marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mad Max: Fury Road, filmul nr. 1 in lume: productia cu Tom Hardy si Charlize Theron domina atat box office-ul din Romania, cat si pe cel international

Bazandu-se pe cronici excelente si un numar impresionant de fani in intreaga lume, productia Warner Bros. Pictures si Village Roadshow Pictures „Mad Max: Drumul Furiei” a luat cu asalt box office-ul international cu venituri de 109,4 milioane de dolari dupa primul weekend, devenind astfel lider mondial la nivel de incasari.

Mad Max: Fury Road, filmul nr. 1 in lume: productia cu Tom Hardy si Charlize Theron domina atat box office-ul din Romania, cat si pe cel international

De asemenea, filmul a avut cel mai bun weekend de lansare din cariera regizorului George Miller, dar si din instoria seriei „Mad Max”.  Anuntul a fost facut ieri de catre Dan Fellman, Presedintele Distributiei Locale si Veronika Kwan Vandenberg, Presedintele Distributiei Internationale de la Warner Bros. Pictures.  In Romania, „Mad Max: Drumul Furiei” a debutat pe primul loc in box office cu 50.226 spectatori si incasari de peste 1.120.000 lei.


Intoarcerea lui George Miller la universul „Mad Max” a fost primita cu multa incantare si in afara Americii, unde, in 68 de teritorii, respectiv 16.900 de ecrane s-au inregistrat incasari de 65 de milioane de dolari. Filmul a fost lider de box office in aproape 40 de teritorii, inclusiv in Australia, locul in care s-a nascut anti-eroul acestei actiuni post-apocaliptice, dar si in Franta, Rusia, Spania, Italia, Brazilia, Coreea, intreaga Scandinavie si altele. In Statele Unite, „Mad Max: Drumul Furiei” a avut incasari spectaculoase de 44,4 milioane de dolari in 3.702 locatii. 
 

 

 

Odata cu anuntarea rezultatelor, Fellman a declarat: „George Miller, impreuna cu aceasta distributie extraordinara condusa de Tom Hardy si Charlize Theron, dar si cei care au contribuit la realizarea filmului au facut posibila o experienta cinematografica, pe care criticii de film o considera de neratat. Drept dovada, productia a primit un scor „Fresh” de 98% pe celebrul site Rotten Tomatoes, rezultatul fiind cea mai profitabila lansare pentru o actiune nerecomandata minorilor sub 15 ani, atat de bine primita de critici. Opiniile pozitive ale celor care au vazut deja filmul sunt exceptionale si cu siguranta vor contribui la generarea de incasari spectaculoase la box office-ul acestei veri”.
 

Kwan Vandenberg a completat: „Este extrem de satisfacator sa vedem cum reactiile pozitive ale criticilor au devenit rezultate excelente la box office. Filmul lui George Miller este o experienta cinematografica plina de actiune exploziva cu efecte vizuale spectaculoase care va cuceri atat fanii seriei, cat si pe cei ai genului.”  Sue Kroll, Presedintele departamentelor de Marketing si Distributie Internationala, a declarat: „Nerabdarea s-a simtit inca de la inceputul campaniei de promovare care a oferit doar o mostra a lumii in care traiesc personajele unice ale lui George Miller. Premierele de succes din Los Angeles si de la Festivalul de Film de la Cannes au generat o multime de articole imbucuratoare in media, care impreuna cu recenziile fenomenale au transformat premiera „Mad Max: Drumul Furiei” intr-un eveniment global”. 

 

 

 

Greg Silverman, Presedinte al Departamentului de Dezvoltare Creativa si Productie Internationala a completat: „Succesul „Mad Max: Drumul Furiei” este testamentul dedicarii lui George Miller de a livra spectatorilor ceva ce n-au mai vazut vreodata. Viziunea lui George nu se rezuma doar la a readuce la viata legenda „Mad Max”, dar extinde conceptul si catre noua generatie. Apreciem implicarea partenerilor de la Village Roadshow si impreuna le multumim tuturor celor care au contribuit la proiect”.


Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupa din nou scaunul regizoral si aduce pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o noua incursiune in universul exploziv al lui Max Rockatansky.  Urmarit de un trecut turbulent, Mad Max prefera sa calatoresca de unul singur si sa nu isi faca prieteni. In ciuda convingerilor sale, se alatura unui grup de supravietuitori ai desertului, condusi de implacabila luptatoare Imperator Furiosa. Acestia au evadat din Citadelul lui Immortan Joe luand cu ei cele mai de pret posesii ale tiranului conducator. De aceea, impreuna cu intreaga sa armata, Immortan porneste intr-o vanatoare exploziva a convoiului de fugari.

 

 

Tom Hardy („Cavalerul Negru: Legenda renaste”) joaca rolul principal din „Mad Max – Drumul furiei” – al patrulea film din franciza. Laureata Premiului Oscar Charlize Theron („Monstrul”, „Prometheus”) este Imperator Furiosa. In film mai apar Nicholas Hoult („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Nux, Hugh Keays-Byrne („Mad Max”, „Frumoasa adormita”) ca Immortan Joe, Josh Helmen („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Slit, Nathan Jones („Conan Barbarul”) ca Rictus Erectus, cunoscute in grup ca Sotiile, Rosie Huntington-Whiteley („Transformers 3”) este Splendida, Riley Keough („Mike meseriasu’”) este Capabila, Zoe Kravitz („Divergent”) joaca rolul lui Toast, Abbey Lee este Demodata si Courtney Eaton este Cheedo. In film mai apar John Howard, Richard Carter, interpretul si compozitorul iOTA, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Juristic, Gillian Jones si Joy Smithers.

Realizatorul laureat al Premiului Oscar George Miller („Happy Feet”) a regizat filmul dupa un scenariu scris de el impreuna cu Brendan McCarthy si Nico Lathouris. Miller este si producatorul filmului alaturi de partenerul sau de productie, nominalizat la Premiul Oscar, Doug Mitchell („Babe”, „Happy Feet”) si de PJ Voeten. Iain Smith, Chris deFaria, Courtenay Valenti, Graham Burke, Bruce Berman si Steven Mnuchin au fost producatori executivi.

In culise, echipa de creatie i-a inclus pe directorul de imagine laureat al Premiului Oscar John Seale („Pacientul englez”), scenograful Colin Gibson („Babe”), editorul Margaret Sixel („Happy Feet”), designerul de costume laureat al Premiului Oscar Jenny Beavan („Camera cu priveliste”), regizorul si coordonatorul de cascadorii Guy Norris (”Australia”), designerul de make-up Lesley Vanderwalt („Numere fatale”).


Warner Bros prezinta, in asociatie cu Village Roadshow Pictures, o productie Kennedy Miller Mitchell, un film de George Miller Mad Max: Drumul furiei care are premiera in cinematografele din tara pe 15 mai. Distribuit la nivel national de Freeman Entertainment, filmul poate fi vizionat pe marile ecrane in format 2D, 3D, 4Dx si IMAX 3D.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies