marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noah, filmul momentului in intreaga lume: Russell Crowe a adus Potopul in box-office, ce incasari spectaculoase a facut in SUA in primul weekend

Filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 44 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de boxofficemojo.com.

Noah, filmul momentului in intreaga lume: Russell Crowe a adus Potopul in box-office, ce incasari spectaculoase a facut in SUA in primul weekend

Filmul este inspirat de povestea biblica a Arcei lui Noe si spune povestea unui barbat - Noe - care primeste misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. In abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un barbat care iubeste Pamantul si toate creaturile sale, dar este dezamagit de felul in care oamenii au tratat planeta. Filmul ii are in distributie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman si Douglas Booth.

Recent, filmul Noe/ Noah a fost interzis in mai multe tari arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain si Emiratele Arabe Unite, autoritatile locale considerand ca lungmetrajul contravine legii islamice, intrucat prezinta pe marele ecran portretul unui profet.


 

 

Realizarea filmului Noe/Noah, cu Russell Crowe in rolul principal, s-a transformat intr-o lupta intre regizor si studioul Paramount Pictures care au considerat ca bugetul de 125 de milioane de dolari ar putea fi mult prea mare pentru un film cu tema religioasa. Problemele au inceput atunci cand cei de la Paramount au insistat sa se faca niste proiectii de testare pentru a vedea reactiile publicului despre film, iar Aronofsky s-a opus cu vehementa.


Din distributie mai fac parte Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Ray Winstone and Jennifer Connelly. Scenariul este scris de Ari Mandel in colaborare cu regizorul Darren Aronofsky si il prezinta pe celebrul personaj biblic ca pe ”un om care iubeste Pamantul si toate vietatile din jur, dar este dezamagit de oameni si de felul in care isi trateaza planeta”.

 

"Am vrut sa cream o imagine noua lui Noe. Primul lucru pe care i l-am spus lui Russell a fost ca nu va fi filmat niciodata pe un vapor cu doua girafe in spate. Veti vedea un Russell Crowe ca pe un super erou, un tip care are aceasta provocare incredibila in fata careia este pus si pe care trebuie sa o depaseasca", a declarat Aronofsky, facand referire la imaginea de ansamblu a lui Noe.

 

Filmul ruleaza si in cinematografele din Romania.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies