marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Julianne Moore, marea favorita la Oscar, duminica seara: "Imi doresc enorm de mult sa castig, este foarte important"

Duminica seara, pe 22 februarie, va avea loc Gala Premiilor Oscar din acest an. Julianne Moore este considerata favorita la categoria cea mai buna actrita in rol principal pentru interpretarea din "Still Alice". Desi a fost nominalizata de mai multe ori, Moore n-a primit inca statueta, insa a declarat ca isi doreste enorm de mult sa castige anul acesta.

Julianne Moore, marea favorita la Oscar, duminica seara: Imi doresc enorm de mult sa castig, este foarte important

Julianne Moore, in varsta de 54 de ani, a fost nominalizata de patru ori la premiile Oscar de-a lungul carierei, dar nu a reusit sa castige niciodata, pana in prezent, o statueta, iar actrita spera sa obtina un astfel de trofeu la cea de-a 87-a editie a galei Academiei americane. Anul acesta, ea este nominalizata pentru rolul unei profesoare de lingvistica bolnave de Alzheimer din filmul "Still Alice" si are cele mai multe sanse sa castige. Pana acum, a castigat aproape toate trofeele posibile pentru acest rol.


"Nominalizarea vine din partea colegilor. Este foarte, foarte important premiul", a spus Julianne Moore intr-un interviu pentru revista Parade. Moore este in competitie pentru un premiu Oscar cu actritele Marion Cotillard ("Doua zile, o noapte/ Deux jours, unu nuit"), Rosamund Pike ("Fata disparuta/ Gone Girl"), Felicity Jones ("Teoria intregului/ The Theory Of Everything") si Reese Witherspoon ("Wild").


Pentru rolul din "Still Alice", Moore a fost premiata deja cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA si un premiu din partea Sindicatului actorilor americani. Pe de alta parte, Julianne Moore a vorbit in interviul acordat Parade si despre viata personala, declarand ca nu a fost niciodata mai fericita. "Familia, prietenii pe care ii am, casnicia. Cat de norocoasa sunt!", a exclamat actrita. Julianne Moore si sotul sau, regizorul Bart Freundlich, sunt casatoriti de 12 ani si au impreuna doi copii, Caleb, nascut in 1997, si Liv, nascuta in 2002.

 

 

"Chiar inainte de a-mi intalni sotul, am avut mereu impresia ca imi scapa ceva, ca lucrurile interesante si frumoase sunt in alta parte. Dar, dupa ce l-am intalnit si dupa ce am avut copiii, mi-am dat seama ca nu mai am nevoie de nimic, ca sunt acolo unde vreau sa fiu. Am un sentiment urias de apartenenta si simt ca am un scop", a declarat Julianne Moore.


De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a mai fost nominalizata la Oscar pentru rolurile din "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfarsitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) si "The Hours/ Orele" (2003). Alaturi de restul distributiei din "Povesti intretaiate/ Short Cuts" (1993), ea a obtinut un Glob de Aur pentru prestatia din aceasta pelicula.

 


Printre alte roluri notabile interpretate de Julianne Moore, in cele peste 60 de filme in care a fost distribuita, se numara cele din "Lumea Disparuta: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997), "Marele Lebowski/ The Big Lebowski" (1998), "Magnolia" (1999), "Hannibal" (2001), "Copiii tatalui/ Children of Men" (2006), "Vietile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee" (2009), "Un om singur/ A Single Man" (2009), "Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right" (2010), "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love" (2011).


Cea de-a 87-a editie a galei de decernare a premiilor Oscar va fi prezentata de Neil Patrick Harris si va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies