marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul La La Land se pregateste pentru un film biografic despre Neil Armstrong. Cine este starul care il va juca pe astronaut

Lungmetrajul ”First Man”, un film biografic dedicat astronautului Neil Armstrong - primul om care a pasit pe Luna - regizat de Damien Chazelle si cu Ryan Gosling in rolul principal, va fi lansat pe marile ecrane pe 12 octombrie 2018.
Regizorul La La Land se pregateste pentru un film biografic despre Neil Armstrong. Cine este starul care il va juca pe astronaut

Anuntul a venit marti de la reprezentantii studioului Universal, citati de revista Variety, potrivit News.ro.


Studioul Universal a anuntat la sfarsitul lunii decembrie ca va produce acest lungmetraj biografic, dedicat primului om care a pasit pe Luna. Damien Chazelle va regiza pelicula pe baza unui scenariu scris de Josh Singer, premiat cu Oscar in 2016 pentru scenariul original al filmului ”Spotlight”.



Filmul ”First Man” va avea la baza biografia ”First Man: The Life Of Neil A. Armstrong”, scrisa de James Hansen, care spune povestea celebrei misiuni prin care NASA a reusit sa plaseze pentru prima data in istorie un om pe Luna.


Pelicula se va concentra pe viata personajului Neil Armstrong in perioada 1961-1969. Filmul va prezenta sacrificiile si costurile - atat pentru Armstrong, cat si pentru Statele Unite - uneia dintre cele mai periculoase misiuni din istoria explorarii spatiale.


Filmul ”First Man” va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 12 octombrie 2018.


Viata lui Neil Armstrong

Neil Armstrong a fost primul om care a pasit pe Luna, in misiunea Apollo 11, pe 20 iulie 1969. La putin timp dupa aceea, astronautul american a fost urmat pe scoarta lunara de colegul sau Buzz Aldrin. Aselenizarea celor doi astronauti a fost difuzata in direct de televiziunea americana si a fost urmarita de peste 600 de milioane de telespectatori din lumea intreaga, stabilind in epoca un record de audienta.


Neil Armstrong a murit in 2012 la varsta de 82 de ani.


Damien Chazelle


Damien Chazelle si Ryan Gosling au colaborat recent la musicalul ”La La Land”, care a castigat la sfarsitul lunii februarie sase premii Oscar, inclusiv trofeul pentru regie. Acelasi lungmetraj a avut si succes de casa, generand incasari de aproape 400 de milioane de dolari pe plan mondial.


Damien Chazelle, in varsta de 32 de ani, a devenit cel mai tanar cineast de la Hollywood care a primit premiul Oscar pentru regie, cu filmul ”La La Land”. Artistul a fost nominalizat la Oscar si in anul 2015, la categoria ”cel mai bun scenariu adaptat”, cu filmul ”Whiplash”. In 2017, Damien Chazelle a fost nominalizat la doua categorii - ”cel mai bun regizor” si ”cel mai bun scenariu original”.



Ryan Gosling

Ryan Gosling este un actor, muzician, regizor, scenarist si producator canadian. Copil-vedeta in programul ”Mickey Mouse Club” difuzat de Disney Channel, si-a construit o cariera de succes in televiziune si, apoi, in cinematografie. S-a remarcat in cateva filme independente, precum ”The Believer”, ”Minti diabolice/ Murder by Numbers” si ”Statele Unite ale lui Leland/ The United States of Leland”, inainte de a deveni celebru cu rolul din drama ”Jurnalul/ The Notebook”. Apoi, a impresionat in filme precum ”Singuratate in doi/ Half Nelson”, ”Lars and the Real Girl”, ”Blue Valentine”, ”Ziua tradatorilor/ The Ides of March” si ”Cursa/ Drive”.


Starul canadian a fost nominalizat de doua ori la premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor in rol principal”, pentru evolutiile sale din filmele ”Singuratate in doi/ Half Nelson”, in 2007, si ”La La Land”, in 2017.


Galerie foto


Modifică setările cookies