marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Roboti mari si mici in lumea filmului

In acest weekend ajunge la cinema  Real Steelfilmul ale carui ingrediente principale sunt Hugh Jackman, boxul si robotii. E momentul sa trecem in revista alte filme in care creaturile artificiale au avut roluri insemnate. CLICK AICI PENTRU A INTRA IN CONCURS SI A CASTIGA BILETE LA REAL STEEL!

Seria Star Wars

Star Wars: A New Hope (1977)

Numele robotilor: C-3PO si R2-D2

Caracterizare: un cuplu de roboti atipici si simpatici. C-3PO, auriu si cu forma umana, este singurul care pare sa isi inteleaga amicul mai mic si rotunjor, capabil doar de bipuri si piuituri.

Importanta: Cei doi au reprezentat un element fundamental al trilogiei originale si au devenit peste timp cele mai cunoscute personaje artificiale din istoria cinematografiei.

Seria Transformers

Transformers (2007)

Numele robotilor: Optimus Prime versus Megatron

Caracterizare: creatie a unui cub de energie de pe planeta Cybertron, robotii din Transformers au capacitatea de a se reconstrui dupa chipul si asemanarea obiectelor intalnite.

Importanta: Nascuti din joaca celor de la Hasbro, Autobotii si rivalii lor, Decepticonii, au ajuns vedete de benzi desenate, jocuri video, animatii si blockbuster-uri cinematografice.

WALL-E (2008)

Numele robotului: Waste Allocation Load Lifter, Earth Class sau, abreviat, Wall-e 

Caracterizare: compactorul de deseuri venit pe Terra in 2805 pentru a face curat dupa ce noi ne-am luat talpasita inecand planeta in gunoaie se indragosteste de Extraterrestrial Vegetation Evaluator (pe scurt EVE)

Importanta: Un succes enorm si la critica si la public, WALL-E a reusit sa transmita si un important mesaj ecologic. Si a facut asta fara sa foloseasca cuvintele.

Star Trek Generations (1994)

Numele robotului: Locotenent Comandant Data

Caracterizare: poate sa faca 60 de trilioane de operatii pe secunda si are o memorie de 800 catralioane de biti, dar se minuneaza de fiecare nuanta emotionala si de impactul ei asupra oamenilor.

Importanta: Un adevarat icon pentru cultura populara, Data apare in longevivul serial tv Star Trek: The Next Generation si in mai multe filme Star Trek: Generations, First Contact, Insurrection si Nemesis.

I, Robot (2004)

Numele robotului: Sonny, un model U.S Robotics 

Caracterizare: construit pe baza celor 3 legi ale roboticii descrise de Isaac Asimov, Sonny ajunge sa fie un pion cheie in investigatia detectivului Del Spooner in Chicago-ul anului 2035 si in salvarea planetei de la dominatia robotilor NS-5. 

Importanta: Omenirea traieste cu frica ca intr-o zi propriile sale creatii robotizate se vor intoarce inmpotriva sa. Si atunci? Sa speram ca va exista un Sonny.


Modifică setările cookies