marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Julianne Moore a castigat primul Oscar din cariera. Actrita a fost recompensata cu statueta de aur pentru interpretarea impresionanta din Still Alice

Cea de-a cincea nominalizare la Oscar a lui Julianne Moore a fost cu noroc, actrita de 54 de ani reusind sa castige statueta de aur pentru cea mai buna actrita in rol principal datorita interpretarii remarcabile din Still Alice. 

Julianne Moore a castigat primul Oscar din cariera. Actrita a fost recompensata cu statueta de aur pentru interpretarea impresionanta din Still Alice

"Am citit un articol unde scria ca daca castigi un Oscar, traiesti cu 5 ani mai mult. Multumesc Academiei pentru asta. Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si parintilor care m-au sustinut si mi-au zis ca pot sa devine orice imi doresc. Trebuie sa le multumesc celor care au facut acest film, colegilor mei Kristen Stewart, Alec Baldwin. Dar mai mult, ma bucur ca am putut aduce acest subiect: oamenii cu Alzheimer nu trebuie marginalizati si uitati de noi. Regizorul nostru a fost diagnosticat cu aceasta boala, n-a renuntat si a facut filme. Ii multumesc sotului meu, care mi-a oferit un camin si o familie", a spus actrita.

 

 

Naturaletea si autenticitatea cu care interpreteaza fiecare etapa a transformarii sale, dar si emotiile pe care reuseste sa le transmita i-au adus actritei ravnita statueta, aceasta fiind considerata favorita inca de la inceputul sezonului de acordare a premiilor in cinematografie. 

 

Actrita de 54 de ani aduce in prim plan o poveste cutremuratoare, care prezinta un subiect actual, dar in acelasi timp considerat tabu de catre o societate care cu greu accepta transformarea unui persoane normale intr-una macinata de o maladie cumplita, Alzheimer.

 

 

Julianne Moore interpreteaza rolul unei profesoare de lingvistica de la Universitatea Columbia, care este diagnosticata cu o forma rara de Alzheimer la o varsta la care in mod normal aceasta boala nu ar trebui sa apara. Productia regizata de Richard Glatzer si Wash Westmoreland prezinta pas cu pas transformarea prin care trece Alice Howland, de la femeia puternica, cu o cariera impresionanta, care are totul sub control, la o femeie dezorientata, aflata in cautarea unui echilibru si a existentei pe care o pierde de la o zi la alta.

 

Ajutata de sotul ei, John Howland (Alec Baldwin), dar si de cei trei copii, Lydia Howland (Kristen Stewart), Anna Howland-Jones (Kate Bosworth) si Tom Howland (Hunter Parrish), Alice invata sa isi accepte noul statut, un rol important avandu-l fiica sa cea mica, Lydia, cu care are o relatie speciala si care se dovedeste a fi persoana care va intelege cel mai bine drama prin care trece. 

 

"Am fost incantata sa fac parte din acest film, deoarece nu s-a mai facut pana acum vreunul care sa prezinte in mod subiectiv o persoana diagnosticata cu Alzheimer. De obicei, cand vezi asemenea povesti, sunt prezentate din punctul de vedere al familiei sau al apropiatilor", a declarat vedeta pentru Reuters.

 

 

Pentru pregatirea cat mai temeinica a rolului, actrita s-a intalnit cu presedintele Asociatiei Nationale de Alzheimer, a trecut printr-o serie de teste si a discutat cu zeci de pacienti care sufera de aceasta maladie. 

 

"Nu m-am multumit doar cu informatiile pe care le stiam, nu am vrut sa realizez o reprezentatie corecta si atat. Oamenii considera ca personalitatile oamenilor din aceasta categorie dispar, insa nu este adevarat. Am intalnit indivizi cu sentimente vii. Nu am vrut sa fac nimic in plus fata de ceea ce am vazut ca se intampla in viata reala", a marturisit aceasta intr-un interviu acordat pentru Los Angeles Times. 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies