marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Top 7 cele mai tari cinematografe din Bucuresti

Bucurestiul poate sa se laude linistit in Romania cu suprematia sa in materie de numar de sali de cinema. Pentru 2 milioane de locuitori, noua ne-au iesit la numaratoare vreo 20 de locuri in care se pot viziona filme si aproape 20.000 de locuri disponibile. Care sunt insa cele mai tari?

Top 7 cele mai tari cinematografe din Bucuresti

Sigur ca un clasament al cinematografelor e un exercitiu de subiectivism pur pentru ca e imposibil sa gasesti criterii valide atunci cand pui fata in fata un cinematograf cu traditie, de bulevard, cu o singura sala, cu ditamai multiplexul cu mii de scaune disponibile si mai multe filme care ruleaza in acelasi timp. Cat conteaza istoria si cat tehnologia? Ce e mai important: filmele de arta pe care le ruleaza sau miile de oameni care ii trec pragul? Cat conteaza confortul oferit? Cat de mult tinem la nachos si scaune moi? 


 

   Locul 7 

   Pe scurt NCRR, pe lung Noul Cinematograf al Regizorului Roman
 
   Locatie: Muzeul Taranului Roman, la un pas de Piata Victoriei
 
   Dispunere: 1 sala, 370 de locuri + proiectii in aer liber (vara)

   Motive pentru care a prins topul: retrospective pe care in alta parte nu le vezi, titluri de festival, filme romanesti care nu sunt izgonite in zile si la ore imposibile. Plus preturi care te ung la suflet – 10 ron un bilet intreg.
 
   De ce nu e mai sus in top: sala e jalnica! Scaune de lemn in care vizionarea devine penitenta, unele rupte cu totul, incat daca intri pe intuneric ai sanse sa distrezi ceilalti spectatori cu cascadoriile tale involuntare. Plus ca pana la o toaleta faci un semimaraton. 
 
 
   Locul 6

   Hollywood Multiplex

   Locatie: Calea Vitan 55-59

   Dispunere: 10 sali, 2 niveluri, 2140 de locuri

   Motive pentru care a prins topul: cel mai vechi multiplex al capitalei a reusit sa-si pastreze statutul cool si ramane unul din cele mai vizitate cinematografe din oras. Conditii bune all around si parcare moca pentru cei care vin la cinema.

   De ce nu e mai sus in top: locul devine prea usor foarte aglomerat, faci aiurea coada la bilete, iar in sala auzi sunand mobile sau nimeresti parteneri de vizionare cu chef de comentarii cu voce tare.
 
 
   Locul 5

   Cinema City Cotroceni

   Locatie: Vasile Milea 4, AFI Palace Cotroceni
 
   Dispunere: 20 de sali, 3850 de locuri
 
   Motive pentru care a prins topul: cel mai nou multiplex pe care l-a vazut Bucurestiul, cel mai mare loc in care poti sa prinzi cam tot ce e comercial in materie de film. Pentru cei dispusi sa plateasca extra (60 ron pe bilet) exista 3 sali VIP unde esti tratat ca un nabab – numar restrans de locuri, fotolii rabatabile in piele, bufet nonstop.
 
   De ce nu e mai sus in top: iti ia 15 minute sa ajungi din parcare la casa de bilete, n-are suficienta personalitate si, in ciuda dimenesiunilor grandioase, tot ajungi in situatia neplacuta de a te calca pe picioare cu altii.
 
 
   Locul 4

   Baneasa Drive-In Cinema

   Locatie: Soseaua Bucuresti-Ploiesti 42D, intre Baneasa Shopping Center si IKEA
 
   Dispunere: 25.000 mp in care intra 300 de masini
 
   Motive pentru care a prins topul: e unicul drive-in din oras, ofera o experienta inedita pe un ecran generos 23 de metri pe 10 metri, e locul ideal sa vezi a oricata parte din fast & furious.
 
   De ce nu e mai sus in top:  e straniu sa stai in masina, separat de ecran si de ceilalti. In plus se plateste pe cap de persoana nu de masina, that’s no fun!, iar programul e unul evident redus pentru ca proiectiile au loc numai dupa lasarea intunericului si drive-in-ul functioneaza cam 7 luni din an. 
 
 
   Locul 3

   Uranus 144 aka E-Uranus

   Locatie: cum ii zice si numele Uranus 144, vizavi de piata de flori George Cosbuc

   Dispunere: 1 ecran in aer liber, poate 200 de locuri

   Motive pentru care a prins topul: cel mai boem cinematograf, parte dintr-un proiect cultural mai larg care a ridicat o zona inexistenta pe harta iesirilor in oras. Are o terasa cu preturi decente si e singurul cinematograf in aer liber pe bune din oras. 

   De ce nu e mai sus in top: toalete se prezentau anul trecut nefericit, perioada de viata anuala a lui Urnaus 144 e cam scurta si, chiar si vara, depinzi de capriciile vremii ca sa prinzi un film.
 
 
   Locul 2

   Studio

   Locatie: Magheru 29, buricul orasului

   Dispunere: 1 sala, 370 de locuri

   Motive pentru care a prins topul: fiind cinematograf partener Eurimages ruleaza mult film european si gazduieste diverse festivaluri – asa ca prinzi tot felul de comori cinematografice. Sala a fost renovata recent, conditiile per ansamblu sunt decente, lumea nu se inghesuie, iar primele 2 spectacole (la 10 si 12 de cele mai multe ori) costa halucinant de putin: 5 ron.

   De ce nu e mai sus in top: mai te trezesti cand si cand ca ploua din tavan semn ca vecinii nu sunt prea prietenosi, personalul destul de in varsta are o atitudine bicisnica, iar unicul tonomat de cafea si ceai din hol merge doar cand are el chef. 
 
 
   Locul 1

   Samsung IMAX

   Locatie: Vasile Milea 4, AFI Palace Cotroceni

   Dispunere: 1 sala cu 384 locuri intr-o sfera gigantica

   Motive pentru care a prins topul: singurul IMAX e inca o noutate a orasului, probabil ca la anul pe vremea asta nu va mai fi numarul 1 pentru noi. Pana atunci insa experienta unui film aici merita acei bani platiti extra (un bilet seara te duce pana la 36 ron). Intrare separata, zona privata de racoritoare si popcorn,  impachetare intr-un aer futurist.

Nu neglijam vocea poporului, asa ca am pregatit un sondaj. Voua care vi se pare cel mai tare cinematograf din Bucuresti? Raspundeti mai jos.


Care ti se pare cel mai tare cinematograf din Bucuresti? (108 voturi)
Movieplex
15.74%
Hollywood Multiplex
11.11%
Cityplex
1.85%
Light Cinema
1.85%
Cinema City Cotroceni
6.48%
Cinema City Sun Plaza
13.89%
Cinemateca Eforie
0.93%
Corso
0.93%
Elvira Popescu
0.93%
Europa
0%
Glendale Studio
0%
Gloria
0.93%
NCRR
0.93%
Patria
0%
Scala
1.85%
Studio
3.70%
Cinema Pro
2.78%
Samsung IMAX
34.26%
Baneasa Drive-in
0.93%
Uranus 144
0.93%

Galerie foto


Modifică setările cookies