marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Un etaj mai jos" a castigat Marele Premiu la Hamburg

Cel mai nou film al regizorului Radu Muntean, "Un etaj mai jos", a castigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg, al treilea festival international de film din Germania, ca marime.

Un etaj mai jos a castigat Marele Premiu la Hamburg

Premiul Producatorilor din Hamburg pentru Co-productii Europene a fost acordat in cadrul sectiunii Freihafen / Free Port, dedicata filmelor in care au fost implicate si companii germane, pe partea de productie.


Premiul consta in 25.000 de euro oferiti co-producatorului german al peliculei, Neue Mediopolis Filmproduktion GmbH din Leipzig, si servicii de post-productie (corectie de culoare) in valoare de 15.000 de euro, acordati companiei din Romania, Multi Media Est.



Trofeul obtinut la Hamburg se adauga selectiilor in cele mai mari festivaluri de film din lume: Cannes, unde filmul a avut premiera in sectiunea Un Certain Regard, Toronto Film Festival (premiera nord-americana) si BFI London Film Festival, cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie.


"Un etaj mai jos" ruleaza din 18 septembrie in cinematografele din Romania.


FOTO, jos: Regizorul Radu Muntean



Pana pe 15 octombrie, filmul poate fi vazut la Cinema City AFI Cotroceni si Cinemateca Union din Bucuresti si la Cinema Victoria din Cluj.


Filmul spune povestea lui Patrascu, care, dupa ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercatie domestica ce se sfarseste cu o crima, trebuie sa infrunte doi „vecini” foarte apropiati: unul este ucigasul, celalalt este propria sa constiinta. Protagonistii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu si Oxana Moravec.


Dupa proiectia de la Cannes, in selectia oficiala Un Certain Regard, filmul a avut zeci de cronici entuziaste in marile publicatii ale lumii. „Excelent”, „plin de suspans”, „captivant”, „inteligent”, „extrem de subtil” – sunt cateva dintre complimentele adresate filmului in publicatii precum „Variety”, „The Hollywood Reporter”, „Screen Daily” sau „The Guardian”.



Radu Muntean se afla la al cincilea lungmetraj din cariera si la a patra colaborare cu Alexandru Baciu si Razvan Radulescu in calitate de co-scenaristi, dar si cu Tudor Lucaciu (director de imagine) si cu Dragos Vilcu (producator Multi Media Est). Trei dintre filmele sale au fost selectionate la Festivalul de la Cannes. In 2008, a fost invitat in Quinzaine de Réalisateurs cu filmul Boogie, iar in 2010 si 2015 a revenit la Cannes in selectia oficiala, sectiunea Un Certain Regard, cu Marti, dupa Craciun, respectiv Un etaj mai jos.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies