marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

OSCAR 2015. Bradley Cooper si sacrificiile facute pentru rolul din "American Sniper". 8000 de calorii consumate pe zi, antrenamente cu un soldat in trupele SEALs si o transformare fizica la limita

Bradley Cooper a primit in acest an a treia nominalizare la Oscar consecutiva, dupa succesele din "Silver Linings Playbook" si "American Hustle". Rolul din "American Sniper" l-a pus din nou pe lista celor mai talentati actori ai momentului, dar si in topul starurilor de cinema care s-au transformat fizic pentru un rol.

OSCAR 2015. Bradley Cooper si sacrificiile facute pentru rolul din American Sniper . 8000 de calorii consumate pe zi, antrenamente cu un soldat in trupele SEALs si o transformare fizica la limita

VEZI SI: 31 de transformari care te lasa fara cuvinte: rolurile in care nici actorii nu se recunosc 

 

In American Sniper,  regizat de Clint Eastwood, Bradley Cooper il joaca pe Chris Kyle, cel mai prolific lunetist din istoria Armatei Americane. Ca sa fie in forma si sa se apropie cat mai mult de statura fizica pe care o avea in realitate soldatul american, Bradley Cooper a trecut prin cele mai dure antrenamente dar si printr-un regim foarte solicitant.  In ultimii ani, Cooper s-a reinventat, a acceptat roluri curajoase si ne-a arata de fiecare data ca poate mai mult. 

 

 

Astfel, actorul de 40 de ani a ajuns sa consume 8000 de calorii pe zi, timp de cateva luni. "Manca la fiecare 55 de minute, consuma 8000 de calorii pe zi, dar in acelasi timp se antrena fizic foarte mult. A vrut sa faca schimbarea in mod natural, fara sa foloseasca steroizi sau hormoni. A facut totul sistematic si isi lua antrenorul personal peste tot unde se ducea" a spus producatorul Jason Hall pentru revista People.

 

Bradley Cooper si sotia lui Chris Kyle, Tanya
 

 

 

In total, Bradley Cooper a pus pe el 18 kg de masa musculara pentru a fi convingator in rolul lunetistului Chris Kyle. "A trebuit sa merg pana in punctul in care credeam cu adevarat ca sunt eu. Iar trasformarea fizica a contat, aspectul, statura sa fizica erau parte din personalitatea lui." a spus Cooper, conform Business Insider.

 

 

In 10 saptamani, Cooper a fost nevoit sa ajunga la statura dorita. "Am facut tot ce era necesar atat cat sa nu imi distrug corpul". Pentru asta, el a lucrat cu antreonul personal, Jason Walsh. "Bradley avea antrenamente de doua ori pe zi. In primele zile, se trezeaza de la 5 dimineata si se axa pe exercitii care sa ii mareasca masa musculura, ridica greutati. In a doua parte a zilei, exercitiile se concentrau pe cladirea muschilor intr-un mod mai traditional. Era nevoie de ambele tipuri de exercitii" a spus Walsh.

 

 

 

Mancatul a fost o reala problema, intrucat actorul a fost nevoit sa manance  mult mai mult decat o facea in mod normal, produse bogate in calorii si proteine. "L-am hranit cu forta, intr-un fel. Trebuia sa consume minimum 5000-6000 de calorii pe zi. A fost greu". Cooper spune ca a fost un soc pentru organismul sau aceasta schimbare: "Normal ca fizic a fost un soc pentru corp. Mancam numai pizza si prajituri. La finalul celor 10 saptamani, Cooper ajunsese la greutatea ideala si pusese in plus 18 kg de masa musculara si arata ca in poza de mai jos.

 

 

Pentru a intra si intelege mai bine psihologia lui Chris Kyle, Bradley Cooper a facut exercitii vocale pentru a se apropia cat mai mult de timbrul vocal al lui Kyle, si a urmarit foarte multe inregistrari cu el. "Sincer,erau cadre in care ma speria pentru ca simteam ca el este intr-adevar Chris Kyle."  Mai mult, actorul s-a antrenat cu un adevarat soldat in trupele speciale SEALs, Kevin Lacz, care a devenit si consultant pe durata filmarilor.  Intre timp, actorul a revenit la greutatea ideala si a debutat pe Broadway in "The Elephant Man".   "American Sniper" a avut un debut spectaculos in SUA, unde a depasit toate asteptarile si a facut incasari record dupa primul weekend, de 109 milioane de dolari.

 

 

American Sniper ruleaza si in cinematografele din Romania, incepand cu 23 ianuarie. 


Galerie foto


Modifică setările cookies