marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scandalul imigrantilor. Un regizor iranian, al carui film este nominalizat la Oscar, boicoteaza ceremonia de la Hollywood


Ceremonia premiilor Oscar 2017 se transforma intr-un camp de lupta nedorit, din cauza lui Donald Trump, care a dat ordin de restrictie in SUA a persoanelor de religie musulmana.
Scandalul imigrantilor. Un regizor iranian, al carui film este nominalizat la Oscar, boicoteaza ceremonia de la Hollywood

Regizorul de origine iraniana Asghar Farhadi, al carui film "The Salesman" a fost nominalizat la premiile Oscar 2017, categoria "cel mai bun film strain", a anuntat ca nu va participa la ceremonia de la Hollywood, care va avea loc in februarie.

Cineastul iranian a spus ca isi va mentine decizia chiar daca autoritatile americane vor face o exceptie pentru el.

Noul lider de la Casa Alba, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetatenilor din sapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen - declansand un val de critici si de proteste pe plan intern si international.


In urma acestei masuri, iranienii care nu au "green card" sau dubla cetatentie americana nu au voie sa intre in Statele Unite. Deocamdata, nu se stie exact daca se vor face exceptii pentru astfel de cazuri, cum este cel al regizorului Farhadi.
Organizatorii ceremoniei premiilor Oscar au declarat ca faptul ca cineastii ar putea avea interzis sa intre in SUA este "extrem de problematic".

Regizorul Asghar Farhadi a comparat aceasta situatie cu cea a extremistilor din Iran. "Ca sa inteleaga lumea, ei nu au alta solutie decat sa o priveasca printr-o mentalitate de tip "ei si noi", pe care ei au folosit-o ca sa creeze o imagine de temut a "lor" si sa induca frica in randul populatiei din propriile lor tari" - a scris regizorul, citat de The Guardian.


Sursa: Stirile PROTV



Modifică setările cookies