marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transformers:Age of Extinction: Michael Bay, master of disaster

Michael Bay face ce stie el mai bine in noul capitol din seria Transformers. Sigur, isi apara titlul de "regele exploziilor", insa, din pacate, isi cam bate joc de poveste, de ideea de film in general, chiar daca produsul lui este ambalat frumos si spectaculos. Da, Transformers:Age of Extinction este poate cel mai spectaculos film din serie, dar, din pacate, este si cel mai slab la nivelul story-ului si al personajelor.

Transformers:Age of Extinction: Michael Bay, master of disaster

Cand intri la un film marca Michael Bay sau din seria Transformers, nu cauti filosofie sau o incrancenare in a descoperi misterul vietii. Sigur, stim cu totii in ce ne bagam: explozii, explozii si iar explozii, pe langa bombe sexy. Restul devine plan secundar.

 

Transformers:Age of Extinction promitea nasterea unei noi francize, cu noi actori si o noua poveste, in care vechii roboti isi regaseau locul alaturi de noi personaje indragite de fani. Insa, Michael Bay a devenit prizonierul propriei arogante si in loc sa ne serveasca un story bun, proaspat si captivant, s-a incuiat in studioul de editare si montaj, de unde a scos o bijuterie vizuala, dar nimic mai mult.

 

 

 

 

Bay a mizat pe prezenta mult mai populara a lui Mark Wahlberg. Personal, il prefer pe Marky Mark in locul lui Shia LaBeouf, insa i-a oferit un rol atat de cliseic incat iti pare rau ca-l vezi nevoit sa traga de niste replici amarate ca isi construiasca personaj. El este tatal tipic american, din Texas, nevoit sa isi creasca fiica adolescenta superba si cam dezbracata. Desigur, el are si un "dinte" impotriva oricarui tanar ce se afla in preajma fiicei sale. Un inventator falit si cu multe probleme descopera o comoara, un camion vechi, care se adevereste a fi nimeni altul decat Optimus Prime. Insa, planurile organizatiei KSI si ale CIA ii vor da viata peste cap, iar el, impreuna cu fiica sa (Nicola Peltz) si iubitul acesteia, vor intra in mijlocul unui razboi dintre roboti si oameni.

 

 

 

Povestea este atat de slaba, incat am simtit ca am revazut a patra oara acelasi lucru, insa cu fete noi. Singurul lucru care mi-a placut a fost prezenta unor noi roboti, ca Galvatron, Hound (o voce excelenta din partea lui John Goodman) sau Drift (voce Ken Watanabe) si Dinobotii. In rest, story-ul e slab, actorii tineri, Nicola Peltz sau Jack Reynor sunt fix de decor, iar firul scenariului se rupe usor, usor, pe masura ce avanseaza filmul. In final, iti ramane in cap un singur lucru: scenele spectaculoase de lupta dintre roboti si alti roboti sau dintre roboti si alti oameni. Pentru 160 de minute, poate deveni chinuitor....

 

 

 

Mi-as fi dorit sa-l vad macar o data pe Michael Bay ca incearca putin mai mult decat sa ne ia ochii cu efectele speciale, in 3D sau IMAX si ca se straduieste macar putin sa livreze si ceva inteligent. Sigur, Transformers este o franciza care va ramane in istorie, dar nimeni nu isi va mai aduce aminte decat de roboti, femeile frumoase si cateva cadre ametitor de spectaculoase. Daca va multumiti doar cu atat, atunci va veti distra la maxim.

 

Din pacate, nu ma pot declara incantata de acest film. Nu e cel mai prost, insa nu mi se pare deloc un inceput bun pentru o noua franciza, chiar daca financiar va da lovitura. Pe cat de simpatici sunt, decibelii Transformerilor au inceput sa isi piarda efectul....

 

Verdict: 6/10


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies