marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Natalie Portman debuteaza ca regizoare: afla povestea noului ei film

Actrita americana Natalie Portman va debuta in calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la baza volumul de memorii "A Tale of Love and Darkness" al romancierului Amos Oz, a anuntat miercuri scriitorul isralian.

Natalie Portman debuteaza ca regizoare: afla povestea noului ei film

Actrita americana de origine iudaica, recompensata cu premiul Oscar in 2011 pentru rolul din drama "Black Swan", va juca in noul proiect cinematografic, in care va interpreta rolul mamei scriitorului Amos Oz, care s-a sinucis atunci cand acesta avea 12 ani.


"Natalie Portman a citit «A Tale of Love and Darkness» si mi-a cerut sa ii vand drepturile pentru o adaptare cinematografica in urma cu cinci-sase ani. Am acceptat, datorita stimei deosebite pe care o am pentru cariera ei. Este o actrita excelenta", a declarat scriitorul Amos Oz.


Volumul "A Tale of Love and Darkness" relateaza copilaria petrecuta de Amos Oz in Ierusalimul devastat de razboi din anii 1940 si 1950, decesul mamei sale, calatoria sa printr-un kibut si schimbarea politicii Israelului, dupa infiintarea statului israelian. Amos Oz a precizat ca a contribuit si la scrierea scenariului pentru acest film, iar Natalie Portman va sosi in Israel in luna septembrie pentru a pregati noua pelicula. Filmarile vor debuta in luna septembrie.


Natalie Portman, in varsta de 32 de ani, s-a nascut la Ierusalim, iar bunicii ei pe linie parterna au fost evrei care s-au mutat in Israel venind din Polonia si Romania. Actrita, care a crescut insa in Statele Unite, a dezvaluit faptul ca strabunica ei romanca a fost spion pentru serviciile secrete britanice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.


Natalie Portman urmeaza sa fie vazuta in curand pe marile ecrane intr-un alt film semnat de Terrence Malick, "Knight Of Cups", si in continuarea unui film cu super-eroi, intitulat "Thor: The Dark World".

 


Natalie Portman a jucat in 2009 in thrillerul psihologic "Lebada neagra/ Black Swan", in care actrita a interpretat rolul unei balerine cu tendinte de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensata cu premiul Oscar, dar si cu un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rol principal.
Actrita, regizoare si producatoare de film, Natalie Portman a debutat in rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, si a continuat cu partituri in filme precum "Visand la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" si "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut in mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Maria Ta/ Your Highness" si "Fara obligatii/ No Strings Attached", filmul de actiune "Thor" si drama "Hesher".


Nascut pe 4 mai 939 la Ierusalim dintr-o familie cu origini ruse si poloneze, Amos Oz si-a schimbat numele de familie in 1954. Din Klausner, numele sau de familie a devenit Oz, un cuvant ebraic care semnifica "forta, curaj".


Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara "Acolo unde urla sacalii" (1966), romanul sau de debut, "Sotul meu, Michael" (1973), "Dealul Sfatului Nelegiuit" (1978), "Cutia neagra" (1988), "Sa cunosti o femeie" (1991), "Pantera din subterana" (1997), "Aceeasi mare" (2002) si mai ales romanul autobiografic "Poveste despre dragoste si intuneric" (2003), considerat o capodopera a literaturii universale.


Laureat al prestigiosului premiu Goethe pe 2005 in Germania, Amos Oz a primit in 1992 si celebrul premiu decernat de Asociatia librarilor germani, premiul Israel pentru literatura in 1998, premiul "Printul Asturiei" pentru literatura in 2007 si premiul Kafka pentru literatura pe 2013.

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies