marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Spielberg: cum a reusit sa-si depaseasca toate filmele cu Lincoln, cel mai nominalizat film la Globurile de Aur din cariera regizorului american 

Steven Spielberg a reusit sa obtina 7 nominalizari la Globurile de Aur 2013 cu pelicula sa  Lincoln, un record pentru regizorul americane: Schindler’s List a primit 6 nominalizari si Saving Private Ryan a primit 5 nominalizari in anii in care s-au lansat.

Steven Spielberg: cum a reusit sa-si depaseasca toate filmele cu Lincoln, cel mai nominalizat film la Globurile de Aur din cariera regizorului american

 

"Nu tin scorul la cate nominalizari primesc, insa recunosc ca sunt foarte atent cand incepe sezonul premiilor. Cred ca toti se uita la aceste gale si evenimente, insa este mai usor sa le urmaresti fara sa fii participant" a spus regizorul american pentru New York Times.


Lincoln
este considerat favoritul la Globurile de Aur 2013. Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite.

 

 

Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. In 1862, presedintele republican si abolitionistul Abraham Lincoln emancipeaza negrii din statele confederate din Sud. Dupa victoria prezidentiala obtinuta in 1860, statele din sud isi declara independenta. Razboiul de secesiunie se incheie cu victoria Nordului. Filmul a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur 2013 - la 7 categorii, devenind filmul cu cele mai multe nominalizari din cariera lui Spielberg.

"Ca regizor fac o munca asupra careia am control complet. In privinta premiilor, nu am nici o farama de control, e doar o aventura in care te imbarci si cobori atunci cand se termina totul. Insa anul acesta sunt foarte incantat de filmul meu " a spus cineastul in varsta de 65 de ani.

Filmul lui Spielberg a depasit incasari de 100 de milioane de dolari, a fost laudat de cinefilii din intreaga lume, la fel si Daniel Day-Lewis pentru modul in care se pierde in personajul sau. Filmul a atras si atentia Casei Albe, unde a avut o proiectie speciala. Nici macar Steven Spielberg nu se astepta la astfel de reactii, insa sustine ca a vrut sa faca un film care sa delecteze si sa inspire publicul.

"Eram sigur ca nu vom gasi un public interesat de povestea acestui film. Eu ma gandeam ca o sa ajungem in scoli si universitati, nu ma asteptam ca publicul larg sa fie interesant de acest film. Am incercat foarte tare sa nu transformam acest film intr-un documentar, de aceea nu sunt cadre filmate cu camera in mana absolut deloc" a marturisit regizorul.

 

"Mi-a fost foarte greu sa ma despart de acest film, asta facem toti regizorii pana la urma, ne dam <<copiii>> spre adoptie, insa aici mi-a fost cel mai greu" a mai adaugat Spielberg.

 

In Romania, Lincoln poate fi vizionat incepand cu 1 februarie 2013.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies