marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Johnny Depp intra din nou in universul sumbru al excentricului regizor Tim Burton. Actorul e revoltat de vampirii care arata ca fotomodele

Johnny Depp continua longeviva colaborare alaturi de regizorul Tim Burton. Pe cei doi ii leaga o prietenie de peste 22 de ani si 8 filme realizate impreuna, pelicule ce au strans multiple premii si nominalizari Oscar si care au facut recorduri de box office.

Johnny Depp intra din nou in universul sumbru al excentricului regizor Tim Burton. Actorul e revoltat de vampirii care arata ca fotomodele

Cu Dark Shadows/ Umbre intunecate, cameleonicul Johnny Depp intra din nou in universul sumbru al excentricului regizor Tim Burton.  Pelicula cu buget de 150 de milioane de dolari are parte de o distributie stelara: Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz, Eva Green, Gulliver McGrath, Bella Heathcote, Ray Shirley, Jackie Earle Haley.


New York Times a numit The Dark Shadows cel mai placut film al lui Tim Burton din ultimii ani, insa nu toti criticii au fost impresionati de cea de-a opta colaborare dintre Johnny Depp si Tim Burton careia i-au dat in mare parte recenzii negative pana acum. Se pare ca acestia cred ca filmul nu s-a ridicat la inaltimea serialului dupa care a fost facut - un serial de drama extrem de popular in SUA in anii '60, creat de Dan Curtis  Show-ul a devenit un adevarat clasic, Tarantino, Madonna si Tim Burton s-au declarat fani infocati ai serialului.


Johnny Depp si Tim Burton au 8 filme impreuna Edward Scissorhands (1990), Ed Wood (1994) - 2 Oscaruri, Sleepy Hollow (1999) - 1 Oscar, Charlie and the Chocolate Factory (2005), Corpse Bride (2005), Sweeney Todd (2007) - 1 Oscar, Alice in Wonderland (2010) - 2 Oscaruri. Dintre acestea doar Charlie and the Chocolate Factory (2005) si Alice in Wonderland (2010) sunt mai slab cotate de catre fani si critici.
 


Despre ce este vorba in Dark Shadows? Povesteste chiar Johnny Depp intr-un interviu pentru Vanity Fair:

"Il joc pe Barnabas Collins care a fost blestemat de o vrajitoare- Eva Green cu care impartaseste o poveste de dragoste tragica sa ajunga vampir. Timp de 200 de ani este inchis intr-un sicriu si este eliberat din greseala. Acesta ajunge sa-si intalneasca urmasii printre care - Elizabeth Collins jucata minunat de Michelle Pfeiffer. Tim (n.r. Burton) m-a sunat si mi-a spus ca Michelle Pfeiffer era o fana uriasa a serialului. Toti eram de fapt in copilarie. Mi s-a parut ca era perfecta pentru acest rol. Fara Tim nu reuseam sa ajungem la acest ton al filmului, la umorul, calitatea si inventivitatea sa. Tim este genial."  a povestit Johnny Depp.


Dark Shadows este un proiect care ii apartine in totalitate lui Tom Burton insa ideea vine din partea lui Johnny Depp un fan inrait al serialului Dark Shadows. Cei doi s-au aratat revoltati de vampirii care arata ca Robert Pattinson  in Twilight.

"Ne-am revoltat impotriva vampirilor din filme care arata ca modele de lenjerie intima. Barnabas Collins are un pic de Nosferatu in el" spune Johnny Depp. Vampirul Barnabas Collins  arata ca un cadavru si aduce mai mult cu Michael Jackson au considerat fanii.

 

"Cand eram mic, eram facinat de monstri si vampiri la fel ca si Tim. Ne atrageau misterul, intriga si aerul lor intunecat. Cand cresti iti dai seama de latura erotica si de conceptul de  imortalitate. A fost o provocare mare pentru toata lumea, insa in special una pentru Tim  sa-l faca pe acest vampir sa intra in aceasta societate ciudata si intr-o familie disfunctionala" a declarat Depp.

"Este un personaj neinteles – dragostea i-a fost refuzata, motiv pentru care s-a razbunat pe Barnabas transformandu-l pe acesta in vampir si inchizandu-l intr-un cosciug. Toti cautam sa ne razbunam cumva cand suntem suparati”, a declarat Eva Green are are parte de scene de sex cel putin ciudate cu Johnny Depp in film.

Ideea unui personaj ce incearca sa inteleaga lumea noua si ciudata in care ajunge a mai fost explorata de  Depp si Burton in  Edward Scissorhands (1990) - primul film mare in care a jucat Johnny Depp.



"Am fost norocos suficient de mult sa fac o gramada de filme cu Tim, insa in fiecare am avut parte de o tortura. In cast caz ma referm la unghiile de lungimea degetelor.  A fost un chin la filmari. Am avut o echipa care ma ajuta sa ma duc la baie. Sigur dupa aia au avut nevoie de tratament" a glumit Depp.


Actorul, in varsta de 48 de ani, a marturisit ca se simte implinit de cand este tata si nimic nu l-ar putea face sa-si doreasca anii din tinerete.


"Cresti un pic cu probleme cand te bucuri de ceva succes, dar nu stii cum sa te simti bine in legatura cu munca sau cu viata pe care o duci. Te simti gol. Eram nervos si frustrat pana am inceput sa am propria mea familie si cand mi s-a nascut primul meu copil. Pana atunci nu am apreciat viata cu adevarat, asa cum ar fi trebuit, dar din fericire m-am trezit", a marturisit starul.

"Nu exista nimic pe Pamant care sa ma faca sa-mi doresc sa retraiesc anumiti ani din viata mea cand eram tanar", a mai precizat Johnny Depp care a negat si faptul ca s-ar desparti de Vanessa Paradis.


"Zvonurile nu sunt adevarate. Deloc. Indiferent de ce a-si spune despre asta, oamenii cred opusul. Nu s-a terminat”, a declarat starul.

Dark Shadows se lanseaza in Romania pe 18 mai.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies