marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul mexican Michel Franco, castigator la Cannes, este invitatul special al Festivalului International de Film Independent Anonimul

Regizorul mexican Michel Franco, castigator al premiului pentru scenariu la Cannes 2015 si al trofeului Un Certain Regard 2012, este invitatul special al Festivalului International de Film Independent Anonimul, care va avea loc 7 - 13 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.
Regizorul mexican Michel Franco, castigator la Cannes, este invitatul special al Festivalului International de Film Independent Anonimul

La editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, care a inceput pe 17 mai, Michel Franco este inclus in competitia Un Certain Regard, cu cel mai recent film al sau, ”Las hijas de Abril”, cu Emma Suárez, cunoscuta pentru rolul Julieta din filmul omonim semnat de Pedro Almodóvar.


In 2015, filmul ”Chronic”, cu Tim Roth in rol principal, a castigat premiul pentru scenariu al competitiei oficiale in care mai erau incluse filme semnate de Yorgos Lanthimos, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino si Denis Villeneuve.


Tim Roth, cu care regizorul are o relatie speciala, este cel care in anul 2012 a fost presedintele Juriului Un Certain Regard si i-a inmanat pe scena premiul regizorului mexican pentru ”Después de Lucía”. Tim Roth marturisea ca ”totul a inceput la Cannes. I-am vazut filmul si m-a devastat”.


Franco va fi prezent la Anonimul si in calitate de producator, prin proiectia filmelor ”600 Miles”, in regia lui Gabriel Ripstein - premiul pentru cel mai bun debut la Berlinale 2015, si ”Desde allá”, in regia lui Lorenzo Vigas, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia 2015.


Michel Franco va primi in cadrul galei de deschidere a festivalului trofeul Anonimul pentru contributia sa la frumusetea cinematografiei universale. Intreaga sa filmografie va fi prezentata publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.


Cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul este organizata de Fundatia Anonimul si Asociatia FAMart.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies