discutii, unii dintre critici declarand ca acest film glorifica tortura.  Senatorul John McCain a declarat dupa ca a vazut filmul, ca CIA nu a obtinut informatii despre Osama prin tortura si a criticat viziunea regizoarei Kathryn Bigelow.
 

"Au fost 10 minute in care am clacat si am inceput sa plang necontrolat. M-am pierdut, m-am ascuns in spatele unei cladiri si am plans. Stiu ca joc rolul unei femei care prin natura meseriei ei nu are voie sa fie emotionala, dar inca am sentimente. Insa nu puteam sa trec peste acea scena fara sa ma descarc si sa am o portie buna de plans" a dezvaluit Jessica Chastain despre cum a filmat scena torturii. 

 

Filmul Zero Dark Thirty a fost o sursa neincetata de controverse inca de cand s-a descoperit, in acest an, ca cineastii din spatele sau au avut acces la informatii secrete puse la dispozita lor de Casa Alba, Pentagon si CIA. Pelicula regizata de Kathryn Bigelow este promovata de producatori spunand ca Maya, personajul central, este o "persoana reala".

 

 

Kathryn Bigelow a colaborat inca o data cu scenaristul Mark Boal, cu care a mai lucrat la The Hurt Locker si spune despre acest film ca "este o poveste uimitoare despre triumf, dedicare, onoare si sacrificiu. Este vorba despre adevaratii eroi care au avut de indeplinit cea mai grea misiune din viata lor si care zi si noapte si-au riscat vietile. Asa ca trebuie sa spunem cu respect povestea acestor oameni"

 

Zero Dark Thirty are premiera in SUA pe 11 ianuarie 2013 si nu are inca data de lansare in Romania.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies