marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trei regizori romani, in selectia Festivalului de Film de la Cannes: Cristian Mungiu si Cristi Puiu se lupta pentru marele trofeu Palme d'Or

Filmele "Bacalaureat", de Cristian Mungiu, si "Sierra - Nevada", de Cristi Puiu, au fost selectate in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, ce se desfasoara intre 11 si 22 mai, au anuntat joi organizatorii, intr-o conferinta de presa.

Trei regizori romani, in selectia Festivalului de Film de la Cannes: Cristian Mungiu si Cristi Puiu se lupta pentru marele trofeu Palme d Or

"Bacalaureat", de Cristian Mungiu, este un film despre provocarile paternitatii. In distributie se regasesc actorii Adrian Titieni si Vlad Ivanov.

Actiunea din filmul lui Cristi Puiu - "Sierra-Nevada" - se desfasoara in timpul unui parastas. In distributia acestei productii se regasesc Bogdan Dumitrache si Mimi Branescu.

Cristian Mungiu a primit in 2007 Palme d'Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". S-a intors apoi in competitia festivalului cu "Dupa dealuri", in 2012. Atunci, filmul sau a primit doua premii: cel pentru scenariu si cel pentru interpretare (Cristina Flutur si Cosmina Stratan).

Cristi Puiu a primit, in 2005, la Cannes, marele premiu al sectiunii Un Certain Regard, pentru "Moartea domnului Lazarescu". S-a intors pe Croazeta in 2010, cu "Aurora", selectat in aceeasi sectiune - Un Certain Regard.

Juriul care va desemna castigatorul marelui premiu Palme d'Or, dintre filmele prezentate intre 11 si 22 mai, este condus de cineastul australian George Miller, regizorul seriei "Mad Max"

Sursa: Agerpres.ro

 



Modifică setările cookies