marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Victor Rebengiuc, nominalizat din nou la Premiul Gopo: “E asa de grea actoria ca abia o duc!” Unul dintre cei mai mari actori romani dezvaluie secretele carierei sale

Victor Rebengiuc reprezinta unul dintre cele mai mari nume din istoria filmului romanesc. Cu o cariera vasta si prestigioasa, actorul a reusit si la 81 de ani sa ofere o interpretare de zile mari in Cainele japonez, film cu o regie semnata de Tudor Cristian Jurgiu.

Victor Rebengiuc, nominalizat din nou la Premiul Gopo: E asa de grea actoria ca abia o duc! Unul dintre cei mai mari actori romani dezvaluie secretele carierei sale

Gala Premiilor Gopo 2014, luni, 24 martie in direct si in exclusivitate la PRO CINEMA si pe procinema.ro

 

Se pregatea sa devina “technician electrotehnic, specialist in transformatoare electrice” si a ajuns actor din intamplare. “Ma, tu ar trebui sa te faci actor!”, i-a spus directorul scolii tehnice la care invata pe atunci tanarul de 17 ani.


Cainele japonez
este cel mai recent film in care joaca magistralul Victor Rebengiuc. Pelicula reprezinta debutul regizorul al lui Tudor Cristian Jurgiu, aflat la primul sau lungmetraj. Succesul este notabil, avand in vedere ca filmul sau se afla in cursa pentru marele trofeu Gopo, este nominalizat pentru cel mai bun regizor, iar rolul principal i-a adus a doua nominalizare la Gopo din cariera lui Victor Rebengiuc.

 

Duminica de la ora 13:45 prinde o editie speciala Lumea PRO CINEMA care iti aduce interviuri complete cu nominalizatii la cele mai importante categorii ale premiilor Gopo.

 


Cainele japonez este un film despre relatiile interumane si de familie. Dupa ce isi pierde sotia, casa si toata averea din cauza inundatiilor, Costache Moldu (Victor Rebengiuc) trebuie sa aleaga daca pastreaza sau nu pamantul care i-a fost dat de catre primarie. Intoarcerea fiului sau, Ticu (Serban Pavlu), din Japonia il va ajuta sa ia o decizie in acest sens.

 

 

 


 

Intr-un interviu exclusiv oferit Pro Cinema, actorul de 81 de ani a dezvaluit ca una dintre provocarile acestui rol a fost faptul ca a lucrat cu un regizor debutant, dar foarte talentat si bine pregatit.


Domnul Rebengiuc a povestit ca a fost impresionat de reactia publicului, atunci cand a vazut prima data filmul Cainele japonez, la Festivalul San Sebastian. La final, intreaga echipa a primit ropote de aplauze, "cum n-am vazut niciodata" asa cum marturiseste chiar dansul.


Acesta a dezvaluit si ce l-a atras la personajul sau, Costache, un tata care pierde averea si casa in urma unei inundatii si este nevoit sa faca una dintre cele mai grele alegeri. "Mi-a placut demnitatea lui. Stie sa isi suporte soarta, dupa ce pierde casa, nevasta, tot..Se straduieste sa supravietuiasca demn si reuseste sa faca asta pana la urma."

Insa, domnul Rebengiuc spune ca a fost deranjat de faptul ca in Romania personajul sau a fost comparat cu cel din Morometii. Acesta spune ca este gresita comparatia. "N-are nici o legatura cu Moromete. In afara de faptul ca e vorba tot de un taran si ca este interpretat de acelasi actor care l-a jucat si pe Moromete, nu exista nici o alte legatura. Dar sa spui ca el este un Moromete contemporan este eronat. Sunt doua personaje diferite."
 

 

 

Domnul Rebengiuc este unul dintre cei mai versatili actori romani, care impresioneaza de fiecare data cu puterea sa de a se transforma in personajul pe care il interpreteaza. Acesta spune ca lucrul asta nu se poate explica, insa e nevoie de munca si studiu. "Nu pot explica cum reusesc asta, dar e nevoie de studiu. Citesc scenariul de mai multe ori, incer sa inteleg personajul, discut cu regizorul cam ce concluzie trebuia sa traga spectatorii. Nu vreau sa ies in evident, eu vreau sa creez relatii. Cand ai un personaj nou, il ai tot timpul cu tine, nu-l poti parasi".

Dansul spune ca acum, dupa atatia ani de cariera, actoria este grea, dar placuta. "Am devenit actor din intamplare. faceam teatru de amatori si faceam din placere. Jucam pentru ca imi placea, dar nu ma gandeam atunci ca meseria de actor ar putea deveni profesia mea. Era un hobby. Insa, dupa ce directorul scolii mi-a spus ca ar trebui sa devin actor, am zis sa incerc, am dat examen si am intrat ultimul sau penultimil, dar a fost bine pana la urma.



Iar astazi, la 81 de ani, dupa o viata dedicata celei de-a saptea arte, Victor Rebengiuc unul dintre cei mai respectati si apreciati actori din Romania, are un singur regret: ca nu poate fi mai bun decat este.
    


In interviul acordat in exclusivitate pentru “Lumea Pro Cinema”, emisiune difuzata duminica, 23 martie, de la ora 13:45, Victor Rebengiuc vorbeste despre marele sau vis: “Am visat sa ajung la stadiul de mare actor. In momentul de fata nu pot sa ma consider un mare actor. Sunt doar un actor care aspira  sa devina un mare  actor”, spune Victor Rebengiuc. Desi mai in gluma, mai in serios, actorul recunoaste ca “E asa de grea actoria ca abia o duc… Ma dor salele!”, aceasta se intampla pentru ca este foarte aspru cu el si inca sunt lucruri pe care si le reproseaza in interpretare. Insa, spune actorul, “n-o sa apuc momentul in care sa nu mai am ce sa-mi reprosez!”.
    


Nominalizat la Premiile Gopo 2014 la categoria “cel mai bun actor intr-un rol principal” pentru rolul Costache din “Cainele japonez”, Victor Rebengiuc marturiseste ca a primit vestea cu surprindere: “Nu ma asteptam! Sunt atatea filme si actori tineri talentati… Nu credeam ca pot sa intru intr-o asemenea competitie!” Insa pentru Victor Rebengiuc semnificatia unui premiu este “strict punctuala, asta nu ma ridica pe un soclu”.
    

Daca Victor Rebengiuc va fi castigatorul trofeului pentru cel mai bun actor intr-un rol principal telespectatorii Pro Cinema pot afla urmarind, pe 24 martie, de la ora 19:00, Gala Premiilor Gopo difuzata in direct si exclusivitate de Pro Cinema.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies