marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Winona Ryder: actrita a dezvaluit drama care a determinat-o sa devina actrita, atacurile homofobe care i-au marcat adolescenta

Winona Ryder este una dintre cele carismatice si apreciate actrite la Hollywood. Anii '90 i-au adus celebritate si o cariera de invidiat  si chiar daca in ultimul deceniu a fost mai retrasa, fascinatia fanilor ramane. La 44 de ani, Winona a pozat pentru revista V pentru care a oferit si un interviu in care a povestit ca atacurile homofobe din liceu au indreptat-o catre cariera de actrita.

Winona Ryder: actrita a dezvaluit drama care a determinat-o sa devina actrita, atacurile homofobe care i-au marcat adolescenta


In urma unei dorinte de schimbare a look-ului si abordarea unei tunsori baietesti, Winona Ryder a fost confudata in repetate randuri cu un adolescent gay. Aceasta este o poveste pe care ea nu a impartasit-o nimanui niciodata. Pana acum. Iar totul are legatura cu intrarea ei in randul reflectoarelor, bataile de joc repetate determinand actrita sa se axeze pe acest sector de cariera.

Odata cu editia de iarna a revistei V Magazine, Winona marturiseste ca a fost nevoita sa-si paraseasca studiile liceale si sa ia lectii de acasa – totul datorita batailor de joc la care era zilnic supusa de colegii ei de liceu. Avand la dispozitie mult prea mult timp liber, ea s-a inscris intr-un club de teatru, iar un regizor de casting a remarcat-o.


Pasiunea ei obsedanta pentru Bugsy Malone a determinat-o sa-si tunda parul scurt. „Imi amintesc ca pe holurile scolii, ceilalti copii strigau <Uite gay-ul!> de fiecare data cand imi faceam aparitia. Initial nu am realizat ca faceau referire la mine”, a declarat actrita. In urma catorva sedinte teatrale, a reusit sa se camufleze si sa treca peste socurile momentelor insultelor verbale, imaginandu-si ca totul face parte dintr-o scena de film. „Dupa parasirea incaperii asistentei, am decis sa nu mai vorbesc niciodata despre asta. In drum spre casa imi imaginam ca am avut o altercatie cu un gangster, iar asta m-a ajutat sa nu vad intreaga situatie ca fiind una dramatica si sa trec mai usor peste ea.”

 


Desi poate suna incredibil, acest eveniment a fost crucial pentru debutul sau. Parintii au decis sa o inscrie in programul lectiilor de acasa, iar in timpul liber sa mearga la sedinte de teatru in cadrul Teatrului Conservator din San Francisco. Acolo s-a facut remarcata si a primit primul ei rol in productia „Lucas” ce a avut premiera in anul 1986. Winona a marturisit ca luatul lectiilor de acasa au facut posibila inscrierea ei in programul teatral, reusind astfel sa-si construiasca un viitor promitator.

 


Mica ei interventie ecranistica a fost urmata de alte roluri in productii precum „Beetle Juice” a lui Burton si „Edward Scissorhands”. Cu toate acestea, implicarea sa in filmul controversat „Heathers” din 1988, unde a interpretat-o pe Veronica, o figura criminala ce extermina adolescentii ce-si bateau joc de alti tineri, i-a adus concedierea de catre un regizor.


In ciuda acestui eveniment, a fost nominalizata cativa ani mai tarziu la Oscar. Totusi, in ultimii ani, actrita nu a mai avut roluri impresionante. Ea sustine ca nu o intereseaza un rol pentru faima ce i-ar putea-o aduce si ca nu va accepta niciodata un rol ce pune multa presiune asupra ei. Winona se bucura de interpretare si prefera rolurile degajate, chiar daca asta nu o propulseaza in fruntea clasamentelor.


Cea mai recenta productia in care actrita joaca alaturi de James Franco, Jason Statham si Kate Bosworth, thriller-ul „Homefront,” isi va avea premiera pe 27 Noiembrie 2013. Winona va interpreta o bikerita inversunata.

 

Sursa foto: V/Getty


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies