marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pentru care Steven Spielberg s-a zbatut timp de 12 ani are cele mai mari sanse sa castige duminica noapte. Vezi aici ce cote la premii au filmele nominalizate

Dumninica noapte, de la ora 3.00, ora Romaniei, are loc cea de-a 70-a gala a Globurilor de Aur. Gala va fi transmisa LIVE-TEXT pe www.procinema.ro. Cu o saptamana inainte de prestigioasele premii, Lincoln se afla in fruntea predictiilor pentru a fi premiat la cea mai importanta categorie. Filmul regizat de Steven Spielberg conduce lista celor mai nominalizate filme la Globurile de Aur, cu sanse pentru premii la 7 categorii.

Filmul pentru care Steven Spielberg s-a zbatut timp de 12 ani are cele mai mari sanse sa castige duminica noapte. Vezi aici ce cote la premii au filmele nominalizate

Lincoln, in regia lui Steven Spielberg, cel mai nominalizat film la Globurile de Aur din cariera cineastului de 66 de ani este preferatul expertilor pentru cea mai importanta categorie - cea mai buna drama. Site-ul www.goldderby.com care face predictii pentru sezonul premiilor in industria de film americana ii da peliculei cu Daniel-Day Lewis, Sally Field, James Spader, Tommy Lee Jones, cele mai bune sanse sa primeasca premiul pentru cea mai buna drama. Steven Spielberg s-a documentat timp de 12 ani pentru acest film care a stat in faza de proiect timp de aproape 10 ani. Fara Daniel-Day Lewis in rolul lui Lincoln, Spielberg nu ar fi facut deloc acest film.


 

Lincoln - sanse 8/11
Distributie: Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Regie: Steven Spielberg

 

Lincoln este o drama despre lupta presedintelui Abraham Lincoln pentru a interzice sclavia in America in timpul Razboiului Civil. Daniel Day-Lewis este fenomenal in rolul celebrului presedinte american care are de infruntat o criza morala: sa puna capat sclaviei sau sa puna capat razboiului care a luat sute de mii de vieti americane.

 


 

 

Argo - sanse  15/8
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Regie: Ben Affleck

Un film vedeta in sezonul premiilor din industria de film americana, Argo ni-l aduce pe Ben Affleck in dubla ipostaza: regizor si actor in rol principal. Pe fondul evenimentelor declansate in 1979, cand revolutionarii iranieni au ocupat ambasada SUA din Teheran, Argo il infatisează pe agentul CIA Tony Mendez (Ben Affleck) intr-o misiune imposibila. Specialist in recuperarile de ostatici, el trebuie sa-i readuca in SUA pe cei sase diplomati care au reusit sa fuga de asediul militantilor si sa se ascunda in ambasada Canadei. Se pune in functiune un plan nebunesc, privit, pe buna dreptate, cu neincredere de toti oamenii de decizie americani: sub pretextul realizarii filmului de science fiction Argo, Mendez ii va scoate pe cei sase din Iran in calitate de membri ai echipajului sau de filmare.
 

 

 

 

Zero Dark Thirty - sanse 13/5
Regie:Kathryn Bigelow
Distributie: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton

Zero Dark Thirty este povestea lui Maya, o femeie - agent CIA care a jucat un rol capital in prinderea si uciderea liderului terorist Osama bin Laden in mai 2011. Filmul primei regizoare premiata cu Oscar - Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) - Zero Dark Thirty i-a cucerit pe criticii americani.

 

 

Django Unchained - sanse 11/2
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Don Johnson, Leonardo DiCaprio

 


Django Unchained este al doilea film dupa Inglourious Basterds (2009) care abordeaza o tema istorica, insa dintr-o perspectiva alternativa fata de evenimentele reale. Django Unchained, un spaghetti western plasat cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului Civil, il aduce pe Jamie Foxx in rolul lui Django, un sclav cumparat si eliberat de un vanator de recompense german interpretat de Christoph Waltz. Cei doi cutreiera Sudul si elimina criminali pentru recompense, inainte de a ajunge la plantatia detinuta de Leonardo DiCaprio, anti-eroul, pentru a o elibera pe sotia lui Django.

 

 

Life of Pi - sanse  13/2
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan , Adil Hussain
Regie: Ang Lee


Viata lui Pi, asa cum a fost tradus si romanul scris de Yann Martel in 2001, este o odisee intre filosofie, religie si supravietuire a individului in fata naturii necrutatoare. Povestea urmareste aventurile unui tanar, naufragiat timp de sute de zile in mijlocul Oceanului, dupa ce vasul in care calatorea alaturi de familia sa se scufunda inexplicabil. Apoi, Pi se trezeste in mijlocul oceanului, pe o barca de salvare, impreuna cu un tigru, o zebra, o hiena si un cimpanzeu.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies