marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Twilight: dovada ca Robert Pattinson uraste filmele seriei Amurg

Inca de la premiera din 2008, Twilight s-a dovedit a fi genul de pelicula pe care fie o iubesti, fie o urasti. Daca va incadrati in a doua categorie, nu sunteti singuri. Si starul francizei Robert Pattinson s-a aratat dispretuitor fata de seria care se pregateste sa treaca de 3 miliarde de $ incasari mondiale, scrie Huffington Post.

Twilight: dovada ca Robert Pattinson uraste filmele seriei Amurg

GALERIE FOTO: 100 de imagini din viata lui Kristen Stewart

Intr-un video de 3 minute, ce cuprinde fragmente de interviuri din ultimii 4 ani, actorul britanic Robert Pattinson nu se sfieste sa se arate dispretuitor la adresa cartilor si a filmelor Twilight. Clipul a ajuns viral pe internet si bineinteles i-a suparat pe fanii inraiti ai povestii despre un triunghi amoros dintre un varcolac aratos, o muritoare adolescenta si un vampir seducator.  "Ma bucur ca totul s-a terminat " a declarat actorul in varsta de 26 de ani.  "Cand am citit prima data cartea, mi s-a parut ca e un roman ce nu ar fi trebuit sa fie publicat" a fost una din gafele lui Pattinson, surprinsa in clipul care a facut pe Youtube peste 2 milioane de vizualizari in 4 zile.


In cei 6 ani de cand si-au facut aparitia, eroii din Twilight au strans milioane de fani, dar si numerosi contestatari: de la feministe, la crestini si autori celebri. Una dintre cele mai faimoase acuzatii la adresa cartilor a venit din partea renumitului autor Stephen King care a declarat:


"Amandoua, J.K. Rowling (autoarea lui Harry Potter) si Stephenie Meyer (autoarea lui Twilight) se adreseaza direct adolescentilor. Adevarata diferenta este ca J.K. Rowling este o autoare grozava iar Stephenie Meyer nu poate sa scrie deloc. Nu este foarte buna."

 

Twilight a generat reactii vehemente din partea publicului matur. Multi au admis ca reprezinta o metafora extinsa a unei idei conservatoare: pericolul pe care il provoaca sexul inainte de casatorie. Insa, organizatiile feministe au criticat filmul pentru multitudinea de stereotipuri de gen si pentru ca le incurajeaza pe fete sa o copieze pe Bella (Kristen Stewart).

 

Filmului i s-a reprosat ca arata o adolescenta atat de obsedata de iubitul ei incat nu concepe ideea de a nu fi alaturi de el dupa ce se despart, iar cand ajung din nou impreuna, renunta sa mearga la facultate pentru a se casatori si ramane insarcinata imediat dupa. Pana si grupurile religioase i-au sarit in cap filmului pentru ca Bella nu exista pentru un alt scop decat acela de a-l iubi pe Edward (Robert Pattinson) si isi aranjeaza intreaga viata in jurul lui.  "Ne dorim ca ceea ce arata ca o victima a unui abuz (Bella) sa ajunga un model pentru fetele noastre?" a declarat Chuck Colson, una dintre figurile emblematice ale crestinismului evanghelic, scrie The Atlantic.

 

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea 2, ultimul film din serie, a inregistrat un numar de spectatori si incasari record in Romania, in primul weekend de la lansare, devenind cea mai buna lansare din toate timpurile in cinematografele romanesti.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies