marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Two Days, One Night, filmul care i-a facut pe fani sa planga la Cannes: de ce este favoritul pentru Palme d'Or si cat de induiosatoare este Marion Cotillard

Marion Cotillard este o actrita a carei chip nu il uiti niciodata. Dar mai mult de atat, este una dintre cele mai talentate actrite ale momentului. Anul acesta ea a reveni la Cannes, alaturi de regizorii Luc si Jean-Pierre Dardenne, recompensati deja de doua ori pana acum la Cannes. Presa straina a fost atat de impresionata de noul lor film, "Two Days, One Night", incat il considera favorit la marele trofeu Palme d'Or.

Two Days, One Night, filmul care i-a facut pe fani sa planga la Cannes: de ce este favoritul pentru Palme d Or si cat de induiosatoare este Marion Cotillard

Cinefilii au fost inca o data cuceriti de talentii frati Dardenne, dar si de sclipitoarea Marion Cotillard, pe care o numesc o "zeita a filmului", dupa ce aceasta a impresionat pana la lacrimi in filmul "Two Days, One Night", prezentat la Cannes in premiera. Filmul este in competitie pentru marele trofeu, Palme d'Or.


Pana acum, nici un cineast nu a reusit perfomanta de a-si trece in palmares trei trofee Palme d'Or, dar acest record il pot stabili anul acesta Luc si Jean-Pierre Dardenne, doi dintre cei mai talentati regizori europeni. Belgienii au castigat marele trofeu pana acum cu "Rosetta" in 1999 si in 2005 cu "The Child". Anul acesta, au revenit pe Croazeta si au frant inimile tuturor, cu o drama puternica, a carei forta vine din interpretarea magistrala a lui Marion Cotillard.

 

 

Filmul urmareste povestea Sandrei, o muncitoare in fabrica, care pe perioada unui weekend, incearca sa isi convinga colegii sa renunte la bonusuri, pentru ca ea sa-si poata pastra slujba.  Sandra este casatorita si mama a doi copii, insa viata ei este data peste cap, insa chiar cand incearca sa isi revina din depresie, ea este nevoita sa faca fata recensiunii.


Regizorii filmului au declarat la conferinta ca ideea filmului le-a venit in urma "acestei obsesii a angajatilor, pe care o regasim peste tot in lume, de a fi competitivi si violenti la locul de munca". Acestia au explicat si de ce au ales ca personajul lor principal sa fie feminin. "Pentru femei e mult mai greu cand raman somere, isi gasesc mult mai greu si au de infruntat multe obstacole" au spus acestia conform The Guardian.

 

 


Acestia au mai zis ca s-au indragostit imediat de Marion Cotillard. Aceasta este prima lor colaborare si au cunoscut-o pe platourile de la "Rust and Bone", al lui Jacques Audiard.

 

Primele recenzii de la Cannes sunt absolut extroardinare
 

 

"Filmul ii apartine complet lui Marion Cotillard care iti frange inima si te copleseste cu forta ei. Fratii Dardenne revin cu unul dintre cele mai fine filme ale lor, dar ea este sufletul peliculei" au scris cei de la HitFix.

 

"Fratii Dardenne au facut o drama geniala despre conflictele sociale si recensiune, un film care se simte real cap coada. Marion Cotillard ofera inca o interpretare magistrala, care arata atat de normal si este atat de naturala in acest film, incat uiti ca este una dintree cele mai mari vedete de la Hollywood. Este convingatoare si emotionanta, la fel ca intregul film." au scris cei de la The Guardian care i-au oferit 5 stele.

 


"Fratii Dardenne gasesc din nou cheia catre sufletul oamenilor si ne ating in mod irevocabil cu aceasta drama despre umanitate, crize, recensiune si supravietuire. Marion Cotillard se pierde in personajul ei atat de bine si face un rol sclipitor, dovedin de ce este cea mai rafinata actrita a generatiei sale." au scris cei de la Variety


"Acest film ne-a facut sa parasim sala cu lacrimi in ochi si cu inimile aproape zdrobite. Fratii Dardenne ofera de aceasta data o poveste simpla, dar genial expusa, un film accesibil si emotionant, care nu are cum sa nu te atinga emotional. Marion Cotillard este la cel mai inalt nivel, oferind una dintre cele mai complexe si sfasietoare interpretari." au scris cei de la IndieWire.

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies