marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Teodor Colban, actorul principal din "Un etaj mai jos":  "E genul de film pe care l-as mai face". Pelicula laudata la Cannes si Toronto este in cinematografele din Romania

Teodor Corban, care detine rolul principal in "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, a declarat ca aceasta productie este "un film minutios", care l-a pus la incercare in ceea ce priveste exactitatea cu care si-a jucat personajul.

Teodor Colban, actorul principal din Un etaj mai jos : E genul de film pe care l-as mai face . Pelicula laudata la Cannes si Toronto este in cinematografele din Romania

"Unui actor i se da destul de limitat posibilitatea sa faca adaosuri. Cred ca am adus un pic de umanizare personajului. Pentru mine a fost foarte greu sa intru in schema asta de personaj si sa o stapanesc pe intregul parcurs al povestii", a declarat Corban intr-o conferinta de presa.


"E un film foarte minutios si lucrat foarte minutios. E genul de film pe care l-as mai face... si partea a doua si a treia", a spus actorul.


"Un etaj mai jos" de Radu Muntean ruleaza in cinematografele romanesti din 18 septembrie.



Filmul il are ca personaj central pe Patrascu (Teodor Corban), un barbat de varsta mijlocie, care duce o existenta satisfacatoare intr-un bloc bucurestean, pana cand incepe sa banuiasca faptul ca a fost, intr-o masura, martor al unei crime.


"Ne-am dorit foarte mult ca tot filmul sa fie pe Patrascu. El e cel care conduce naratiunea si camera e mai tot timpul pe el", a declarat Radu Muntean in cadrul aceleiasi conferinte.



"Patrascu nu are totdeauna toate informatiile. (Perceptia lui - n.r.) e o perceptie subiectiva si incompleta", a adaugat Muntean.


Regizorul a vorbit si despre faptul ca scenariul este semnat de el alaturi de Alex Baciu si Razvan Radulescu. "E un scenariu facut la sase maini, un scenariu de autori si ne apartine tuturor. In rest, odata ce scenariul a fost gata, totul a tinut de mine in cea mai mare masura si imi asum tot ce se intampla in film", a spus Muntean.



Filmul "Un etaj mai jos" a rulat in premiera mondiala in sectiunea "Un Certain Regard" la Festivalul International de Film de la Cannes.


In prima saptamana de lansare, "Un etaj mai jos" poate fi vazut in peste 25 de cinematografe din circa 15 orase. Este cel de-al cincilea lungmetraj din cariera lui Radu Muntean, unul dintre cei mai premiati regizori romani din noua generatie.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies