marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un film despre copilaria profetului Mahomed, in cursa pentru Oscar 2016. Ce buget a avut superproductia iraniana

Superproductia 'Mahomed', a realizatorului Majid Majidi, despre copilaria profetului, va reprezenta Iranul la Oscarul pentru cel mai bun film strain din 2016, informeaza sambata agentia oficiala Irna, citata de AFP.

Un film despre copilaria profetului Mahomed, in cursa pentru Oscar 2016. Ce buget a avut superproductia iraniana

Cu un buget de circa 40 de milioane de dolari, finantat partial de stat, cel mai scump film din istoria cinematografiei iraniene a fost turnat intr-un oras Mecca reconstituit in sudul Teheranului. Dupa lansarea in 143 de sali de cinema din Iran, pelicula de doua ore a fost proiectata in deschiderea Festivalului de Film de la Montreal. Regizorul spera ca filmul lui sa trezeasca interesul distribuitorilor europeni.

"In ultimii ani, o conceptie inadecvata asupra islamului in lumea occidentala a creat o imagine violenta care nu are nicio legatura cu adevarata lui natura", a spus Majid Majidi (56 de ani), fost actor, care a regizat deja peste zece filme, dintre care unele premiate in strainatate.

Lansat in cinematografe din Iran la sfarsitul lunii august, filmul a avut incasari de peste 2 milioane de dolari. Este al doilea film al lui Majid Majidi care reprezinta Iranul la Oscar dupa "Les Enfants du ciel" in 1997.

Iranul a castigat in 2012 Oscarul pentru cel mai bun film strain cu lungmetrajul "A separation" al realizatorului Asghar Farhadi.

Cursa pentru Oscar este lunga pentru filmele straine. Tarile fac propunerile, iar Academia publica in decembrie o prima lista cu filmele selectionate, care a fost de 9 anul trecut dintr-un total de 83 de lungmetraje. In ianuarie este publicata a doua lista cu cinci filme.

Ansamblul nominalizarilor vor fi anuntate la 14 ianuarie 2016, iar cea de-a 88-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc la 28 februarie.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies