marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

X-Men:Days of Future Past: revolutia mutantilor

Acum 14 ani se lansa in cinema primul film din seria X-men, ce introducea cinefilii in lumea mutantilor Marvel. Seria a devenit una de succes si a dat nastere la 7 filme inspirate de benzile desenate. Bryan Singer s-a intors la carma filmarilor cu X-men:Days of Future Past, un film ambitios, care aduna ambele generatii de mutanti si care va fi pe placul tuturor fanilor seriei.

X-Men:Days of Future Past: revolutia mutantilor

 

Aveam emotii legate de noua productie Marvel, tinand cont povestea alambicata tesuta in jurul temei calatoriei in timp. De obicei, filmele care abordeaza acest subiect, cu greu reusesc sa tina firul logic al evenimentelor pana la capta. Insa, In X-men:Days of Future Past povestea este construita inteligent, cu un scenariu curat si antrenant.

 

Filmul incepe cu o imagine apocaliptica a viitorului, cand Santinelele, create pentru a distruge mutantii, decimeaza lumea mutantilor, intr-un razboi care pune in pericol ambele specii. Viitorul este dezolant, un peisaj al agoniei si al razboiului. Vazuti in pragul distrugerii, Profesorul X (Sir Patrick Stewart) si Magneto (Sir Ian Mckellen) sunt nevoiti sa ia o decizie drastica: cu ajutorul puterilor lui Kitty Pride (Ellen Page) il vor trimite pe Wolverine (Hugh Jackman) inapoi in trecut, in anii '70, atunci cand Bolivar Trask (Peter Dinklage) a creat programul Santinelelor pentru a distruge definitiv mutantii. Tot atunci, Mystique era pe urmele sale si l-a omorat, lucru care a schimba viitorul mutantilor. Astfel, Wolverine este nevoit sa se intalneasca cu versiunile tinere ale lui Magneto (Michael Fassbender) si Charles Xavier (James McAvoy) pentru a o impiedica pe Mystique sa il ucida pe Bolivar si astfel sa impiedice lansarea Santinelelor.

 

 

 

 

Bryan Singer este familiar cu acest univers si asta se simte la fiecare scena. Regizorul a revenit in forta: cineastul a creat un story solid, bine gandit, in care fiecare dintre eroi isi gaseste perfect locul. Este o bucurie reintoarcerea la originile celor doi mutanti celebri, Magneto si Profesorul X.  Acum il gasim pe Charles Xavier traumatizat de evenimentele petrecuta in First Class, cand Magneto l-a ranit si l-a lasat paralizat, ia Raven/Mystique (Jennifer Lawrence)  l-a abandonat pentru a fi de partea lui Magneto.   Atunci cand Wolverine il gaseste pe Charles, profesorul genial este o relicva, macinat de dureri si inca afectat de ceea ce s-a intamplat.

 

 

 

Daca X-men:First Class era filmul lui Magneto si Fassbender, acum James McAvoy este impresionant, oferind o latura umana si emotionanta, pe care nici Patrick Stewart nu a dezvoltat-o in filmele anterioare. Interpretarea lui ofera momente emotioanante intr-o antiteza completa cu Magneto (Fassbender), care acum este dornic de razbunare. Magneto isi doreste sa se razbune pe toti cei care i-au luat pe cei dragi, dar motivatia lui este oarecum onorabila: desi are intentii rele acesta este dispus sa faca orice pentru a-si salva specia. Un alt moment intens al filmului este aparitia lui Mystique: mult mai abila, mai sireata si mai dornica de razbunare, ea este cel mai antrenant personaj din film. Cu o coregrafie spectaculoasa in scenele de lupta, Jennifer Lawrence este perfecta in acest rol.

 

Insa fanii vor avea ocazia sa descopere un nou personaj, Quicksilver (Evan Peters). Scenele cu el sunt unele dintre cele mai bune momente ale filmului, dinamice si spectaculoase. Insa, cel care leaga povestea este Bolivar Trask, omul de stiinta care creeaza programul Santinelelor. Peter Dinklage face un rol superb si reuseste inca o data sa se afirme ca un antagonist de exceptie. Dar filmul nu este lipsit si de umor, in special din partea eroului Wolverine. Hugh Jackman revine pentru a sapta oara, insa pare ca ii gaseste mereu puncte forte lui Wolverine.

 

 

Nu degebea X-men:Days of Future Past este cel mai scump film produs de 20th Century Fox dupa Avatar. Efectele speciale sunt impresionante iar farmecul acestei francize il reprezinta faptul ca personajele au super puteri deosebite, iar efectele vizuale sunt concentrate pe eroi si mai putin pe scene de lupta si distrugeri, ca in alte filme cu super eroi.

 

X-men: Days of Future Past este unul dintre cele mai bune filme din serie. Poate nu la fel de intim ca X-men: First Class, dar de aceasta data avem ocazia sa intram in mintile fiecarui erou, separat, pentru a le descoperi temerile si sentimentele. Prin comparatie cu alte filme blockbustere din acest an, Days of Future Past este printre cele mai bune si cel mai bine realizate.


X-men;Days of Future Past va fi pe gustul fanilor, este incantator si spectaculos, cu interpretari foarte bune din partea actorilor si o poveste captivanta pana la sfarsit. Filmul ruleaza deja in cinematografe

 

 

Verdict: 9/10

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies