marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“Scamatoriile” prin care peste 300 de cinematografe din China au masluit incasarile de box office. Pedeapsa primita de acestea

Organismul de reglementare a filmelor din China a ”pedepsit” un numar de 326 de cinematografe pe care le-a acuzat ca au participat la fraudarea box office-ului intern.
Scamatoriile prin care peste 300 de cinematografe din China au masluit incasarile de box office. Pedeapsa primita de acestea

Ele sunt primele cinematografe chineze ce au fost amendate in virtutea Legii Promovarii Filmului care a intrat in vigoare la inceputul acestei luni, informeaza revista Variety, potrivit News.ro.


Pedepsele variaza de la inchiderea fortata a cinematografelor pentru o perioada de trei luni pana la amenzi substantiale - 145.000 de dolari in 63 de cazuri - si amenzi mai mici, in valoare de 24.000 de dolari. Un numar de 90 de cinematografe acuzate de fraude mai mici de 12.000 de dolari au primit avertismente scrise.


Vestea despre decizia organismului de reglementare chinez a fost anuntata de presa de stat din China in cursul zilei de miercuri. Mass-media chineza nu a precizat natura fraudei.


Inselarea statisticilor de box office reprezinta o practica frecventa in China, iar astfel de cazuri au tinut primele pagini ale ziarelor in 2014 si in 2015. In unele cazuri, managerii unor cinematografe s-au asociat cu distribuitorii de filme in operatiuni uriase privind traficul de bilete, create pentru a da impresia ca un anumit film se bucura de un succes mai mare decat in realitate. In alte cazuri, administratorii cinematografelor au furat banii provenind din incasari.


Au existat si situatii inedite, cand cinematografele si distribuitorii s-au pus de acord pentru a inlocui in statistici incasarile generate de un film si adaugarea lor la sumele obtinute de o alta pelicula. In trecut, aceasta stratagema a fost folosita pentru a stimula in mod artificial succesul comercial al unor filme de propaganda, finantate de statul chinez.


Transparenta mai mare a fost elementul care a stat, partial, la baza cresterii cu 49% a incasarilor cinematografice din China raportate pe anul 2015. Alte masuri pentru a creste acuratetea si transparenta au fost introduse la inceputul acestui an.


Printre acestea se numara includerea si raportarea taxelor cerute de agentiile de bilete online. Domeniile online si mobil reprezinta aproximativ 70% din totalul vanzarilor de bilete din China.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies